În 2017, se poartă brazii din beteală! Află de ce să te bucuri de un Crăciun în tendințe anul acesta
Fie din motive ce tin de probleme ecologice, fie din motive strict practice, tot mai multa lume se orienteaza, in perioada sarbatorilor de iarna, asupra alternativelor la brazii naturali de Craciun. Brazii artificiali nu reprezinta o noutate, dar, pentru cei care tin cont de tendintele decoratiunilor de Craciun, e posibil sa fi iesit din topul preferintelor.
Nicio problema, avem pentru voi cateva idei proaspat furate de pe Instagram si Pinterest de brazi care nu sunt brazi, ci sunt.. beteala sau decoratiuni! Exista o serie de avantaje pentru care ar fi bine sa iei in considerare aceasta varianta:
Costuri mai reduse
Brazii naturali raman in fiecare an cea mai costisitoare optiune de decoratiuni pentru Craciun, urmati indeaproape de fratii lor artificiali. Creand un “brad” de Craciun din niste beteala, o instalatie, niste banda adeziva si cateva decoratiuni, costurile sunt mici, iar rezultatele chiar impresionante. Te poti desfasura pe intreg peretele sau doar pe o portiune mica, caci indiferent de cat de mare va fi bradul tau de perete, acesta va costa putin si va arata grozav.
Economisesti spatiu
Brazii naturali sau artificiali au dezavantajul ca ocupa mult spatiu -stii doar cum e: muti un fotoliu, o masuta, impingi biblioteca, faci loc suportului pentru brad etc. De multe ori, alegem chiar brazi de dimensiuni mai mici decat am fi vrut de fapt, constransi fiind de spatiul redus de care dispunem. Pentru cei din beteala, nu ai nevoie decat de un perete liber pe care sa desfasori ornamentul si iti reamintim ca poti decora peretele de sus pana jos sau doar pe o portiune mai mica a acestuia. Din acest punct de vedere, bradul din beateala iti da mai putine batai de cap.
Animalele de companie
Mai putin pentru caini si mai mult pentru pisici, bradul de Craciun este atractia nr. 1 din casa si asta pentru ca le atrage atentia prin ghirlandele care atarna si prin luminite. Internetul ne prezinta in fiecare an imagini si filmulete cu pisici care se catara in brad pentru a se ascunde si a se juca, iar bradul ajunge, mai devreme sau mai tarziu, trantit pe jos. De aici incolo, doar haos: ornamentele pica, beteala se muta dintr-o parte in alta si ignora grija ta pentru simetrie in decorare, crengutele se rup, iar covorul se umple de ace de brad. Evita astfel de neplaceri si alege un brad din beteala, pus pe perete! Iar daca vrei sa fii sigur ca animalutele nu vor ajunge la el, alege varianta mai mica si asaza-l cat de sus poti pe perete (ascunde apoi cablul instalatiei si gata).
Design practic
Brazii de perete au un avantaj in comun cu cei artificiali: nu le pica acele, deci pastrezi curatenia (facuta cu mai mare sarg de sarbatori, nu-i asa?) pentru mai mult timp. Oricat de placut ar fi mirosul proaspat de brad, odata ce acele incep sa cada, va fi o provocare sa pastrezi pardoseala curata. Te poti scuti de grija pentru curatarea zilnica a pardoselii daca optezi pentru un brad de perete. Tot practic este si timpul alocat pentru crearea acestei decoratiuni: te inarmezi cu foarfece, beteala si banda adeziva si termini in maxim doua ore.
Nu te rezuma doar la beteala
Am vorbit pana acum de brazi din beteala, dar cine-a spus ca asta e singura optiune pentru perete? II poti face chiar si din bucati de lemn, din decoratiuni mai mici asezate sub forma de brad sau chiar dintr-o instalatie colorata. Iti aratam mai jos niste exemple care te vor inspira:
Mai e putin pana la Craciun - cum arata bradul tau pentru anul acesta? Asteptam fotografiile tale in rubrica de mai jos si iti dorim sarbatori de poveste!