Restaurantul Maize, un concept ce vizează reîntoarcerea către natură
Maize – from farm to table – aduce un concept nou pe piata HoReCa din Bucuresti. Astfel, noul restaurant propunere o reintoarcere catre natura, catre o feerie a simturilor de care ne putem bucura doar intr-un mediu creat din bogatiile pamantului. Sa avem o stare de bine care vine natural!
Pe cat de natural si traditional este, la origini, conceptul Maize, pe atat de mult se pune accentul pe creativitate si pe inovatie. De exemplu, “divizia bucatarilor”, echipa din spatele delicateselor servite, doreste sa deschida drumuri si sa ofere o dimensiune noua meseriei de bucatar in capitala. Acelasi principiu reiese si din amenajarea localului, care suprinde placut prin amestecul reusit de rustic si contemporan. Confortul spatiului este definit si de data aceasta de mobilierul SENSIO, o alegere mai mult decat potrivita.
Amenajarea reflecta perfect conceptul de baza la restaurantului, cu trei zone pentru trei principii pe cat de diferite, pe atat de similare prin deschiderea pe care o sugereaza. Astfel, Friends’ bar (Kitchen bar) este zona ce genereaza comunicare, nu doar intre cei 8 clienti / prieteni care pot lua loc, ci si intre acestia si bucatari. Atmosfera este deschisa, calduroasa si confortabila, iar dialogul se naste firesc. Scaunele de bar SENSIO, realizate din lemn inchis la culoare, creeaza un accent cromatic puternic in amenajarea definita de culori neutre.
Urmeaza, la mijloc, Chef’s table (masa Chefului), la care pot lua loc doar 6 persoane, iar rezervarile se fac din timp. Meniul este diferit, iar amenajarea zonei pe masura. Si aici, schimbul de povesti (mai mult sau mai putin culinare) este un element cheie al experientei Maize; discutiile cu Alex Petricean, Head Cheful restaurantului, se poarta lejer, la masa, dar scaunele SENSIO si tacamurile denota o eleganta aparte.
Cea de-a treia zona se numeste Laid back (in traducere libera, “lipsit de griji”), o zona in care poti atinge starea de relaxare si de bine cu usurinta, asezat pe canapeaua SENSIO sau pe unul dintre confortabilele demi-fotolii, sub lumina intima a unor candelabre. Celelalte mese din restaurant sunt, de fapt, elementul de legatura intre cele trei zone ce compartimenteaza spatiul deschis catre un spirit deschis.
Putem spune ca la Maize ingredientele naturale se imbina in combinatii creative, dar fara sa-si piarda valoarea autentic romaneasca. La Maize, natura face legatura intre retete si intre oameni, iar amenajarea in plan deschis creeaza comunicare; starea de bine provine, bineinteles, si din confortul oferit de mobilierul SENSIO.
Obiectul este ascuns