Un paravan realizat în doi timpi și trei mișcări
Paravanele sunt menite sa ne asigure intimitate in incaperile mai mari sau in apartamentele tip studio in care apelam la ele pentru a masca zona de noapte. Paravanele sunt „sculpturi” pliabile, interesante din punct de vedere estetic, dar si functional. Intr-un spatiu exterior pot fi o protectie intre tine si privirile indiscrete ale vecinilor sau pot impiedica razele puternice ale soarelui. La interior ele delimiteaza spatiile, mascheaza dezordinea sau pot fi chiar folosite pe post de tablie pentru pat.
Realizarea unui paravan se dovedeste a fi destul de simpla si de rapid de realizat.
Ca materiale aveti nevoie de tapet autocolant, minimum trei rame din lemn si minimum sase balamale din alama. Bineinteles ca veti avea nevoie si de niste ustensile pentru a lucra. Pe langa ruleta si creion, va mai trebuie si o bormasina.
In prima etapa, pozitionati ramele pe pardoseala si pozitionati fasiile de tapet deasupra, avand grija sa va lasati suficienta margine pe fiecare parte.
Incepeti sa desfaceti autocolantul din colturile fasiei de tapet, apoi fixati-o de partea superioara a ramei. Aveti grija ca muchiile sa se alinieze cu partea superioara a fasiei pentru a nu se pierde directia pe masura ce se coboara.
Pe masura ce desfaceti folia asigurati-va ca intindeti bine pe suprafata de placaj si eliminati eventualele bule de aer. Pliati colturile tapetului peste muchii, avand grija sa nu se increteasca.
Dupa ce ati terminat toate panourile, incepeti prin a prinde balamalele, tinand cont de faptul ca trebuie sa le alternati astfel incat in final sa puteti plia si strange paravanul.