Cum sa aranjam o bucatarie intr-un spatiu restrans
Credeti ca v-ati descurca sa gatiti intr-o bucatarie care nu e cu mult mai mare decat o debara? Vi se poate parea o provocare de netrecut dar aceasta bucatarie minimala, creata de designerul Stephanie Stokes pentru apartamentul ei din New York are doar 4.5mp si este dovada clara ca o buna organizare asigura succesul.
Avand in vedere suprafata mica pe care o avea la dispozitie intregul proiect a fost facut pe dimensiunile si gabaritele existente. Astfel tigaile si cratitele stau atarnate de un rastel montat in tavan, in centrul bucatariei iar urstensilele intrebuintate cel mai des stau pe o sina langa masina de gatit. Un dulap ingust pozitionat in fata hotei asigura un spatiu suplimentar pentru diferite ustensile de bucatarie si un loc pentru solnita si rasnita de piper.
Cele doua dulapuri pe sine, amplasate de o parte si de alta a masinii de gatit sunt folosite pentru depozitarea diferitor alimente. Cosul de gunoi si depozitul pentru reciclare au fost amplasate in dulapuri similare de o parte si de alta a lavoarului.
Dulapurile inferioare ofera un acces rapid la ce este depozitat in ele, vesela, tacamuri, ustensile si chiar o impresionanta colectie de mirodenii. Rafturile de pe laterale sunt perfect dimensionate pentru cartile de bucate, tocatoare si tavi. Plita electrica poate fi folosita ca blat suplimentar pentru preparare atunci cand nu este folosita integral.
Este greu sa nu fii impresionat de eficienta cu care a fost organizat acest spatiu, nici un centimetru patrat nu s-a irosit!
Mai multe informatii gasiti la www.apartmenttherapy.com.
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa