Reconfigurarea unui apartament cu ajutorul mobilierului încastrat
Avand in vedere ca erau doar doi, cel de al doilea dormitor al apartamentului nu isi avea rostul astfel ca in noua organizare a fost complet eliminat. „Desi Hong Kong este de multa vreme o societate predominant chineza, este imposibil sa nu observam cum valorile unei familii traditionale chineze isi pierd din importanta” declara directorul de design Calvin Cheng. „Preturile din ce in ce mai mari pe piata imobiliara si plafonarea veniturilor a condus la aparitia unei noi clase sociale „DINC” (Double income, no cildren – Venituri duble, nici un copil), cupluri care nu se mai conformeaza retetei familiei traditionale. Cu toate acestea, mogulii imobiliari locali nu s-au grabit sa se adapteze, dezvoltand apartamente care sa tina cont de compartimentari si traditii”.
Prima masura pe care au luat-o a fost aceea a demolarii tuturor peretilor de compartimentare astfel incat sa obtina o zona de zi flexibila si deschisa. Recompartimentarile au tinut cont de crearea unor ferestre mai mari cu zone de relaxare amenajate in latimea peretilor si a unui coridor in lungul casei care sa profite de lumina naturala.
Dulapurile incastrate, facute pe comanda au fost folosite pentru a compartimenta noile spatii iar singura zona care este complet inchisa este baia, mascata cu o usa secreta. Dormitorul, vizibil in spatele biroului, este partial inchis si se accede prin doua trepte pozitonate in spatele dulapurilor. Un decupaj intre pat si birou a fost prevazut cu un rulou retractabil, care la nevoie poate asigura intimitate.
Impreuna cu peretii existenti din beton, dulapurile din stejar albit si blaturile din marmura, interioarele se remarca printr-o paleta de tonuri pamantii, care sunt puse in valoare de lumina naturala.
Depozitarile integrate in dulapurile facute pe comanda folosesc la maxim spatiul disponibil ajutand la o mai buna organizare a casei. Deasupra peretelui care separa baia se observa doua randuri de rafturi pentru obiecte mici in vreme ce in cutia patului se pot depozita obiecte mai voluminoase. Pentru a mentine ordinea electrocasnicele mici au fost ascunse in dulapuri facand totul mai usor de curatat.
Estetica minimalista si curata a apartamentului se reflecta in alegerea elementelor decorative si a obiectelor de mobilier, cu linii simple, texturi si materiale naturale.