Costuri pe termen lung: Pana recent costurile corpurilor de iluminat LED erau considerabil mai mari fata de tubul fluorescent si becul fluorescent, dar pot genera economii mari pe termen lung. In timp ce durata de viata a unui bec incandescent este intre 800 si 1500 ore de functionare, iar corpurile de iluminat florescente pot ajunge la 10.000 ore, LED-urile pot ajunge si la 60.000 ore. Acest lucru inseamna economii, prin simplul fapt ca vom cumpara mai putine surse de lumina.
Intretinere: Timpul alocat schimbarii corpurilor de iluminat defecte, mai ales in cladirile mari, este neproductiv. Datorita duratei de viata mult mai mari in cazul becurilor LED fata de becurile fluorescente, intretinerea si inlocuirea becurilor defecte pot fi reduse drastic daca sunt folosite becuri cu LED.
Consum de energie: LED-urile consuma mult mai putin curent decat tuburile fluorescente echivalente ca luminozitate. Daca in practica tuburile fluorescente sunt denumite becuri economice, in comparatie cu becurile incandescente, cand sunt comparate cu becurile LED, nu exista de fapt un concurs cinstit, LED-ul consumand cu pana la 50% mai putin curent fata de tuburi fluorescente si pana la 80% mai putin curent fata de becurile incandescente. Consumand mult mai putina energie electrica, LEDurile sunt astfel mai prietenoase cu mediul inconjurator, dar si buzunarul celui care le foloseste, diminuand costurile cu energia. Sa nu uitam ca 1 MegaWatt costa ~100 Euro.
Culoarea luminii: Lumina fluorescenta este notorie pentru profilul luminos al culorii. In timp ce in ultimul perioada, unele tuburi fluorescente folosesc un alt tip de strat de fosfor, pentru a emite o lumina mai calda, cele mai multe tuburi fluorescente emit lumina rece, de un alb albastrui. Aceasta este puternica si neprimitoare. In schimb, LED-urile pot emite o gama larga de tonuri de culoare a luminii, motiv pentru care LED-ul este foarte adaptabil oricarei provocari, si pot fi folosite in toate conditiile si mediile ce necesita iluminare artificiala.
Durabilitate: Cele mai multe surse de iluminat LED, nu sunt realizate din sticla si sunt goale in interior, mult mai putin fragile decat neoanele sau becurile incandescente. Aceasta caracteristica le face astfel mult mai rezistente si este mult mai putin probabil sa devina de nefolosit daca sunt scapate sau lovite accidental. De asemenea, folosind becuri LED, se elimina pericolele generate de cioburile de sticla.
Lampa stradala SSL-07
Specificatii:
- Sursa de lumina: LED-uri de lumina
- Iesire panou solar: 7W
- Acumulator litiu-ion: Built-in, de mare capacitate, substituibile
- Alimentare de la retea: Nu
- Senzor de miscare PIR: Da
- Protectie la suprasarcina: Da
- Dimensiuni: 470 (L) x 227 (W) x 164 (T) mm
- Greutate neta: 6.5 kg
- Materie prima: aliaj de aluminiu si sticla
Lampa stradala SSL-16
Specificatii:
- Sursa de lumina: LED-uri de lumina
- Iesire panou solar: 15W
- Acumulator litiu-ion: Built-in, de mare capacitate, substituibile
- Alimentare de la retea: No
- Senzor PIR: Da
- Protectie la suprasarcina: Da
- Dimensiuni: 783 (L) x 227 (W) x 164 (T) mm
- Greutate neta: 10 kg
- Materie prima: aliaj de aluminiu si sticla
Lampa stradala All-in-One
Specificatii:
- Design elegant integrat
- Carcasa din aliaj din aluminiu
- 24 led-uri superbright, luminozitatea 500lumens egal cu lampa normala 60 W
- 7W panou solar si bateria poate fi usor inlocuita cu utilizatori
- Senzor de noapte +senzor de miscare PIR
- 120 ° unghi iluminare larg
- Peste 30 orede luminca puternica, poate sprijini 6 nopti
- Usor de instalat si auto on / off / PIR
- Dimensiuni: 400* 224*44 mm
- Aplicare: gradina/strada/pista/loc de parcare/drum privat/trotuare/baza militara/campus