O locuință adaptată contextului urban
El a ales ca fatada principala sa fie finisata cu panouri din ciment in care s-au executat o serie de decupaje verticale, inguste, pentru a defini ferestrele.
La nivelul parterului, din motive de siguranta, golurile au fost prevazute cu obloane. Acestea sunt pe balamale si se pliaza pe verticala, astfel ca in pozitia inchisa suprafata fatadei devine continua. Arhitectul a ales aceasta solutie pentru a raspunde mai multor probleme, in primul rand celor legate de siguranta casei in momentul in care familia este plecata, apoi celor de confort, pentru ca in pozitia deschisa obloanele protejeaza interioarele de soare, si, nu in ultimul rand, celor de natura estetica, pentru ca se obtine un volum unitar, o suprafata lisa in care se citesc doar rosturile dintre panouri.
„Noua cladire promoveaza dialogul dintre aceasta si spatiul inconjurator folosindu-se de contrastul creat de forma si limbajul arhitectural cu principiile relatiilor spatiale care definesc cladirea invecinata”, declara Conde.
Spatiul din fata casei a fost pavat si amenajat ca loc de parcare pentru doua masini, in timp ce curtea din spate este inconjurata de vegetatie si cuprinde o piscina mare si o terasa in aer liber.
Al doilea nivel este retras astfel incat sa se poata amenaja o terasa la inaltime, orientata spre gradina. Acest nivel a fost ocupat de un al treilea dormitor cu depozitari si baie proprie. Usile care se deshid spre terasa descoperita, asemeni obloanelor dinspre strada, sunt realizate din acelasi material cu fatada, astfel ca in pozitie inchisa creeaza o suprafata uniforma, de culoare inchisa, ce contrasteaza placut cu restul volumului alb.
Mai multe informatii gasiti pe www.dezeen.com