O baie de natura, la propriu
Ideea acestui gen de decor ar fi aplicabila inclusiv intr-o baie de apartament, totul e sa fii suficient de liber in gandire (sau extravagant, daca spatiul e chiar la bloc) ca sa admiti sa-ti faci niste schimbari radicale. De altfel, in functie de inspiratie, se poate crea in orice baie un bazin cu apa si plante. Dar pentru o toaleta in aer liber ilustratia reprezinta o idee chiar mai potrivita: fie pentru casa de vacanta a cuiva, fie pentru o toaleta de la o terasa, in cazul celor care au o afacere, fie ca inspiratie pentru un architect care vrea sa propuna ceva special celor dintai…
In spatele zidului care asigura intimitatea baii in natura se poate amenaja un spatiu confortabil si in deplin acord cu mediul inconjurator. Piatra si pietrisul, plantele si lemnul, sticla, portelanul sau ceramica fac casa buna intre ele, ajutand la obtinerea unui decor in acelasi timp rustic si modern.
Aici, amenajarea unui bazin pe doua din cele patru laturi ale baii da nota speciala a intregii atmosfere, la fel ca trecerea directa spre spatiul exterior. Rezolvarea structurala, adica fundatia din beton va include si fundatia pentru bazin. Crearea acestui bazin nu trebuie neaparat gandita in raport cu un sistem de alimentare cu apa: el se poate umple manual sau cu un furtun, direct de la robinet, pe masura ce apa se evapora, pe acelasi sistem ca un acvariu. Daca exista plante naturale in el, se inlocuieste saptamanal o treime din cantitatea de apa, completandu-se, eventual si ce s-a evaporat, pana la nivelul dorit.
Doar in cazul in care se doreste si amenajarea unei mini cascade se poate trece la tragerea unui sistem de alimentare cu apa de la reteaua principala pana la bazin. In acest caz, bazinul va fi realizat pe principiul unei cazi, cu gura de scurgere si cu racord la canalizare, sau pe principiul unei cascade artificiale, cu o pompa pentru fantani arteziene care sa si recicleze apa folosita. Aceasta va reduce consumul de apa, dar il va creste pe cel de curent.
Chiar daca e vorba de un spatiu exterior, nu trebuie uitat ca rezolvarile instalatiilor sunt aceleasi ca intr-o baie normala. Proiectul poate avea mai multe strategii, in functie de viziunea celui care il realizeaza: oricum ar fi, trebuie sa se ia in calcul nu doar sursele de alimentare cu apa, ci si gurile de scurgere si o usoara panta pentru spatiul acoperit cu pietris, pentru ca apa acumulata sa evacueze. De asemenea, e nevoie de o buna aerisire a spatiului. Pentru ca exista si posibilitatea ca acest gen de baie sa fie amenajata intr-un bovindou sau terasa, izolatiile se gandesc in functie de conditiile de la locul amenajarii. Daca spatiul e total exterior si lipit doar de un perete al casei, expunerea la intemperii cere izolatii de exterior ale peretilor, conformatii si materiale de acoperis adecvate. Pentru ca nu ne aflam intr-o clima mereu calda, e nevoie si de o strategie de izolare suplimentara pe timp de iarna, cand baia nu va fi folosita.
Un proiect, asadar, destul de elaborat, desi pare simplu. Rezultatul: un spatiu exotic, de inspiratie mediteraneeana, care in aceste zile toride poate sa ii faca pe multi sa viseze.
Mai jos, pentru cei atrasi de idee, iata si o alta imagine cu o baie afara, de data aceasta total in aer liber. Este una dintre placerile pe care si le permit clientii unui hotel din Tanzania, considerat si unul dintre cele mai bune din lume: o baie sub cerul instelat, dar la adapost de ochii indiscreti. (Singita Faru Faru Lodge, Singita Grumeti Reserves).
Mixerul Bose T8S ToneMatch are 8 canale, pentru rezultate superioare, care duc orice reprezentație live la nivelul următor.
Caracteristicile mixerului Bose T8S ToneMatch:
• folosit cu un sistem Bose L1 sau F1, se obține efectul maxim de procesare integrată Bose ToneMatch și zEQ pentru voce și instrumente, sunetul fiind natural;
• folosit cu sistemele Bose L1 și F1, la care se conectează cu un cablu ToneMatch ce este livrat în pachet, oferă optimizare tonală completă;
• este compatibil cu o serie de căști Bose, având ieșire dedicată pentru acestea, precum și ieșiri analogice TRS ¼“;
• este dotat cu USB A și B pentru redare din drive USB sau interfață PC/Mac;
• ToneMatch cu 2 ieșiri pentru digital audio și power, EQ pe ieșirea Master pentru compensarea acusticii diferitelor spații, procesare dinamică și efecte individuale per canal;
• asigură efecte de studio cu procesare digitală avansată de semnal, dintre care amintim: compresor, limitator, de-esser, noise gate, chorus, flanger, phaser, tremolo, delay și reverb;
• zEQ concentrează sunetul preset-urilor ToneMatch pentru ajustări eficiente din mers;
• reverb dedicat pe ieșirea Aux 1 și reverb general pentru folosirea pe toate canalele;
• conectivitate și control deplin cu un mixer digital stereo de mici dimensiuni;
• este echipat cu 8 preamplificatoare de înaltă calitate cu conectori de tip combo jack/XLR și phantom power comutabil;
• butoanele sunt tactile, indicatorii sunt proiectați pentru folosirea pe scenă și interfața este intuitivă;
• dispune de tempo delay și tuner cromatic încorporate;
• modurile memorate pot fi accesate ulterior;
• display-ul LED și butoanele de control sunt iluminate, fiind ușor de citit și utilizat în orice condiții;
• dispune de un insert în partea de jos pentru accesoriile cu montare standard, mixerul fiind astfel păstrat la îndemână;
• carcasa robustă are o husă magnetică, pentru protecția butoanelor de control și a conecticii.
Echipa Bose Professional in Romania vă urează Paște Fericit alături de cei dragi și vă stă întotdeauna la dispoziție pentru cele mai bune soluții audio, astfel încât performanțele dumneavoastră live să impresioneze, rămânând în memoria publicului.
Bose Professional în Romania prin All Audio
Contact:
București, Str. Puțul lui Zamfir 45-47, et. 2, Sector 1
Tel: 0728 82 22 22
Program: Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
www.allaudiopro.ro