|
Amenajare living + bucatarie Buzau
Amenajare living si bucatarie.
Amenajare dormitor adolescent Buzau
Amenajare dormitor pentru un adolescent in apartament cu 3 camere.
Amenajare restaurant Bucuresti
Amenajare restaurant in Bucuresti - Subsol + Parter.
Living de vacanta + crama in subsol - Buzau
Amenajare living de vacanta si crama in subsol.
Amenajare living in locuinta - Str. Ursa Mica, Bucuresti
Amenajare living in locuinta, suprafata utila 24,50 mp.
Amenajare minimalista, linii drepte, alb, lemn, beton aparent, putin gri si accente de culoare (mobilier).
Spatiu ordonat, perspective dinamice, mobilare simpla si proportii interesante.
Scara, elementul de legatura al parterului cu etajul, joaca un rol estetic foarte important compunerea livingului. Balustrada dispare iar finisarea treptelor este realizata prin trecerea brusca de la un material rugos, betonul aparent, la un material cald, neted si putin lucios, lemnul - materiaul de contact fizic.
Tavanul drept, fara scafe sau grinzi, imparte spatiul in patru zone cu ajutorul celor doua nuturi intersectate la 90 grade unul de cealalt.
Corpurile de iluminat, desi sunt diferite, creaza senazatia de spatiu unitar prin pozitionare, culoare si forma.
Prin living se realizeaza legatura dintre accesul in locuinta, bucatarie si zona biroului + etaj.
Livingul si zona scarii sunt luminate suficient prin ferestre largi si goluri interioare.
Amenajarea se prezinta destul de simpla ca si volumetrie, insa senzatia finala nu este aceea de spatiu gol, ci din contra, un spatiu placut si decent.
Amenajare living in locuinta - Str. Ursa Mica, Bucuresti 2012
Aceasta amenajare pune accent pe relatia interior - exterior si functionalitate - restul ramane design.
Amenajare baie in bloc comunist - Bucuresti 2012
Amenajare baie la bloc.
- Pardoseala: scandura de lemn brad + lac.
- Pereti: alb
- Zona dus: mozaic
- Rigola de colectare apa - zona dus
- Imbinare lemn pardoseala cu perete din gips-carton - nut (fara plinta!)
- Masina de spalat amplasata in debara cu acces din baie.
- Amenajare se comporta foarte bine la umezeala.
- Un exemplu de curaj, pret mic si aspect placut.
Living de vacanta si crama in subsol - Buzau
Amenajare living de vacanta + crama in subsol.
Livingul, asa cum sunt sunt crama din subsol si exteriorul constructiei, ramane la fel de modern, simplu si elegant.
Spatiu amenajat prin utilizarea a trei materiale: lemn, tencuiala alba si placaj de caramida aparenta.
In acest spatiu amenajat urmeaza sa aducem mobilierul si sa amplasam corpurile de iluminat.
Interiorul, prin albul peretilor, va scoate in evidenta mobilierul si accesoriile pe care le vom amplasa in interior.
Lemnul si fereastra generoasa sunt elementele de legatura dintre interior si exterior, natura.
Caramida aparenta din zona scarii, anunta crama din subsol si te invita jos sau te intampina la iesirea din carama spre living.
Imbinarea materialelor interioare este realizata firesc, intr-un mod placut si elegant.
Tot prin elementele amenajarii sunt scoase in evidenta directiile de interes ale incaperii: relatia interior - exterior; accesul parter - subsol si invers; relatia intima dintre natura - om.
Albul peretilor, impreuna cu materialele preluate din natura, creaza perspective firesti, dinamice si relaxante.
Cele trei imagini ale constructiei abordeaza o arhitectura functionala, moderna. Arhitectura usor diferita prin tratarea celor trei zone: exteriorul constructiei, livingul din parter si crama aflata in subsol.
