Experienta culinara la inaltime intr-o statiune uimitoare din Thailanda
Daca sunteti in cautarea unei destinatii eco-friendly de vis aflati ca Soneva Kiri Eco Resort este locatia ideala. Situata pe insula thailandeza Kood din largul coastei de sud-est a Golfului Siam, statiunea dispune de 42 vile si 21 de resedinte private care se intind pe o suprafata de 150 de hectare de plaja si padurea tropicala.
Soneva Kiri Eco Resort este uimitoare in toate privintele, dar principalul punct de atractie, fara indoiala, este locul de luat masa care este suspendat intr-un copac - o adevarata experienta culinara la inaltime. Puteti lua masa la 16 de metri deasupra solului intr-un fel de cuib tesut in varful unui copac, in timp ce ospatarii va vor servi mancarea folosindu-se de o tiroliana.
Oaspetii internationali sunt intampinati personal la sosirea pe aeroportul din Bangkok si apoi sunt preluati cu un avion care apartine statiunii, pentru a ajunge la aerodromul statiunii. Din aer frumusetea si salbaticia insulei tailandeze cu plajele sale cu nisip alb impresioneaza orice vizitator.
Mai multe informatii gasiti pe http://www.sixsenses.com/soneva-kiri/
Traducerea si adaptarea: Radulescu Laura - Teodora
Ce a fost mai dificil la colaborarea cu De-a Arhitectura?
Cel mai dificil mi s-a părut ruptura pe care am resimțit-o anul acesta între noi și copii. Chiar dacă am participat la conceperea challenge-urilor [n. e. provocările #DeaArhitecturaAcasa] în care cred și consider că sunt o resursă extraordinară, lipsa de conexiune cu copiii la clasă sau la club și-a spus cuvântul. Anul acesta mi-a demonstrat cât de importantă este conexiunea reală în cadrul atelierelor. În acest context, cel mai satisfăcător moment a fost atelierul „Căsuță călătoare” realizat după ieșirea din starea de urgență, în care bucuria noastră, cât și a copiilor a dublat tematica foarte interesantă a acestuia.
Ai fost marcată de întâlnirea cu vreun profesor, pe parcursul educaţiei tale? Povesteşte-ne în câteva rânduri şi spune-ne cum a influenţat experienţa ta prezenţa ta în clasa De-a arhitectura?
Este foarte greu să aleg, deoarece am avut o serie întreagă de profesori minunați, începând cu gimnaziul și până acum. Dacă aleg aleatoriu dintre momentele frumoase, profesorul de la atelierul de Artă Monumentală din liceu, profesorul Mihai Corneliu. Îmi voi aduce aminte cu plăcere întotdeauna felul în care acesta ne-a învățat ce înseamnă cooperarea, studiul, dar și că putem face față oricărei provocări cu o atitudine potrivită. În clasele în care am fost un invitat ca și voluntar De-a arhitectura am încercat să am aceeași atitudine blândă, în care găsirea unei soluții de a pune în operă chiar și cel mai îndrăzneț proiect să fie tot ceea ce contează. Felul în care te raportezi la visul sau proiectul tău poate face diferența între reușită și eșec. Am încurajat copiii să nu renunțe la ideile care păreau prea dificil de realizat, să experimenteze și să se joace. Și chiar dacă rezultatul final nu este perfect întotdeauna am considerat că experiență dobândită este mai importantă decât o machetă impecabilă.
Ce te interesează în momentul de faţă şi cum îţi alimentează proiectele?
Din punctul de vedere al arhitectului, în acest moment sunt atrasă de proiectarea de locuințe și de proiecte de amenajări de interior. Am avut de multe ori senzația că acest program de arhitectură, care cred că este cel mai întâlnit, nu are statutul pe care îl merită, deși are, cred, cel mai mare impact asupra beneficiarilor. Din perspectiva pedagogului, atât ca profesor la secția de Artă Ambientală la Liceul de Artă din Brașov, cât și ca voluntar De-a arhitectura, am folosit perioada aceasta de „stat acasă” ca pe o perioadă de experimentare și învățare de tehnici noi. Foarte interesante au fost toate cursurile de predare online și la clasă, cursuri de formator pentru adulți, cât și diferite conferințe pe tematici de educație vizionate pe deja clasica platformă Zoom.
Spune-ne câteva cuvinte despre cele mai frumoase dintre proiectele tale care au atins comunitatea, oraşul.
Voluntariatul la Asociația De-a Arhitectura cred că este cel mai important proiect de suflet al meu prin intermediul căruia am reușit, împreună cu echipa de la Brașov, să mișcăm puțin roțile educației complementare aducând în discuție și educația de mediu construit. Exemplul de bună practică pe care l-am creat prin construirea unei „săli de clasă afară” în cadrul proiectului „De-a arhitectura în școala mea” [n. e „De-a design-ul de mobilier” la Liceul Vocaţional de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch” din Braşov] și finanțat parțial de Fundația Comunitară Brașov prin Fondul Științescu și de mulți alți parteneri locali pe care ne-am putut baza întotdeauna a fost un succes pentru noi, demonstrând că se poate și altfel.
Ne-a onorat încredearea de care ne-am bucurat întotdeauna când am prezentat comunității locale un proiect De-a arhitectura și susținerea pe care am primit-o.
Care este motto-ul tău personal?
Deși pare cam des folosit, „simplicity is the ultimate sophistication” [n. e. traducere din engleză: simplitatea este sofisticarea supremă] este motto-ul care îmi este cel mai aproape de suflet.
Soluții de construcții durabile
Arhitecții și constructorii au la dispoziție multe instrumente pentru a crește eficiența energetică a clădirilor. Acestea sunt în primul rând materiile prime ecologice – materiale naturale sau reciclabile. În acest context, aluminiul merită menționat deoarece este în întregime reciclabil.
Utilizarea sistemelor realizate din această materie primă face posibilă crearea unei arhitecturi moderne și durabile, care respectă cele mai înalte standarde de mediu. Iar posibilitățile de utilizare a acestora în proiecte sunt numeroase, datorită posibilităților aproape nelimitate de design ale materialului.
În contextul prevenirii pierderilor de energie și al gestionării optime a resurselor energetice, în special în situația actuală dificilă, ferestrele joacă un rol foarte important. Pe de o parte, acestea sunt responsabile de iluminatul adecvat al spațiilor interioare. