4 sfaturi pentru a te bucura de pavaj cât mai mult timp
Pavelele de calitate sunt o investitie pe termen lung, de zeci de ani. Asadar, inainte sa faci achizitia e bine sa te asiguri ca alegi cele mai bune produse de pe piata, de la un producator de renume: produsele din beton vibropresat sunt cele mai rezistente, datorita tehnologiei complet automatizate de productie, sunt produse certificate, care respecta o reteta standard si normele europene din domeniu, documentul care atesta acest aspect fiind Declaratia de performanta, si, nu in ultimul rand, au o garantie oferita de producator de minim 2 ani.
Perioada de care te poti bucura de pavajul din curte este, bineinteles, mult mai lunga. In general, pavajul necesita o intretinere minimala - ti-am aratat in articolul precedent pasii pe care este bine sa ii respecti. Iata 5 sfaturi pentru a te bucura cat mai mult timp de pavelele alese:
Aplica pentru garantia extinsa.
Asa cum iti spuneam, perioada de garantie pe care o acopera producatorii de top din Romania este de minim 2 ani de la data achizitionarii, cu conditia sa respecti conditiile de manipulare, depozitare si intretinere impuse precum si recomandarile de montaj anexate.
Elis Pavaje, liderul national al pietei de profil, cu o experienta de peste 26 de ani in producerea de produse din beton vibropresat, ofera pentru produsele sale o garantie standard de 5 ani. In plus, ai posibilitatea de a o obtine bonus 1 an extragarantie, intr-un mod foarte simplu: intri pe pagina producatorului, la sectiunea http://elis.ro/garantia-calitatii si completezi formularul. Este simplu, usor si util!
Alege o echipa de montatori profesionisti!
Desi la prima parere pare un sfat de bun simt, in practica sunt clienti care, pentru a face economie, isi monteaza singuri produsele, iar lipsa de experienta in pregatirea terenului pe care se monteaza pavelele si in montajul propriu - zis isi spune cuvantul.
Este important de retinut ca o echipa cu experienta iti monteaza pavajul rapid, estetic si functional si iti ofera Certificat de garantie a montajului. Acesta este un aspect important, deoarece asa cum mentionam anterior, garantia produsului oferita de producator nu acopera si cazurile in care pavelele nu au fost montate corespunzator. De exemplu, daca in timp pavajul incepe sa se deniveleze sau sa se lase pe margini, este vorba cu siguranta de o punere in opera defectuoasa, pentru care producatorul nu este vinovat.
Elis Pavaje iti pune la dispozitie o retea ampla de montatori la nivel national, parteneri de incredere ai companiei.
Respecta indicatiile montatorilor privind suprafata pe care se monteaza pavelele!
Sunt dese cazurile in care clientii, in necunostinta de cauza, considera ca pavelele ar trebui montate pe betonul deja existent, pentru stabilitate si durabilitate crescute. Sau, din aceleasi considerente, le solicita montatorilor sa le monteze in sapa umeda, de nisip amestecat cu ciment. Aceste practici sunt eronate si le aduc clientilor un mare deserviciu: aparitia eflorescentei si mentinerea umiditatii pavajului, care in timp poate afecta calitatea si estetica produsului.
Explicatia este simpla: montajul pavelelor in pat de nisip este cea mai buna solutie deoarece astfel apa patrunde prin rosturi si se poate scurge direct in pamant. Cand pavelele sunt montate pe beton, apa nu se poate scurge, ramane infiltrata in pavele sau balteste, se va elimina doar prin evaporare, intr-o perioada mai lunga de timp. Asftel, apare eflorescenta, care are drept consecinta patarea pavajului cu acele pete albicioase, inestetice, care se curata in timp indelungat.
Pont: daca suprafata pe care doresti sa o pavezi este betonata, nu este obligatoriu sa elimini betonul. Este suficient ca montatorii sa faca 5-6 gauri pe metru patrat in ciment, suficient de adanci incat apa patrunsa printre rosturi sa se poata scurge in pamat.
Intretine corect pavajul!
Un pavaj corect intretinut si mentinut in permanenta curat va fi mai rezistent si mai durabil, iar aspectul pavelelor nu va avea de suferit odata cu trecerea anilor.
Printre cele mai uzuale sfaturi de intretinere se numara:
- Curata pavajul de pete imediat ce acestea apar;
- Inlatura zapada sau gheata rapid, cu ustensile din plastic rezistent, nu metalice, deoarece acestea pot zgaria / ciobi pavajul;
- Executa operatiunea de impregnare a pavajului o data la 2-3 ani, pentru a-i spori calitatile naturale.
Mai multe informatii utile despre intretinerea corecta a pavajului gasesti aici: http://elis.ro/recomandari-de-intretinere-a-pavajului.
Obtine acum garantia extinsa si bucura-te de amenajarea ta cat mai mult timp!