Prima clădire rezidenţială din Germania construită cu imprimanta 3D
Proiectata de MENSE-KORTE ingenieure+architekten si construia de PERI GmbH, cladirea va avea doua niveluri si o suprafata totala de aproximativ 160 de metri patrati.
Tehnica prin care este construita este folosita in Germania pentru prima data, dupa ce a primit de-a lungul ultimelor luni toate autorizatiile necesare, potrivit ArchDaily.
“Imprimarea 3D schimba in mod fundamental modul in care construim si procesul de constructie in domeniul rezidential. Fiind prima cladire de acest fel, o imprimam intentionat intr-un ritm mai lent decat este posibil. Vrem sa profitam de aceasta oportunitate pentru a castiga experienta in operatiunile de zi cu zi, acest lucru ajutandu-ne sa valorificam potentialul de a reduce costurile al tehnologiei noastre in mai mare masura cu ocazia urmatorului proiect”, a spus Leonhard Braig, director in cadrul PERI GmbH.
Cladirea este realizata cu ajutorul unei imprimante a producatorului danez COBOD, care poate construi un metru patrat de perete in aproximativ 5 minute.
“Procesul ne ofera noua, designerilor, un grad ridicat de libertate atunci cand proiectam cladiri. Cu metodele de constructie conventionale, acest lucru nu ar fi posibil decat cu mari costuri financiare”, a spus Waldemar Korte, paretner MENSE-KORTE ingenieure+architekten
Construirea cladirii din Beckum este doar inceputul utilizarii tehnologiei imprimarii 3D in domeniul rezidential in Germania, mai multe proiecte similare facandu-si recent aparitia in aceasta tara, sustine directorul pentru inovatie si marketing de PERI GmbH, Thomas Imbacher.
Cea mai mare cladire printata 3D din lume a fost finalizata la inceputul anului in Dubai. Este vorba despre o cladire administrativa cu doua niveluri, inalta de 9,5 metri si cu o suprafata totala de 64 de metri patrati, construita cu ajutorul unei singure imprimante 3D si cu numai trei muncitori, factorul uman avand insa o contributie semnificativa. Citeste mai mult: Cum arata cea mai mare cladire din lume construita cu imprimanta 3D