O amenajare modernă cu influenţe industriale
Dupa indelungi discutii si cautari ale stilului arhitectural si ale materialelor potrivite, cei doi au constatat ca si apartamentul dezvoltase o anumita personalitate de care trebuiau sa tina cont. In timpul lucrarilor de renovare au decopertat straturile de vopsea si placile de gips-carton pana cand au ajuns la caramida plina, la betonul aparent si elementele din metal. Asa s-a intamplat ca stilul industrial al acestei case sa ajunga sa evolueze de la sine.
Interioarele sunt decorate minimal, cu piese vechi datand din anii '60 si '70 colectionate de cei doi. Urmarind o unitate vizuala Eli si Luis au ales sa insereze mai multe piese de mobilier realizate integral din foi de metal. In living se afla un dulap cu rafturi conceput din metal si lemn cu rol de a separa zonele fara a deranja din punct de vedere vizual. Interesant este faptul ca lemnul folosit pentru rafturi provine de la un fost hangar din Canada, datand din perioada celui de al II-lea Razboi Mondial. Un alt element preferat pe care l-au creat este cuierul din holul de primire. Metalul respectiv il cumparasera pentru a face tablia de la pat dar pentru ca nu le-a placut cum iesea au decis sa il refoloseasca.
Asa cum se intampla in mai toate renovarile au existat si momente de cumpana si divergente dar au reusit sa depaseasca aceste provocari gasind solutii creative care la final, au ajuns sa fie adevarate „opere de arta”. Peretele cu cristale de murano care separa locul de luat masa de zona baii a fost o solutie pentru a permite luminii naturale sa ajunga in acel spatiu intunecos. Pentru a masca imperfectiunile din zona dusului cei doi au preferat sa vopseasca peretii cu dungi colorate care iti atrag atentia si invioreaza incaperea. O alta provocare a fost amenajarea zonei de zi astfel incat sa creeze spatiu pentru discutii, pentru privit la televizor, o zona de birou si bineinteles un loc pentru servit masa. Zonele s-au delimitat cu ajutorul mobilierului fara a trasa limite clare, astfel ca oricand in zona de zi se gaseste loc pentru mai multi oameni.
Spatiile sunt confortabile si luminoase, texturile materialelor aducand o nota aparte intregii case. Decorurile minimale pun in valoare incaperile prin nota personala pe care o au. Locuinta este astfel o combinatie de trecut si prezent, modern si elemente cu aer retro.