DIY: ce poți face folosind câteva resturi de autocolant
Multe persoane nu arunca resturile de material autocolant cu care si-au imbracat, la un moment dat, un perete, un blat de lucru sau un raft. Aceasta pentru ca se gandesc ca in timp poate vor avea nevoie de ele ca sa remedieze un defect. Dar resturile pot fi folosite si altfel: combinate pentru a alcatui un model grafic interesant si proaspat pe o anumita zona dintr-un perete.
Pasii pentru o atare lucrare sunt extrem de simpli si durata de lucru este chiar foarte mica pentru o amenjarare de interior. In schimb, aspectul obtinut va fi cu totul nou, iar daca vreti puteti vopsi si partea de jos a peretelui, pentru un contrast sporit (dar desigur asta va va lua mai mult timp). Pe lângă ideile de mai jos, puteti incerca si alte organizari ale pieselor de autocolant: benzi subtiri, pe inaltime sau decuparea sub forma de dreptunghiuri si alternarea lor ca intr-o zidarie de caramida.
Asadar:
1. Masurarea suprafetei. Masurati zona pe care o vreti acoperita si calculate cat mai precis dimensiunea patratelor
2. Decuparea pieselor. Taiati bucati din resturile de autocolant, formand piese patrate de dimensiuni egale (sau alte forme, dupa plac, daca imaginatia v-a fost deja provocata)
3. Decizia asupra modelului. Combinati bucatile decupate una langa alta, inainte de a le lipi, pe o suprafata plata - astfel va puteti juca cu piesele ca si cu un puzzle, cautand ce mai placuta combinatie, pana sunteti multumiti de rezultat.
4. Montarea pieselor. Partea cea mai placuta este lipirea lor propriu zisa direct pe suprafata dorita. Gratie pieselor de mici dimensiuni, efortul de a le lipi este semnificativ mai mic comparativ cu cel cerut de bucatile mari de autocolant. E necesara doar un pic de rabdare (deci atentie la detalii). Alinierea corecta se poate face direct, dar mai bine cu ajutorul unor linii trasate cu creionul, pe perete, care sa va ghideze. Sau cu ajutorul unei rigle. Dezlipliti hartia de spatele autocolantului treptat, dupa ce ati aliniat latura la piesa anterioara, si lipiti din aproape in aproape, presand hartia pe masura ce o lipiti, pentru a nu ramane bule de aer dedesubt.