Pyromoesa – grătarul la rang de artă
Se apropie primavara si vara, iar timpul petrecut de noi in natura creste si iti creeaza dorinta de a te desfata cu un gratar facut in gradina pentru care ai trudit sa o construiesti dupa placul tau.
Deja te simti norocos pentru faptul ca ai fost binecuvantat sa locuiesti la casa si sa beneficiezi de oaza ta verde de liniste amenajata exact dupa gusturile tale. Astfel, gratarul este o necesitate pentru fiecare familie care are un colt de rai in curtea ei.
Fiindca vine vara si cu ea si caldura, gradina este locul unde o sa-ti petreci cea mai mare parte din timp, oferindu-ti linistea si relaxarea bine meritate dupa o zi lunga de munca.
Dar ce ar fi coltul tai de rai fara un gratar frumos conceput si construit care sa atraga toate privirile celor care iti calca pragul, pentru ca stim bine ca in perioada de primavara si vara curtea iti este mai plina, iar prietenii si familia iti trec pragul casei mai des.
Echipa Pyromoesa este aici pentru a te ajuta cu ideile de amenajare pentru gratarul tau de vis.
Recomandarile noastre sunt sa-ti expui gratarul acolo unde ar atrage cele mai multe priviri, dar si sa tii cont de faptul ca acolo unde exista fum, automat exista si foc, iar pentru partea aceasta exista niste reglementari si coduri de conduita atunci cand amenajezi gratarul.
Ideea principala este ca gratarul sa nu fie construit si expus langa o zona in care exista o constructie din lemn sau alte materiale usor inflamabile sau vegetatie care in timpul caniculei se pot inflama repede. In plus trebuie sa te gandesti si la vecinii tai, astfel incat fumul sau mirosul gratarului sa nu-i deranjeze.
Daca totusi aveti un foisor cu acoperis si doriti ca gratarul sa faca parte integranta din acesta, atunci tin sa mentionez ca exista solutii de ignifugare care ajuta lemnul sau celelalte materiale usor inflamabile sa reziste la temperaturile inalte generate de focul gratarului.
Ideal ar fi ca gratarul, daca tot il construiesti, sa aiba si un acoperis, pentru a te bucura de el chiar si in perioadele ploioase, dar in acest caz sa feresti si acoperisul de pericolul focului. Pe langa aceasta trebuie acordata o atentie deosebita si cosului de fum, inaltimii acestuia, precum si materialelor cu care il construiesti.
In constructia gratarului trebuie sa iei in consideratie si inaltimea acestuia pentru a nu te apleca prea mult atunci cand intorci friptura pe gratar.
Daca esti un gurmand si un gratargiu desavarsit probabil ca iti doresti sa ai si un loc pentru protap, sau cuptor pentru rumenitul painii, placintelor sau cozonacilor.
In ceea ce priveste materialele pe care le alegi pentru a construi gratarul, recomandam piatra sau caramida refractara, iar pentru decor poti folosi diferite materiale sau tehnici de infrumusetare, tehnici pe care o sa le povestim intr-un articol viitor.
Daca tot ce ti-am povestit mai sus ti se pare o corvada si o munca imensa pentru tine, atunci poti apela cu incredere la specialistii nostri si o sa-ti cream gratarul de vis in cele mai mici detalii special pe gustul tau, astfel incat tu impreuna cu prietenii si familia sa te bucuri pe deplin de preparatele pe care cu atata truda, fum si foc le pregatesti.
Cu stima, echipa Pyromoesa!