Cum functioneaza sistemul de incalzire Thermoval
Se fixeaza covorul de incalzire intr-un strat de 5-10 mm de adeziv de gresie/ faianta, direct pe pardoseala de beton, chiar sub placile ceramice de gresie, in asa fel incat caldura sa se propage imediat in sus, prin podea, si sa aduca temperatura din incapere la nivelul dorit.
Se recomanda acest tip de incalzire directa in special in locuri precum: bai, bucatarii, holuri, etc. Cu ajutorul termostatului electric se controleaza nivelul de temperatura. Termostatul electric este cel care porneste si opreste functionarea covorului de incalzire electrica si regleaza temperatura acestuia.
Termostatul si senzorul lui pot fi influentate de alte surse de caldura, cum ar fi razele soarelui, becurile, semineele, etc. astfel ca sistemul se adapteaza imediat la un alt consum de energie, mai redus. In acest fel, costurile aferente incalzirii se diminueaza.
In cazuri extreme precum intreruperea cablului electric de alimentare sau stricaciuni ale covorului incalzitor, termostatul va intrerupe alimentarea intregului sistem.
Cum se foloseste sistemul
Tot ceea ce trebuie sa faca utilizatorul este sa potriveasca termostatul la nivelul de temperatura dorit. Aceasta temperatura poate fi usor diferita de temperatura reala din incapere in functie de: izolatia casei, tipul ferestrelor, tipul materialului de finisaj al pardoselii etc.
Utilizatorul poate limita intervalul de temperatura dorit si, in cazul termostatelor programabile, poate limita durata de functionare a sistemului de incalzire.
Pentru pardoselile noi nu se regleaza niciodata temperatura la nivelul cel mai ridicat, ci se incepe cu cca 25°C si se creste temperatura cu cate 5°C in fiecare zi, pe durata a 72 ore, pana la temperatura de 35°C. Acest proces este necesar pentru adaptarea pardoselii la sistemul de incalzire.
In cazul pardoselilor vechi se poate regla temperatura la 35°C si masura timpul pana cand suprafata se incalzeste (aproximativ 30-60 minute).
Sistemul de incalzire va functiona intr-un mod optim, la eficienta maxima si cu consum scazut de energie electrica doar daca pierderea de caldura este bine calculata si toate produsele sunt alese corespunzator. Daca sistemul de incalzire prin pardoseala este folosit ca sistem de baza, acesta va incalzi camera in mod dinamic, fiind folosit in mod constant la un nivel mai ridicat. Daca sistemul se foloseste ca metoda complementara de incalzire, acesta va asigura utilizatorului cel mai inalt confort, prin incalzirea podelei si mentinerea unei temperaturi uniforme, cu un consum redus de energie. In cazul in care cladirea nu este bine izolata (in general imobilele vechi) atunci sunt pierderi mari de energie termica iar eficienta sistemului de incalzire prin pardoseala poate fi scazuta. In aceasta situatie se va utiliza un sistem de incalzire mai puternic (cu randament ridicat) iar sistemul de incalzire prin pardoseala va fi utilizat ca sistem secundar. In cladirile noi, pierderea de energie este scazuta si de aceea este foarte posibil sa nu mai fie nevoie de un alt sistem de incalzire. Inainte de a alege sistemul de incalzire prin pardoseala trebuie sa: - masurati incaperea si sa faceti o schita a acesteia; - amplasati toate obiectele din camera, cum ar fi cabina de dus in baie sau mobila si echipamentele (aragaz, frigider, etc) din bucatarie – cele care sunt pozitionate pe podea - calculati necesarul suprafetei de covoras (dimensiunea kit-ului): suprafata totala a incaperii –(minus) suprafata ocupata de mobile sau echipamente –(minus) o fasie cu latimea de 10 cm pe langa pereti = suprafata care trebuie incalzitaProiecte
Gasiti intreaga oferta de produse pentru incalzirea electrica in pardoseala pe: http://www.julienexpert.ro/incalzire-electrica-in-pardoseala-985/
Obiectul este ascuns