|
|
Termoizolatii, hidroizolatii si fonoizolatii cu spuma poliuretanica TERMOPOL
| Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate. | | |
Izolatii termice cu spuma poliuretanica
Conform studiilor de specialitate cladirile sunt cele mai mari consumatoare de energie termica, reprezentand 58% din energia anuala produsa sau generata la nivelul tarii. Restul de energie termica este distribuit intre transport (24%) si industrie (18%). Raportul intre procentele prezentate este alarmant dar valoarea energiei termice achitate pentru incalzirea cladirilor in Romania este uimitoare. Se cheltuie sume imense pentru ca nu ne-am gandit sa izolam bine in trecut (blocuri date spre folosinta fara izolatii, case facute repede si ieftin etc.).
|
Rezistenta unui lant este data de veriga cea mai slaba din componenta sa. Putem adapta astfel „Eficacitatea termica a unei izolatii este data de cea mai mica rezistenta termica de nivelul izolatiei respective.” Degeaba indesam vata minerala sau celuloza intre capriorii de la mansarda atat timp cat capriorul ramane neizolat. Acelasi rationament trebuie aplicat la orice izolatie, rezistenta termica trebuie sa fie constanta.
Principalele tipuri de izolatii termice cu spuma poliuretanica rigida efectuate de izolatia Termopol sunt:
- Izolatii Hale Agricole - Izolatii Hale Industriale - Izolatii Mansarde (sub astereala) - Izolatii Peste Astereala - Izolatii Pereti Exteriori - Izolatii Pereti Interiori - Izolatii Subsoluri Case sau Blocuri
Spuma poliuretanica este de mai multe tipuri in functie de continutul de celula inchisa sau deschisa si are randamente diferite in functie de producator si de calitatea aplicarii. Nu se poate generaliza spuma poliuretanica ca eficacitate, randament, proprietati, asa cum nu se poate spune despre masini, in general, ca nu sunt bune sau mai putin bune. Totul depinde de cine produce, ce produce si de cine aplica. Din acest motiv este foarte important sa va informati bine inainte de a face o alegere. Aplicarea spumei poliuretanice cu celula deschisa sau semideschisa la pret de celula inchisa este ultimul lucru pe care-l doriti in calitate de beneficiar.
|
|
Principalele criterii de diferentiere intre tipurile de izolatie termica cu spuma poliuretanica sunt:
- coeficientul lambda (este constant indiferent de grosimea izolatiei; cu cat valoarea este mai mica, cu atat randamentul termic este mai bun); - rezistenta si comportamentul la foc; - comportamentul la apa si umiditate (o izolatie in care intra umezeala devine inutila); - durata de viata; - producatorul spumei poliuretanice; - experienta aplicatorului si tipul de utilaje folosite pentru aplicarea spumei;
Hidroizolatii cu spuma poliuretanica
Sistemele de hidroizolatie folosite de Termopol sunt alcatuite in mod obisnuit din aplicari de spuma poliuretanica rigida cu celula inchisa si poliuree.
|
Spuma poliuretanica cu un continut de celula inchisa mai mare de 96% asigura hidroizolatie la grosimi mai mari de 4,5 cm la aplicari pe suprafete orizontale, doar prin spray-ere de sus in jos. Aceasta nu rezista in timp la razele ultraviolete. Expusa la soare devine casanta, incepe sa se sfaramiteze si se transforma in timp intr-o pulbere asemanatoare cu cenusa de la tigara.
Poliureea, o membrana subtire si foarte rezistenta, asigura hidroizolatie imbatabila si deserveste ca strat de protectie fizica si impotriva razelor U.V. pentru spuma poliuretanica.
|
|
Sistemul se aplica doar pe suprafete uscate, prin pulverizare, la temperaturi de peste 5 grade si cu o viteza calma a vantului, usor perceptibila.
Este foarte important ca aplicarea spumei poliuretanice si a stratului protector de poliuree sa se faca in aceeiasi zi. Spuma poliuretanica se poate acoperi cu un strat fin de praf sau umezii, ceea ce face din aplicarea de poliuree o loterie in privinta continuitatii ca strat si a durabilitatii in timp.
|
In imaginea alaturata se poate observa o sectiune dintr-un strat de spuma poliuretanica rigida folosita de izolatia Termopol pentru hidroizolatii, strat acoperit cu poliuree. Acest sistem se aplica pe toata suprafata continuu, fara imbinari, suprapuneri, fara microfisuri prin care apa se poate infiltra si in timp ajunge la placa.
Acest sistem de 5 cm de spuma poliuretanica acoperita de poliuree asigura o termoizolatie echivalenta termic si practic cu 14-16 cm de polistiren si o dubla hidroizolatie. Durata de viata estimata de producator este de peste 30 de ani. Spuma poliuretanica are o durata de viata nelimitata atat timp cat este protejata de actiuni mecanice intense si soare. Poliureea, o membrana foarte rezistenta si cu un indice de alungire de peste 200%, are o durata de viata mai mica fiind expusa la trafic, intemperii si caldura excesiva. Cand poliureea se deterioreaza aceasta se reaplica cu primer peste stratul de spuma poliuretanica. |
|
Izolatii fonice cu spuma poliuretanica
Izolatia Termopol va pune la dispozitie aplicari cu rol fonoizolant cu spuma poliuretanica cu celula deschisa special creata pentru reducerea zgomotului.
Pentru a incepe o discutie despre izolarea fonica trebuie sa luam la cunostinta cateva aspecte importante. Scopul unei izolatii fonice este de a reduce zgomotul, zgomot pe care-l putem defini ca suma de sunete suparatoare, deranjante si absolut nedorite.
Sunetul inseamna energie. Aceasta energie este produsa, se propaga prin aer, prin structura materialelor, undele sonore sunt absorbite, sunt reflectate pentru ca apoi sa ajunga la receptor. Asadar, pentru a ne proteja de zgomot avem urmatoarele optiuni:
- reducerea intensitatii sursei de zgomot; - departarea sursei de zgomot fata de receptor sau invers; - o reflexie cat mai mare a peretelui despartitor; - o absortie cat mai mare a sunetului la nivelul peretelui despartitor;
|
Izolatia Termopol cu spuma poliuretanica cu celula deschisa pentru izolari fonice se aplica prin pulverizare, cu utilaje speciale profesionale, direct pe suprafata suportului. Grosimea minima ce poate fi aplicata este de 5 cm.
Aplicarile cel mai des intalnite sunt:
- Izolatie fonica incinta evenimente festive. Se izoleaza fonic interiorul barurilor, restaurantelor, cluburilor, salilor si saloanelor de nunta etc. - Izolatie fonica hale industriale. Se aplica izolatia Termopol pentru izolarea fonica a spatiilor in care sunetele produse in etapele de productie afecteaza negativ zonele adiacente (cladiri birouri, locuinte etc.) - Izolatie fonica apartamente. Izolatia Termopol incearca sa raspunda prompt la toate comenzile. Din pacate nu putem sa ne deplasam sute de kilometri doar pentru izolarea unui tavan de 24 mp. - Izolatie fonica pereti interiori casa. |
|
Atentie: zgomotul ce se transmite prin vibratii la nivelul structurii de rezistenta nu este atenuat de izolatia fonica.
| | | | |