6 îmbunătățiri pentru locuințe închiriate care nu îi deranjează pe proprietari
Pentru oricine traieste intr-o locuinta inchiriata, ideea locuirii intr-o casa care nu iti apartine, cu lucruri care au fost (in cele mai multe cazuri) deja folosite, poate duce la disconfort dupa o perioada de timp. De exemplu, indiferent cat ai curata-o, baia parca nu mai arata niciodata curata, mocheta din dormitor a obosit, usile sunt si ele vechi etc. Ti-am pregatit 6 imbunatatiri deloc costisitoare pe care poti sa le pui in practica intr-o locuinta inchiriata – iti garantam ca proprietarul nu va fi deranjat, ci chiar se va bucura.
1) Curata chitul murdar dintre rosturi
In special in baie si in bucatarie, chitul dintre placile de gresie si de faianta arata foarte murdar daca nu este curatat periodic, mai ales daca este alb. Umezeala, praful si bacteriile duc la innegrirea chitului, iar baia si bucataria capata un aspect foarte ponosit. Pentru curatare, poti achizitiona un produs special sau poti apela la cateva trucuri clasice, fie cu bicarbonat de sodiu si apa fierbinte, fie cu apa oxigenata, otet alb sau de mere si apa calda ori inalbitor si apa calda.
2) Curata foarte bine mocheta
La un moment dat, vei vedea ca o simpla aspirare a mochetei nu va mai fi suficienta. In cazul in care are un aspect foarte deteriorat, poti apela la serviciile unei curatatorii profesionale pentru a reimprospata aspectul mochetei.
3) Retuseaza peretii
Inevitabil, vei ajunge sa murdaresti zone mici de pe suprafata peretilor. Mai mult, daca stai intr-o locuinta in care peretii nu au primit o mana de var inainte sa te muti, cu atat mai mult vei dori ca acestia sa arate ca si cand au fost proaspat vopsiti. Intreaba-ti proprietarul ce nuanta de vopsea a folosit ultima oara, pentru a stii exact ce sa cumperi – vei fi uimit de cate nuante de alb sau de bej exista de fapt – si apoi retuseaza toate petele mici de pe pereti.
4) Opteaza pentru jaluzele / draperii noi
De cele mai multe ori, ferestrele locuintelor inchiriate beneficiaza de setul clasic de jaluzele albe de plastic, care intre timp au devenit cam galbui. Si chiar daca nu e cazul, nimic nu te opreste din a-ti achizitiona niste jaluzele / draperii noi, pentru a simti ca dai personalitate spatiului.
5) Inlocuieste corpurile de iluminat
Sau cel putin abajururile lor! Daca nu iti place lustra sau plafoniera pe care o vezi pe tavan, cel mai bine ar fi sa o inlocuiesti cu una noua si sa o depozitezi unde ai spatiu la dispozitie. Fa la fel si pentru lampadarele, veiozele sau luminile de citit pe care crezi ca nu le vei folosi.
6) Schimba manerele din bucatarie
Rar se intampla ca manerele dulapurilor si sertarelor din bucatarie sa fie fix pe gustul cuiva, fiind deci un detaliu cu importanta in decor. Poti achizitiona un set nou de manere, iar pe cele vechi le poti depozita pana cand ai decis sa te muti in alta parte; le poti pune atunci la loc, iar ale tale iti vor personaliza si urmatoarea locuinta.