Casa Che, o locuinta pasiva in padurile Sucevei
Pe langa aspectele legate de eficienta echipa de arhitecti a reusit sa creeze interioare placute, cu legaturi dinamice intre diferitele spatii si o estetica jucausa potrivita atat pentru parinti cat si pentru copii.
Parterul a fost organizat sub forma unui spatiu deschis ce contine functiunile publice, obtinandu-se o trecere fluida catre etajul compartimentat, ce adaposteste zonele de noapte.
In procesul de proiectare au fost luate in considerare o serie de strategii si materiale menite sa asigure casei eficienta energetica astfel ca s-a estimat ca va consuma doar 14kWh/mp/an. Pe langa materialele termoizolante de buna calitate si ferestrele cu coeficient ridicat de izolare s-a investit intr-un sistem centralizat de management al consumului de energie si un sistem de incalzire prin pardoseala cu pompa de caldura. Un acoperis verde inchide la partea superioara casa, ajutand la mentinerea unui climat interior placut si la preluarea controlata a apelor de ploaie, oferind in acelasi timp o suprafata vegetala egala cu cea pe care padurea a pierdut-o odata cu construirea casei. In viitor va fi montat si un sistem de panouri foto-voltaice care sa asigure parte din necesarul de energie al casei.
Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com