Lambriul exterior - 3 motive pentru a-l utiliza şi 3 recomandări de modele de profile din lemn compozit WPC
3 motive pentru utilizare lambriu exterior din lemn compozit WPC
1. Placarea cu lambriu exterior a cladirilor - moderna, surprinzatoare si ecologica
Fie ca vorbim de o cladire pe care o renovam, fie ca vorbim de o cladire noua, placarea cu lambriu exterior din lemn compozit WPC este o solutie moderna si surprinzatoare. Este moderna fiindca lemnul compozit WPC reprezinta o solutie data de tehnologia actuala. Este surprinzatoare pentru ca aspectul elegant si caldura lemnului nu sunt stirbite de raceala si impersonalitatea plasticului din componenta materialului. Este ecologica pentru ca in componenta lambriului exterior din lemn compozit intra materiale care in loc sa polueze natura, incep o noua viata: regranulat din HDPE provenit din deseuri de plastic in proportie de 30-40% si faina de lemn provenita din prelucrarea industriala a lemnului in proportie de 50-60%. Restul materialelor sunt aditivi de omogenizare, anti-UV, de lubrifiere si pigmenti de culoare.
2. Placarea cu lambriu exterior a cladirilor - atractiva, durabila si versatila
In ultimul deceniu, placarea devine din ce in ce mai populara ca material pentru finisarea exterioara a peretilor cladirilor sau ca paravan, fiind o alternativa la caramida sau la alte materiale de finisare. Este important sa alegeti un material care sa fie atractiv si durabil, iar lemnul compozit WPC prezinta aceste caracteristici. Finisarile diverse - lucios, periat, embosat - si gama de culori - maro inchis (wenge), gri sau maro roscat - sunt optiunile ce pot fi alese in concordanta sau, dimpotriva, in contrast cu restul culorilor cladirii. Durata medie de viata a lambriurilor exterioare confectionate din lemn compozit WPC este de 10 ani, cu exceptia celor aditivate suplimentar, a caror garantie se prelungeste corespunzator.
Versatilitatea este data nu doar de tipurile de cladiri ce pot fi placate cu lambriu exterior din lemn compozit - spatii comerciale (restaurante, baruri etc.), cladiri de birouri, case, spatii de productie, complexuri sportive, scoli, depozite si multe altele -, dar si de faptul ca panourile pot fi folosite si ca profil pentru acoperisuri (foisoare, pergole) sau ca profil de pardoseala.
3. Placarea cu lambriu exterior a cladirilor - avantaje si beneficii
Intre avantajele utilizarii de lambriu exterior din lemn compozit unul principal il reprezinta faptul ca nu este necesara vopsirea sau tratarea placarii. De asemenea, instalarea este una simpla, utilizand unelte standard, care se gasesc la indemana oricarui pasionat de DIY. Rezistenta la putregai, despicare si deformare este una crescuta, garantia acordata fiind de 5 ani. Garantia produselor se refera la faptul ca pe durata acesteia, profilele de lemn compozit nu vor prezenta defecte in ceea ce priveste calitatea executiei si a materialului.
De asemenea, profilele nu vor suferi modificari structurale la actiunea factorilor climatici (radiatii UV, umiditate atmosferica, diferente de temperatura mai mici de 40 de grade fata de temperatura de montaj). Durata estimata de viata este de 10 ani, timp in care, practic nu este nevoie de nici o interventie din partea beneficiarului. Totusi, in timp, lambriul de lemn compozit WPC poate fi spalat cu jet de apa la presiune medie si un detergent diluat. Daca apar pete de mucegai (ca urmare a proastei ventilatii), se poate folosi solutie diluata de clor activ. In cazul petelor de grasime, se va folosi imediat un detergent degresant, iar daca acestea persista, se va folosi o perie metalica sau hartie abraziva. Nu se folosesc solventi organici pentru curatarea scandurilor WPC.
Scandurile de lambriu WPC se pot si vopsi daca sunt periate / slefuite in prealabil (nu se aplica vopseaua pe profile lucioase!). Faceti mai intai o proba pe o suprafata mica, inainte de aplicarea vopselei pe toata suprafata!
Unul dintre beneficiile placarii cu lambriuri din lemn compozit WPC il reprezinta faptul ca nu necesita competente foarte specializate, fiind recomandat de arhitecti si constructori in gama noastra de culori, latimi si finisaje pentru a se potrivi atat proiectelor contemporane, cat si traditionale, pentru a crea fatade incantatoare si admirate ale cladirilor. Stabilitatea culorilor profilelor este un alt beneficiu, insa tineti cont de faptul ca in primele doua-sase luni de la montaj, in functie de gradul de expunere solara, scandura se va deschide la culoare din cauza radiatiei solare, inainte sa ajunga la culoarea finala. Acesta e un fenomen natural care nu trebuie sa va ingrijoreze, fiind generat de lignina din faina de lemn, constituentul principal al scandurii de WPC.
Caracteristicile mecanice superioare (rezistenta la incovoiere, umflarea grosimii dupa imersia in apa, sarcina la rupere, modulul de elasticitate), precum si rezistenta la radiatiile UV sau protectia antifoc sunt superioare produselor ieftine de import si sunt certificate de Laboratorul de Produse polimericesi finisaje al INCD URBAN-INCERC Bucuresti.
3 modele de profile din lemn compozit WPC recomandate de Bencomp
1. LAMBRIU L120x27 - pentru mai multe detalii click aici.
Este folosit ca lambriu exterior (placarea peretilor cladirilor), dar si ca profil pentru acoperisuri (foisoare, pergole).
Material: Lemn compozit - WPC (Wood Plastic Composite)
Lungime profil: 3.000 mm
Latime profil: 152 mm
Latime utila profil: 120 mm
Grosime profil: 27 mm
Greutate specifica: 1,6 kg/m
Finisaje disponibile: lucios, periat, embosat
2. LAMBRIU L140x18 sau L140x18R (cu rizuri) - pentru mai multe detalii click aici
Culori disponibile: wenge (maro inchis); maro roscat; gri
Material: Lemn compozit - WPC (Wood Plastic Composite)
Lungime profil: 4.000 mm
Latime profil: 173 mm
Latime utila profil: 140 mm
Grosime profil: 18 mm
Greutate specifica: 1,85 kg/m
Finisaje disponibile: lucios, periat, embosat
3. LAMBRIU L245x20 - pentru mai multe detalii click aici.
Lambriu din lemn compozit cu mare putere de acoperire.
Se poate folosi pentru acoperirea fatadelor cladirilor, acoperisuri pentru chioscuri de gradina, realizarea paziilor.
Material: Lemn compozit - WPC (Wood Plastic Composite)
Lungime profil: 4.000 mm
Latime profil: 245mm
Latime utila profil: 245mm
Grosime profil: 20 mm
Greutate specifica: 3,23 Kg/m
Finisaje disponibile : lucios, periat, embosat
Speram ca ti-am fost de folos in cautarea solutiei pentru amenajarea casei tale. Daca vrei sa afli mai multe despre lemnul compozit si despre produsele Bencomp, viziteaza site-ul nostru www.wpcromania.ro. Verifica in permanenta rubrica de oferte aici si fii la curent cu ofertele noastre speciale, avem promotii in derulare.
Asteptam sugestiile si intrebarile tale aici, completand formularul din partea de jos a paginii.