Exemplu de eficienţă: Casa construită cu materiale de la imobilul existent pe teren
Un perete masiv actioneaza ca axa generatoare ce porneste de la usa de acces pana in zona din spate a gradinii. In lungul acestui ax se organizeaza volumele: garajul, casa din spatele curtii si casa principala. Profitand de panta terenului volumele sunt organizate pe doua niveluri, unde la nivelul de acces se afla zona de zi cu bucataria, locul de luat masa, zona de recreere, un birou si un grup sanitar in vreme ce zona de noapte se afla la subsol, cu acces direct spre gradina si sus pe terasa se gaseste dormitorul matrimonial.
Betonul si metalul sunt de regula catalogate ca materiale „reci”, dar arhitectii au reusit sa le foloseasca in combinatii cu alte finisaje astfel ca le-au pus in valoare texturile pentru a face interioarele primitoare si confortabile. Peretii gri au o textura placuta realizata prin imprimarea pe suprafata lor a unor sipci din lemn masiv. O nota jucausa, industriala, a fost oferita de sculptura din metal oxidat de la exterior si scara realizate de artistul local Fei Disbrow, precum si de toboganul interior atat de indragit de copii.
Betonul si lemnul inchis la culoare se repeta peste tot in casa, definind elementele de baza ale proiectului fapt posibil datorita programului local de reciclare sustinut de municipalitate. Programul a permis echipei de arhitecti sa salveze peste 90% din materialele cu care fusese construita casa in 1940.
Pentru a grabi lucrarile de constructie, in timp ce se astepta obtinerea Autorizatiei de Construire, in fabrica s-a inceput asamblarea panourilor modulare. In acest fel si vecinii au fost scutiti de zgomot si poluare, iar santierul a durat mai putin. In aceeasi idee de a reduce deseurile rezultate din lucrarile de constructie, betonul care a ramas de la fiecare turnare a fost folosit pentru a crea o serie de placi dreptunghiulare, folosite ulterior pentru definirea aleilor in curte. O serie de sipci care au fost folosite initial pentru cofrarea betonului au fost curatate si arse pentru a alcatui peretii interiori si placajul de la acoperis. Estetica obtinuta este un exemplu elegant de pastrare a „uneltelor” din satier, puse langa produsul finit rezultat in urma lucrarilor de executie.
Zona exterioara se remarca printr-o estetica linistita, o zona amenajata pentru joaca si o gradina cu vegetatie si bolovani de piatra care pare ca au fost acolo de cand lumea, dar de fapt au fost creati de sculptorul japonez Tamatsu Tongu.