Mașina de spălat vase mică, dar multifuncțională
Realizata in colaborare cu firma de design Frog, masina compacta, care poarta denumirea de Tetra, nu necesita lucrari de montare a instalatiilor sanitare, ceea ce inseamna ca poate fi utilizata oriunde exista o priza electrica standard. Pentru a folosi masina de spalat vase, utilizatorii o incarca pur si simplu cu apa. Apoi, tehnologia Ohmic Array brevetata de Heatworks utilizeaza electrozi de grafit si comenzi electronice pentru a agita mineralele naturale gasite in apa, provocand incalzirea.
Temperatura poate fi controlata si monitorizata printr-o aplicatie, care permite, de asemenea, utilizatorilor sa inceapa ciclul de spalare de la distanta. Folosirea apei ca element principal de curatare inseamna ca masina de spalat vase Tetra poate fi, de asemenea, utilizata pentru igienizarea produselor pentru bebelusi, spalarea cutiilor de depozitare din plastic fara topire, prepararea fructelor de mare si chiar curatarea fructelor si a legumelor.
Pe masura ce carcasa este complet transparenta, utilizatorii pot observa in ce punct de afla ciclul masinii de spalat vase. Pe langa faptul ca este suficent de compacta pentru a se potrivi si in spatiile de locuit din ce in ce mai mici, precum micro locuintele, vezi aici un material despre ultimul proiect al unei locuinte micro directorul executive, Jerry Callahan a declarat ca: “Sper ca masina de spalat vase, Tetra, va schimba atitudinea oamenilor fata de pierderea apei atunci cand vine vorba despre curatarea vaselor”.
Desi este mica, poate stoca pana la doua seturi de vase complete, inclusiv farfurii, boluri, pahare si tacamuri sau, in mod alternativ, poate cuprinde pana la un set de 14 pahare. Ciclul de spalare dureaza doar 10 minute si necesita aproximativ 2,3 litri de apa pentru incarcare.
Masina de spalat vase Tetra va fi disponibila pentru cumparare la sfarsitul anului 2018 si va costa sub 300 de dolari, aproximativ 210 euro. Gadgetul a fost prezentat la Salonul de Consumer Electronics de anul acesta, alaturi de alte produse de uz casnic cu tehnologie speciala, inclusiv camera de supraveghere interioara in forma de cub a lui Yves Behar si dispozitivul de urmarie a somnului, Nokia, care poate bloca luminile si poate porni incalzirea.