Este sau nu cazul sa parasiti „scena” in cazul unei reamenajari a propriei locuinte
In cazul lucrarilor de reamenajare, mare parte din beneficiari sunt indecisi daca sa plece sau nu din casa pe durata lucrarilor. Raspunsul de cele mai multe ori depinde de anvergura lucrarilor si de alti cativa factori pe care vi-i prezentam in continuare.
1.Banii. Desi pare cel mai evident motiv lucrurile sunt putin mai complicate decat la prima impresie. Da, cu siguranta vor implica cheltuieli suplimentare mutarea dumneavoastra pe perioada lucrarilor dar la fel de bine va poate costa si daca ramaneti si prin aceasta ajungeti sa incurcati echipele de muncitori. Unele firme percep un onorariu mai mare in cazul in care beneficiarul ramane in resedinta, pentru ca este constient de faptul ca vor fi costuri suplimentare pentru mentinerea curateniei, rezolvarea rapida a instalatiilor si modificarilor acestora pentru ca sa ramana functionale si tot ce tine de timpul pierdut cu discutiile zilnice pe care le are cu beneficiarul. Aceste calcule de cost se recomanda a se discuta impreuna cu firma care urmeaza sa faca lucrarile pentru a putea lua o decizie in cunostinta de cauza.
Daca nu ati vazut niciodata un santier in lucru pentru astfel de lucrari de renovare, inainte de orice incercati sa mergeti in vizita insotiti de constructor sau de alti beneficiari pentru a va face o idee clara asupra a ceea ce implica.
2.Obiectivul interventiei. Tipul de renovare pe care doriti sa-l intreprindeti este cel care va poate oferi imediat raspunsul daca sa plecati din resedinta sau sa ramaneti. Daca se scoate acoperisul pentru a face loc unui nou nivel, ar fi bine sa va mutati.
Astfel de lucrari de renovare fac imposibila incalzirea sau racirea eficienta a unei case si de cele mai multe ori implica intreruperea furnizarii diferitor utilitati pe o perioada nelimitata.
3.Orizontul de timp. Lucrarile care implica renovarea a mai mult de jumatate din spatiul propriei locuinte sau cele care afecteaza functionarea bailor si a bucatariei va vor face viata un calvar daca incercati sa ramaneti acasa pe durata modificarilor.
Mare parte din familii se pot adapta ca pentru o perioada sa functioneze fara bucatarie, dar fara o baie este imposibil.
4.Copii si animalele de companie. Secretul cu acestia este de a le restrange aria de acces si de a-i tine departe de zonele pe care le renovati. Puteti sa inserati usi temporare dar este posibil a ca zgomotul si activitatea sa ii deranzeje destul de mult chiar daca sunt fizic separati de zona respectiva.
Nici muncitorii nu sunt peste masura de fericiti sa trebuiasca sa lucreze stiind ca oricand copilul sau animalul de companie poate ajunge in santier sau sa trebuiasca sa se opreasca la o anumita ora pentru ca e vremea somnului de pranz pentru copil.
5.Curatenia. Nu subestimati efectul pe care aceasta activitate il poate avea asupra moralului si enegiei dumneavoastra. Nu este comod pentru nimeni sa spele vesela in lavoarul de la baie in cazul reamenajarii bucatariei sau sa stea in permanenta sa stearga praful care inevitabil va depasi barierele ce delimiteaza santierul.
6.Diferite lucrari specifice. Anumite activitati in procesul de renovare va vor obliga prin natura lor sa parasiti pentru cateva zile resedinta.
Fie ca vorbim acum de lucrarile de demolare, cand datorita mizeriei si zgomotului este bine sa nu fiti prezenti fie ca avem de a face cu lucrari de finisare a pardoselilor spre exemplu care necesita conditii speciale de lucru si de uscare, obligandu-va ca pentru o scurta perioada sa va gasiti alt loc in care sa innoptati.
Mai multe informatii gasiti pe http://www.houzz.com