Cum scăpăm de mirosurile neplăcute din casă?
Multe dintre ele isi fac simtita prezenta dupa mirosul neplacut specific, pe care ne grabim sa-l mascam. Insa mirosul in sine reprezinta doar jumatate din problema, mult mai periculos fiind ceea ce noi nu vedem.
Sursele de miros neplacut sunt de regula toxice, ceea ce inseamna ca expunerea la aceste substante, chiar si periodica, ne poate afecta treptat sanatatea. In zonele de risc sunt expuse in primul rand sistemul respirator, cardiovascular si pielea. Deci, pentru a combate mirosurile neplacute nu este suficient doar sa le acoperim, ci este important si sa depistam sursa. Astfel va puteti proteja atat pe dumneavoastra, cat si pe cei dragi.
De unde provin mirosurile?
Cum va puteti proteja de mirosurile neplacute?
1. Traiti intr-un oras industrial sau locuiesti langa o autostrada?
2. Exista un depozit de deseuri sau un santier de constructii in apropiere?
3. Vecinii dvs. fumeaza pe balcon?
Daca cel putin un raspuns este "da", atunci, din pacate, mirosurile neplacute sunt inevitabile. Vestea buna este ca exista totusi solutii pentru a va proteja de ele.
Este importanta in acest scop ventilarea apartamentelor. O posibila solutie sunt sistemele care au canale speciale pentru a elimina aerul evacuat si pe cel admis. Insa este binecunoscut faptul ca foarte des aceste sisteme de ventilatie ajung in timp sa fie contaminate cu bacteriile care se dezvolta pe canalele. Pentru a functiona eficient, un sistem de ventilatie centralizat trebuie sa fie prevazut inca din faza de proiectare, si se preteaza mai mult pentru case.
Astfel, doar un sistem de ventilatie descentralizat cu dublu flux si recuperare de caldura poate face fata in mod eficient ventilatiei apartamentelor. Va recomandam sa instalati un astfel de sistem de ventilatie cu dublu flux si recuperare de caldura, datorita caruia nu va mai fi nevoie sa aerisiti incaperea deschizand fereastra.
Cum functioneaza?
Aparatul permite procesul de schimb al aerului simultan, prin canale diferite. Acest lucru inseamna ca sistemul face posibila recuperarea aerului in incapere in timp ce acel aer viciat este scos afara printr-un alt canal al sistemului de ventilare. Astfel, coeficientul de eficienta energetica va fi de 92%, mentinandu-se totodata nivelul optim de umiditate in incapere. Deci, nu aveti nevoie sa deschideti geamul pentru aerisire. Cu ajutorul sistemului de ventilare cu recuperare de caldura Prana, puteti mentine parametrii esentiali ai microclimatului (umiditate, temperatura si nivelul de CO2) la nivelul optim.