Teren îngust, casă spațioasă
Volumul superior al casei Tannay Bridge se sprijina pe alte doua volume separate, lasand liber mare parte din spatiul de la parter astfel incat familia sa il poata folosi la maximum. Echipa elvetiana de arhitecti Christian von During a proiectat cladirea prin separarea zonelor functionale in trei volume diferite, creand o structura asemenea unui pod menit sa exploateze conditionarile de teren si vecinatatile.
Locuinta a fost construita intr-un mic orasel la periferia Genevei. Volumul suspendat este asezat astfel incat sa foloseasca la maximum latimea relativ mica a terenului disponibil. Aici a fost amenajata zona de noapte, cu dormitoare si baile aferente. Unul dintre capete iese in consola peste volumul de la parter, oferind dormitorului un balcon la inaltime de unde se poate admira peisajul inconjurator. Spatiul deschis de dedesubt este protejat si poate fi folosit de membrii familiei pentru diferite activitati in aer liber.
Volumul mai mare al parterului gazduieste zona de zi, cu bucatarie, loc de luat masa si zona de discutii, orientate spre gradina astfel incat sa beneficieze de lumina naturala, dar si de intimitate. Volumul mai mic, orientat spre strada, gazduieste garajul si o mica depozitare.
Pentru asigurarea rezistentei constructiei, structura a fost realizata cu elemente din lemn lamelar care se continua in volumul superior, oferindu-i stabilitate si deschideri ample, fara sprijin intermediar.
„Avand in vedere ca partea de sud a terenului se invecineaza cu strada, am dorit sa compensez aceasta lipsa de intimitate prin crearea unui nou spatiu exterior in zona din spate, menit sa fie folosit in mod diferit decat gradina din fata”, declara arhitectul von During.
Accesul principal se gaseste sub structura suspendata si conduce la o scara ce face legatura cu etajul. Prin formele simple, acest element nu blocheaza vederea spre zona de zi, actionand ca o punte vizuala spre celelalte zone ale casei.
Tratarea finisajelor exterioare urmareste sa puna in valoare structura volumului suspendat, astfel ca acesta a fost integral infasurat in sipci, in vreme ce elementele de la baza au fost finisate cu tencuiala decorativa de culoare alba. Contrastul placut intre materiale ascunde masivitatea elementelor, iar odata cu trecerea timpului lemnul va prinde patina si se va integra in vegetatia existenta, pierzandu-se in coronamentul copacilor din imprejurimi.