Idei pentru amenajarea unei bai mici
Uneori nici dormitorul nu reprezinta un spatiu atat de intim precum baia, asa ca este evident de ce ar trebui sa avem grija cum o amenajam. Transformarea baii intr-un loc confortabil nu este un lucru atat de dificil, iar pana si baile mici se pot organiza si decora astfel incat sa ne creeze o stare placuta, de adevarat “spa” la domiciliu, atunci cand intram in ea. Iata cateva idei pentru incaperile inguste de acest gen.
Chiar si o baie mica poate arata foarte bine, daca investim in ea putin timp si suntem dispusi sa facem modificari. De obicei, baile de la bloc sunt destul de rudimentar organizate, iar instalatiile si dotarile strandard nu par sa ofere prea multe solutii. Unora li se pare dificil sa inlocuiasca instalatiile, cada sau sa scoata din baie masina de spalat, insa cu astfel de gesturi si cu inca vreo cateva trucuri decorative se pot obtine efecte uimitoare. Iar eforturile va vor fi rasplatite prin stilul de viata, confortul si igiena de care va veti bucura zi de zi dupa ce veti face modificarile. In plus, cateva trucuri care tin de culori, de efecte optice, de elementele decorative vor spori senzatia de spatiu intim.
• O cada pe colt, cu marginea exterioara rotunda, ramane la fel de confortabila ca una patrata iar, pe langa spatiul pe care il elibereaza astfel, confera si un aer modern interiorului baii. In plus, liniile curbe dau intotdeauna un aspect mai natural oricarui spatiu, aproape organic, pe care il puteti accentua cu ajutorul unei plante rezistente in conditiile de umezeala si luminozitate din baie. Sau, desigur, ca sa scutiti efortul intretinerii acesteia, puteti apela si la o planta artificiala.
• Lasati un perete liber, pe care sa stea cel mult un calorifer, de preferat unul pe care sa puteti tine si cateva prosape (v-ati gandit vreodata de ce vi se ofera prosoape calde la psicina sau la un spa?). de asemenea, puteti folosi pe peretele liber o oglinda, care va dubla, optic, spatiul.
• Daca inlocuiti chiuveta si alte vase sau accesorii sanitare (chiar si vasul de toaleta), alegeti unele mai mici decat cele de dinainte. De spalat pe maini va puteti spala si intr-o chiuveta tip scoica, ridicata pe un picior, care va va ajuta astfel sa renuntati si la cutia masca de dedesubt (daca aveti asa ceva) – este practic inutila pentru depozitare din pricina ca spatiul interior e adesea plin de tevi de instalatii.
• Evitati dulapurile si suporturile prea mari, reduceti la minim lucrurile pe care le depozitati in baie. Un dulap suspendat pentru comseticele si medicamentele pe care nu le folositi in mod uzual ar trebui sa fie suficiente, in timp ce polita de deasupra chiuvetei si inca una langa cada pot sustine produsele de spalat pe care le utilizati frecvent. In rest, proasoapele si alte lucruri ar putea oricum sa stea in dulapul de lenjerie din casa. Un cos pentru rufele murdare poate fi si el pus langa masina de spalat (de dorit, pe un hol).
• Culoarea de preferat alba a obiectelor sanitare sau nuantele pale pentru acestea vor da o senzatie de luminozitate incaperii, dar nu uitati ca tot sistemul de iluminare conteaza. Mai ales daca nu aveti ferestre, faceti in asa fel incat incaperea sa fie bine luminata si nu folositi becuri galbene sau cu putere scazuta. Puteti opta si pentru spoturi in diverse puncte ale baii: poate in unele seri, relaxandu-va in cada, veti dori sa stingeti unele dintre spoturi sau sa scadeti intensitatea acestora.
• Culorile intense si luminoase in doze mici (petele de culoare) dau si ele un aspect ingrijit baii, sporind in acelasi timp senzatia de spatiu. Prosoapele si accesoriile pot oferi acest colorit suplimentar. Si, desigur, curataneia, mai ales lipsa depozitelor de calcar pe robineti, este esentiala pentru a va da o stare de bine atunci cand intrati in baie. Sau, in fine, cand va cufundati in cada plina de apa, sub spuma placut parfumata…
Sistemul E-Biosolar este un sistem fotovoltaic integrat, special conceput pentru acoperișuri verzi, este o soluție profesională pentru a produce energie fotovoltaică regenerabilă pe acoperișul verde. Sistemul se poate instala atât pe construcții noi cât și pe cele renovate, permite dispunerea pe toată suprafața acoperișului. Datorită instalației, acoperișul este considerat biodivers, în zonele umbrite, create de așezarea panourilor, se formează zone de plante cu alt microclimat față de cele situate pe partea însorită. Modulele înălțate permit pătrunderea luminii și asigură un strat hidratant vegetației.