Apartamentul studio din centrului orasului Los Angeles detinut de David Del Fonzo poate fi considerat resedinta ideala pentru un celibatar.
Robust, combinand materiale brute, industriale cu suprafete textile si accente personale spatiul reuseste sa defineasca o atmosfera placuta, primitoare, ce pune in valoare personalitatea proprietarului.
In doar o luna David a reusit sa transforme acest studio steril si intunecos intr-un apartament functional si foarte confortabil. „Mai bine calitate decat cantitate” declara David ca a fost motto-ul ce l-a calauzit in procesul de amenajare. Astfel a preferat sa detina piesele principale de mobilier de dimensiuni variate pe care le-a combinat si le-a organizat astfel incat cu ajutorul lor sa delimiteze diferitele zone functionale din studio. Paleta cromatica are la baza nuante de gri, tonuri inchise de maro iar pentru accente s-a folosit de diferite nuante de rosu.
Pentru a reusi sa completeze ambianta familiara a spatiilor creand senzatia unei locuinte primitoare, David si-a dat tot interesul in a gasi solutiile optime de integrare in amenajare a obiectelor cu tenta personala. De exemplu a optat pentru un fotoliu Ekornes Stressless Recliner fata de un fotoliu Earnes Lounge Chair pentru ca in copilarie obisnuia sa motaie intr-un astfel de fotoloiu cand era in vizita la unchiul lui. Sau a ales sa imprumute de la laboratorul in care lucra mama lui o serie de pahare si recipiente din sticla pe care le-a folosit ca elemente decorative sau vaze pentru aranjamentele florale.
David declara urmatoarele: „Parintii mei au lucrat in domenii care aveau legatura cu mediul industrial, steril si impersonal, iar ocazional o serie de obiecte si-au gasit locul in apartamentul meu. Combinatia dintre eficienta bruta a unui loc de munca si caldura unei locuinte da o nota personala. A fost o perioada inainte ca designul sa fie dominat de plastic, cand metalul, sticla si lemnul erau singurele optiuni....Din totdeauna am fost atras de aceste lucruri. Din aceleasi motive am colectionat multe tastaturi vechi si sintetizatoare, de pe vremea cand mergeam in turnee; scot niste sunete deosebite dar sunt grele, supra-dimensionate si impunatoare”.
David este de parere ca spatiul pe care il consideri „casa” trebuie sa fie decorat cu lucrurile care iti plac cel mai mult iar cei care iti trec pragul ar trebui sa beneficieze de aceasta experienta pentru a te cunoaste mai bine. Se poate dovedi extrem de neconfortabil sa locuiesti intr-un apartament decorat si amenajat pentru altcineva, chiar daca arata extraordinar si are doar obiecte de colectie.
Mai multe informatii gasiti pe www.apartmenttherapy.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa