Racirea centrelor de date cu o eficienta energetica maxima
Utilizand aceasta solutie, racirea mecanica este necesara doar cateva zile pe an, iar in zonele temperate, nu este necesara deloc.
Sistemele de conditionare a aerului instalate in centrele de date consuma cantitati imense de energie. Insa acest lucru nu trebuie sa devina o regula. Este posibil sa se combine fiabilitatea cu eficienta energetica atunci cand se racesc camerele serverelor: raspunsul grupului Hoval la aceasta provocare este instalatia de climatizare ServeCool.
ServeCool reuneste trei metode diferite de racire in acelasi timp
Metoda de racire tip free cooling se bazeaza pe aerul exterior, utilizat in mod indirect prin schimbatorul de caldura, astfel incat praful nu poate patrunde in centrele de date. Odata ce racirea externa a aerului nu mai este suficienta, metoda de racire adiabatica (care este foarte economica) intra in functiune: aceasta foloseste umiditatea pentru a absorbi caldura din aer, astfel inlesnind procesul de racire. In medie, aceste doua metode sunt suficiente pentru 97% din timpul total de functionare. Pentru cele trei procente ramase, intervine sistemul de racire mecanica. Acest concept de redundanta are ca rezultat o fiabilitate maxima si un consum de energie minim: prin comparatie, sistemele conventionale de racire care folosesc o combinatie intre free colling si racire mecanica care se bazeaza 50 % pe functionare in mod mixt, si 25 % pe racirea mecanica.
La baza conceptului ServeCool, stau schimbatoarele de caldura in placi in contra curent foarte eficiente. Acestea reprezinta cheia solutiilor promovate pentru astfel de aplicatii de catre Hoval. Avand o lungime laterala de 1.20m, acestea sunt unele dintre cele mai mari schimbatoare de caldura in placi fabricate de Hoval. Multumita dimensiunii lor, ele ofera o eficienta a recuperarii de energie peste medie.
Pentru a activa racirea adiabatica, o pompa alimenteaza duzele de pulverizare cu apa dintr-un rezervor. In interiorul primului dintre cele doua schimbatoare de caldura, apa este pulverizata in aerul exterior. Apoi apa se evapora si raceste aerul cu aproximativ 6 K pana se apropie de punctul de roua. Cantitatea de apa neevaporata este captata in rezervor si pompata inapoi in duzele de pulverizare. Al doilea schimbator de caldura – care este situat deasupra primului – este destinat evaporarii. In acelasi timp, elimina caldura din aerul procesat ( aerul din camera serverelor) pe care il primeste. Impreuna, instalatia de climatizare ServeCool si noul sistem de control ServeNet formeaza sistemul complet ServeLine. Sistemul de control compara eficienta functiilor indirecte de racire tip free cooling, adiabatica si mecanica si controleaza interactiunea lor, optimizand consumul total de energie. In afara de obtinerea informatiilor in timp real, necesare evaluarii eficientei de consum (PUE), ServeNet poate fi integrat in solutia organizarii infrastructurii centrului de date (DCIM).Aer rece aproape de punctul de roua: utilizarea procesului adiabatic
Eficienta energetica maxima: datorita sistemului de control ServeNet
Cautati o capacitate de racire scalabila? Este simplu: conectati mai multe unitati ServeCool
ServeLine este potrivit pentru centre de date cu suprafete incepand de la cateva sute de metri patrati pana la cateva mii de metri patrati. Capacitatea de racire este complet scalabila: se poate adapta cerintelor prin simpla conectare simultana a mai multor module ServeCool. Acestea pot fi extinse in etape.
Consumul redus de energie al sistemului ServeLine mentine, de asemenea, costurile de functionare sub control. La randul sau, costul total este relativ mic. Investitia se amortizeaza rapid datorita masurilor de economisire a energiei.
Daca va place solutia noastra de racire a centrelor de date, va rugam sa distribuiti acest articol!
www.hoval.ro
Obiectul este ascuns