Crama si livingul sunt amplasate pe terenul unei case de vacanta, in mijlocul naturii, zona Buzaului.
Modificari in apartament - 2 camere, str. Emil Racovita
- Amenajare apartament adolescenta.
- Parchet existent reconditionat.
- Proiectare si amplasare mobilier.
- Concep apartament + balcon inchis.
- Suprafata utila apartament 54 mp.
Aragazul de Satu Mare - Povesti spuse prin intermediul obiectelor
Obiectul de mobilier propus apare in urma necesitatii unei mese de lucru in atelierul AsiCarhitectura, atelier de arhitectura recent infiintat. Dispunand de o masina de gatit mult ravnita in anii '80, partial functionala si cu o estetica aparte, ne-am gandit sa o utilizam in acest scop.
Actualizarea aragazului clasic al perioadei socialiste pune in discutie modul in care se pot ingloba obiecte ale trecutului in folosinta contemporana, oferind, concomitent, o solutie la o preocupare de actualitate, cea a reciclarii lucrurilor iesite din uz. Masa a fost obtinuta prin simplul gest de fixare a unei foi de sticla securizata (1200 x 1200 x 10 mm) pe plita aragazului. Au fost considerate diferite variante de prindere a sticlei, iar in solutia finala se recurge la folosirea a patru simeringuri pentru motoare de automobile (garnituri elastice - 30 mm diametru, h = 10 mm).
Datorita greutatii blatului de sticla si a proprietatilor fizice ale cauciucului, ansamblul conceput isi pastreaza stabilitatea in limitele utilizarii normale.
De asemenea, interiorul cuptorului poate fi utilizat ca depozitare, iar sticla poate fi repozitionata la unghiuri diferite fata de planul plitei.
Imaginea propusa a mesei pastreaza nealterat aspectul original la aragazului de satu - mare cu aripi, cu email alb si negru, amintind de vremurile cand alimentarea acestuia se realiza din butelia cu regulator, ce era urcata pe un scaun pentru a folosi in totalitate combustibilul. Aragazul era bine proiectat si lua in calcul ergonomia utilizatorului, sfidand calitatea multora dintre produsele contemporane.
Masa poate fi o prezenta inedita in diferite amenajari, mai ales in atelierul nostru de arhitectura.
Amenajare spatiu pentru angajatii unui supermarket - Bucuresti
Amenajarea acestui spatiu nu paraseste identitatea supermarket-ului si anume imprumuta culorile reprezentative ale magazinului.
Spatiul este minimal, pentru circa 10-12 angajati, este un loc de luat masa si mici sedinte ale angajatilor. Pardoseala spatiului ramane cea initiala.
Amenajare living in locuinta - Str. Campul cu Narcise, Bucuresti
Living mic / 18mp / amenajare
Propunem amenajarea acestui living intr-un spatiu mic, dar care se dovedeste a fi destul de incapator intr-un final. Pentru amenajarea camerei, este adoptata o arhitectura minimala, care nu va aglomera spatiul interior.
Atmosfera interioara propusa, prin putinele obiecte de mobilier intalnite, creaza senzatia de spatiu relaxat si incapator. Peretele de culoare inchisa prezinta o suprafata lucioasa. Acesta este gandit in acest mod pentru a realiza un background al camerei si pentru a accentua senzatia de spatiu incapator.
Tot in acest sens am folosit doua materiale pentru finisarea peretilor.
Deoarece peretii sunt finisati folosind materiale reci, pardoseala am ales sa fie placata cu lemn, material cald si prietenos la atingere.
Propunem o mobilare joasa in asa fel incat spatiul sa nu devina aglomerat si sufocant. Zona pentru luat masa ramane amenajata in bucatarie, deoarece spatiul nu a permis amplasarea acesteia in aceasta camera de zi.
