Zece soluții flexibile pentru a separa spațiile în locuințele mici
Locuintele cu suprafete mici nu pot beneficia de multe variante de organizare si mobilare, astfel ca tine cel mai mult de preferintele proprietarului modul in care acesta alege sa isi delimiteze spatiile care indeplinesc functiuni diferite.
Scopul este acela de a gasi solutii care sa fie flexibile si sa nu ocupe prea mult din spatiul util. Iata mai jos cateva modalitati prin care puteti alege sa va separati anumite zone ale locuintei:
Aceste paravane cu foi pliabile si a caror impletitura rara permite trecerea luminii naturale pot fi folosite pentru a masca anumite spatii, separandu-le intr-un mod placut si eficient.
Dotarea acestor paravane cu rotite va permite sa le mutati prin casa foarte ursor, dupa cum doriti si aveti nevoie.
Puteti sa folositi textura sau imprimeul unui tapet pentru a defini spatiul atribuit unei anumite zone din locuinta.
De exemplu acest hol de intrare a fost marcat cu ajutorul unui tapet decorat cu frunze care asigura un fundal placut si un element de contrast pentru mobilierul de culoare inchisa.
In imaginea urmatoare delimitarea zonei de acces de restul incaperii s-a facut prin intermediul unui corp de mobilier realizat dintr-o baza plina, cu dulapuri inchise si o parte superioara deschisa, cu rafturi, care permite contactul vizual cu restul incaperii.
In loc sa incepeti prin a inchide vizual anumite zone din casa puteti incerca sa faceti o diferentiere pe inaltime a acestora.
Asa cum observati in imaginea aceasta, zona de dormit a fost delimitata prin pozitionarea la inaltime pe o serie de dulapuri incastrate.
In cazul acestor case traditional marocane, zona destinata dormitorului este pozitionata intr-o nisa iar pentru mai multa intimitate s-au folosit draperii din voal.
Perdelele din material transparent sau opac pot fi o solutie pentru separarea vizuala a unei incaperi asa cum puteti remarca in aceasta imagine.
Inserarea unui perete ingust poate fi utila daca vreti sa delimitati bucataria de locul de dormit cum este cazul in acest exemplu.
Solutia este reusita mai ales datorita aplicarii unei oglinzi pe intreaga suprafata a peretelui dinspre camera, ceea ce contribuie la crearea unei senzatii de spatiu mai mare si anuleaza vizual existenta peretelui.
Peretii partiali, au suficienta inaltime cat sa permita mobilarea inaperii cu ajutorul lor dar in acealasi timp mentin senzatia unui spatiu unitar.
In poza alaturata puteti vedea cum un astfel de perete devine sprijin pentru spatiul biroului si diferite depozitari.
Tablia patului poate juca un rol dublu, poate sa fie mai inalta si sa ajute la separarea spatiului de dormit de zona de dressing sau chiar de baie.
Mai multe informatii gasiti pe http://www.apartmenttherapy.com