Urbanisti si peisagisti de talie mondiala, la Expo Conferinta LAUD
14 iunie 2016, Hotel Radisson Blu, Bucuresti
Un eveniment de elita, care a starnit un real interes din partea arhitectilor, peisagistilor, urbanistilor, avand invitati de marca din tara si din strainatate, va avea loc marti, 14 iunie 2016, la Bucuresti, la Hotel Radisson Blu, incepand cu ora 10.00: Expo Conferinta de Arhitectura Peisagistica si Infrastructura Urbana LAUD.
Capul de afis al Expo Conferintei LAUD este Master Class-ul pe tema "Orase verzi" (”Green Cities”), sustinut de multipremiatul peisagist olandez Niek Roozen, cu sprijinul Ambasadei Regatului Tarilor de Jos in Romania.
Niek Roozen este autorul conceptului “The Green City Philosophy”, o strategie “verde” de dezvoltare urbana, folosind influenta pozitiva a plantelor asupra mediului. Ultimele premii: 2016 First Prize Design competition QinHuai River Project Nanjing, 2014 First prize for Main Axis Hunnan in Shenyang.
O prezenta remarcabila la LAUD Bucuresti este cea a prof.dr. Joris Scheers, Belgia, presedinte al Consiliului Urbanistilor din Europa, expert ONU, dar si un prestigios sociolog. A studiat multi ani fenomenul expansiunii urbane din America Latina, Africa si Asia. Potrivit urbanistului belgian, ”calitatea spatiului construit, a arhitecturii, dar si calitatea actului administrativ pot rezolva problemele actuale ale oraselor Europei”.
Cu sprijinul Institutului Polonez din Bucuresti, vor veni la LAUD Bucuresti doi dintre cei mai interesanti arhitecti polonezi: arh. Bolesław Stelmach, specializat in planificare urbana si design, supranumit ”stapanul sticlei si betonului”, castigator a numeroase competitii internationale, si arh. Przemyslaw Lukasik, cunoscut prin proiectele sale de regenerare post-industriala, intre care se remarca locuinta amenajata la intrarea unei mine dezafectate.
Ceilalti speakeri care vor impartasi din experienta lor auditoriului inscris la LAUD Bucuresti, in sesiunile plenare, sunt urbanisti si peisagisti din Olanda, Japonia, Ungaria, Polonia, Belgia, Romania, cu proiecte premiate international:
"Biesbosch Museum Island", transformarea completa si extinderea Muzeului Biesbosch va fi prezentata de urbanistul si designerul olandez Marco Vermeulen.
"Factory on the Earth”, fabrica cu acoperis verde, este proiectul extinderii unei vechi fabrici din secolul 19 prin crearea unor spatii de lucru inovative pentru lucratori, dar si pentru mediul inconjurator. Va fi prezentat de Jesus Alberto Pulido Arcas, inginer de mediu si designer la Ryuichi Ashizawa Architects, Japonia.
Balotesti project & Targsor project – o transformare completa a unui spatiu liber intr-un peisaj natural luxuriant. Prezentare de arh. peisagist Dragoș Isăcescu.
“Underground Glass" este povestea proiectului liniei de metrou M4 din Budapesta, cea mai mare investitie de infrastructura din ultimele decenii din capitala Ungariei. Prezentarea va fi facuta de realizatorul design-ului statiilor de pe linia M4, arh. Balazs Csapo. Premii: 2016 Golden A’ Design Award in Architecture, Building and Structure Design Category; 2015 ArchDaily Building of The Year Award- Public Architecture.
Alte prezentari de exceptie in programul Conferintei: “80 de ani dupa Dimitrie Gusti. Dezvoltarea Muzeului Satului” - de conf. Univ. dr. Paula Popoiu; “Bisericile de lemn ale Banatului” - de Nicoleta Musat si Andrei Condoros; “Reabilitarea Campului Tineretului din Baia Mare” - de Izabella Mihaela Morth; doua exemple de gradini amenajate in relatie cu peisajul inconjurator - de arh. peisagist Alexandru Gheorghe; “Peisaj industrial intr-o fabrica de prelucrare a otelului” si “Ansamblul rezidential Trivale O calatorie sinuoasa” - de arh. Peisagist Andreea Raducu Lefter.
Amanunte despre inscriere si program: http://bucharest.ielaud.eu.
Expo Conferinta LAUD este organizata de ABplus Events, in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania, dar si cu Registrul Urbaniștilor din România – RUR, Asociația Profesională a Urbaniștilor din Romania – APUR, Asociația Peisagiștilor din România – ASOP, Asociația Antreprenorilor de Peisagistică din România – AAPR, Uniunea restauratorilor de Monumente Istorice – UNRMI.
LAUD Bucuresti face parte dintr-o serie de expo conferinte organizate de ABplus Events in Romania, Polonia si Ungaria, cu tematica diferita: INGLASS – Arhitectura si Ingineria Sticlei; RIFF – Acoperisuri, Sisteme de izolatie, Fatade, Pardoseli, GIS - Arhitectura si design interior; LAUD - Arhitectura Peisagistica si Infrastructura Urbana), CONTRACTOR – dedicate antreprenorilor si specialistilor in instalatii si constructii.