Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Top 3 provocări și soluții în ventilarea bucătăriilor profesionale

Preparate impecabile. Atmosferă plăcută. Arome subtile. Secretul unui restaurant sau afaceri de tip catering stă în toate aceste elemente. Dar toată această perfecțiune se bazează pe munca echipei din bucătărie - un loc în care vrei ca toată lumea să lucreze eficient și în siguranță și din care nu vrei ca mirosurile să ajungă la oaspeți: nimeni nu își dorește să miroasă a mâncare atunci când iese în oraș, nu?
Top 3 provocări și soluții în ventilarea bucătăriilor profesionale

De asemenea, un singur lucru nu îți dorești când ai o afacere HoReCa: să trebuiască să oprești fluxul de lucru din cauza unei defecțiuni în bucătărie – fie din cauza aburilor sau a grăsimii.

 

Cum poți garanta, atunci, confort, siguranță și funcționarea neîntreruptă? Cu un sistem performant de ventilare destinat bucătăriilor: fie cu ajutorul hotelor, fie cu plafoane de extracție atent calibrate.

 

Problema nr. 1: depunerile de grăsime | Soluție: separatoare cu aerosol.

Mai ales pentru tipurile de restaurante fast-food, depunerile de grăsime pot provoca probleme serioase dacă sunt acoperite cu filtre sârmă: curățare zilnică a sistemului, tubulaturi pline de grăsime și filtre care trebuie înlocuite de minim o dată pe săptămână.

Top 3 provocări și soluții în ventilarea bucătăriilor profesionale

Separatoarele cu aerosol de la ATREA sunt produse de top la nivel european și îți oferă 2 opțiuni de filtrare eficientă a grăsimilor:

 

1. Separatorul cu deflectoare este prezent în mod regulat în hotele și plafoanele de ventilare făcând față fără probleme celor mai stricte cerințe ale standardului privind ventilarea bucătăriilor (EN 16282).

 

2. Separatorul tip ciclon, cu parametri revoluționari, și cele mai mici particule de aerosoli din aer sunt separate, riscul de colmatare cu aerosolii extrași din aer fiind redus la minim.

Rezultatul: procesul de curățare are loc o dată pe săptămână, tubulaturile nu mai prezintă depuneri, iar filtrele sunt schimbate o dată pe lună și nu la 7 zile.

Separatoarele au trecut cu succes atât testele de ignifugare, cât și cele de separare a flăcării. Acest lucru le permite să respecte cele mai stricte standarde (VDI 2052, EN1 6282, DIN 18869-5 etc.) cerute în operațiunile din bucătării.

 

Problema nr. 2: igiena spațiului de gătit | Soluție: standarde riguroase de igienă.

În timpul procesului de gătire pot fi generate mai multe tipuri de substanțe nocive. Nu vrei ca aceste substanțe să aibă un impact negativ asupra echipei de lucru sau să ajungă în sala de mese, iar deschiderea unui geam nu va fi niciodată suficientă pentru un mediu de lucru sigur.

 

De aceea, un sistem eficient de ventilație extrage perfect aerul viciat și îl înlocuiește cu aer proaspăt din exterior.

 

Sistemul de ventilație pentru bucătării ATREA rezolvă, de asemenea, problema filtrării fiabile a aerului rezidual, unde, pe lângă filtrarea mecanică standard a grăsimilor, poate fi montată și o a doua etapă de filtrare UV-C - obținându-se astfel o eficiență de top de până la 99,9 % în eliminarea aerosolilor epuizați!

Top 3 provocări și soluții în ventilarea bucătăriilor profesionale

Rezultatul este un cost semnificativ mai redus de întreținere și, cel mai important, un aer evacuat mai curat, fără mirosuri neplăcute.

Dovada calității și funcționalității acestui sistem este și certificarea TÜV la nivel european.

 

Problema nr. 3: spațiul disponibil | Soluție: hote și plafoane care se adaptează nevoilor bucătăriei tale.

Prea multe hote, putere de extracție prea mică, iluminat incorect... atunci când vine vorba de proiectarea ventilării unei bucătării sau spațiu de gătit, trebuie să iei în considerare mai mulți factori pentru ca sistemul rezultat să fie perfect adaptat condițiilor de lucru:

- suprafața bucătăriei
- utilizarea spațiului din bucătărie
- lista aparatelor propuse (putere, amplasare)
- factorul de sincronizare al tehnologiei propuse

 

Pentru a atinge un echilibru între acești 4 factori, procesul de selecție al soluției de ventilare trebuie să se adapteze mediului și modului de lucru.