Pozitionarea camerei de zi este realizata pe partea de sud - est a locuintei in zona parterul. Deoarece parterul locuintei este lung si ingust, impreuna cu beneficiarul, am optat pentru realizarea unui spatiu general pentru living, casa scarii, bucatarie si loc de luat masa, avand posibilitatea separarii bucatariei de living cu ajutorul unei usi glisante.
Tot in acest spatiu exista si un mic grup sanitar accesibil din zona intrarii in locuinta, aflat intre living si bucatarie.
Amenajare living in locuinta - Str. Ursa Mica - Bucuresti
Propunerea de amenajare a camerei de zi incepe cu accesul in locuinta - zona de primire, scara acces catre etaj si ajunge spre locul de luat masa si bucatarie. Desi spatiul nu este mare, circa 25 mp, camera ramane destul de libera prin organizarea aleasa.
Designul camerei gaseste linii drepte si cateva linii curbe. Predomina albul si lemnul, materiale usor accesibile, nu foarte scumpe dar cu un impact estetic puternic. Atmosfera calma, bine organizata, fara nimic iesit din comun, face acest loc spectaculos si foarte prietenos!
Accesul principal in casa, dupa cum se poate observa, este realizat direct in living. Intrarea este pozitionata si gandita cu atentie, in asa fel incat, sa nu deranjeze, sa arate bine si sa se integreze in utilitatea si estetica acestui spatiu interior.
Ferestrele, pe langa rolul functional sunt pozitionate catre puncte clar stabilite in exterior - curte. In tot acest spatiu, unde albul si lemnul predomina, intalnim cateva accente de culoare care intaresc punctele de interes ale acestui spatiu. Scara de acces catre etaj, ramane beton aparent iar treptele vor fi finisate cu vopsea alba pe baza de rasini epoxidice. Sub scara se vor organiza zone glisante pentru depozitare.
Concluzia si sfatul nostru pentru beneficiari si chiar pentru arhitecti, este sa ne gandim mai mult la lucrurile simple, deoarece acestea pot spune mai mult decat ne imaginam!
Amenajare LIVING in bloc comunist - Bucuresti
3 x 5m, atat are livingul primit spre amenajare plus un balcon, care devine ulterior o extindere a spatiului amenajat.
Spatiul paralelipipedic mic, contureaza si separa usor zona pentru canapea si TV de zona mesei, accesul in camera fiind pozitionat aproape pe centrul acesteia. Pardoseala din lemn, inca de la intrarea in camera, anunta directia de dezvoltare a spatiului: stanga - dreapta, iar in fata, peretele opus, apare ca un joc de alb, lemn si beton aparent.
Peretele devine un spatiu pentru carti si alte obiecte... In cazul de fata, zonele albe dintre politele de lemn vor ramane fara usi si sertare. Aceasta zona, atrage privirea dand senzatia unei camere mai mari fata de realitate. In acest mod evitam senzatia de lungire artificiala a spatiului.
Lumina ajunge in camera din partea stanga prin peretele vitrat creat in locul balconului existent. Spatiul este mobilat simplu: o masa, 6 scaune, o canapea si o masuta. Tinand cont de marimea redusa a camerei am propus aceasta mobilare minimala a spatiului.
Livingul devine un spatiu relaxant, primitor, cald si rece in acelasi timp. Usa livingului este confectionata din sticla, in acest fel se realizeaza o comunicare vizuala intre hol si living. Cele doua spatii, holul si livingul, comunica vizual si isi indica reciproc intrarea sau iesirea catre celalalt spatiu.
Propunem urmatoarele materiale:
- pardoseala - lemn si vopsea epoxidica alba;
- pereti si tavan - vopsea lavabila alba si beton aparent;
- polite mobila - lemn;
- masa si scaunele - din teava patrata metalica vopsitorie culoare neagra, iar blatul si usa din sticla.
"formele simple nu sunt intotdeauna cele mai bune, dar cele mai bune sunt intotdeauna simple" arh.heinrich tessenow 1876-1950
| | |