Top 3 provocări și soluții în ventilarea bucătăriilor profesionale

Astfel, ai 2 opțiuni: fie plafon de extracție, fie hote simple cu putere mare de extracție.

 

Soluția #1: plafoanele de extracție

Plafoanele de extracție tip TPV oferă o soluție all-in-one pentru bucătăriile de dimensiuni mai mari (cum este cea din fabrica Skoda). Ele asigură atât extracția aerului viciat, ventilația cu aer proaspăt, cât și iluminare cu ajutorul becurilor LED.

 

Design-ul din oțel inoxidabil garantează fiabilitatea sistemului chiar și în condiții de lucru cu abur din abundență.

Soluțiile ATREA pentru plafoane de extracție se adaptează nevoilor echipei tale și numărului de echipamente destinate pregătirii mâncării și sunt predate ”la cheie” gata pentru a fi folosite imediat.

 

Soluția #2: hote individuale.

Fă cunoștință cu modelele ATREA pentru hote de bucătărie: Kubus, Modis 2, Grande, Variant și Optima – fiecare cu avantaje unice pe piață și cu beneficii dovedite pentru echipa ta din bucătărie.

 

KUBUS: hotă din oțel inoxidabil AISI 304.

O hotă simplă cu evacuare exclusivă, potrivită pentru aparate precum mașini de spălat vase și cuptoare cu convecție pentru bucătării de toate tipurile și dimensiunile. Funcționarea elimină particulele de grăsime din aerulu evacuat, astfel încât nu este necesară instalarea de filtre de grăsime.

Top 3 provocări și soluții în ventilarea bucătăriilor profesionale

MODIS 2: lumini LED integrate, garanție de 5 ani.


Soluția unică de proiectare bazată pe un sistem modular oferă clientului opțiunea de livrare în sistem dezasamblat, fără port de conectare, dezasamblat cu port de conectare (asamblarea hotei la fața locului, fie de către dumneavoastră, fie de către producător), sau livrarea ca întreg. Acestea pot fi asamblate una lângă alta pentru a crea un ansamblu mai lung sau suspendate spate în spate pentru a crea un ansamblu central deasupra blocului de gătit.

Top 3 provocări și soluții în ventilarea bucătăriilor profesionale

GRANDE: oțel inoxidabil, iluminare eficientă energetic, control wireless lumină, spațiu uriaș de acumulare.


Plafon sudat GRANDE, realizat integral din oțel inoxidabil, a fost dezvoltată pentru a îndeplini atât parametrii tehnici stricți ai VDI 2052 și EN 16282, cât și cerințele de proiectare ale clientului. Datorită acestor parametri, ea poate fi utilizată atât pentru extragerea blocurilor de gătit cu sarcini uriașe, cât și ca element de design al evacuării.

Top 3 provocări și soluții în ventilarea bucătăriilor profesionale

VARIANT: alimentare integrată cu aer proaspăt, design elegant, lumini LED integrate cu protecție IP65.


Hotele de bucătărie VARIANT asigură o extracție eficientă cu filtrare a aerului rezidual și, în același timp, furnizarea de aer proaspăt tratat pentru bucătării de toate dimensiunile și configurațiile, de asemenea cu control automat al funcționării, la cerere.

 

OPTIMA: dimensiuni reduse, sistem sofisticat de control, schimbător recuperare de căldură cu eficiență de până la 68%.

Hotă compactă unică cu recuperare de căldură, reîncălzire, filtrare, alimentare cu aer și iluminare. OPTIMA este potrivită atât pentru clădiri noi, cât și pentru renovări cu spațiu limitat pentru instalarea unei unități de tratare a aerului. Toate funcțiile sunt asigurate direct în hotă, doar ventilatoarele cu parametrii necesari sunt instalate în conductele centrale de alimentare și evacuare.

 

... și dacă ai nevoie de suport în ventilarea bucătăriei profesionale...

 

Te invităm să faci cunoștință cu profesioniștii ATREA: împreună vom găsi cea mai bună soluție (atât ca eficiență, cât și ca costuri) pentru o bucătărie în care lucrează comod și în siguranță!

 

Click aici pentru a descoperi toate avantajele liniei ATREA pentru bucătării HoReCa!

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ATREA
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.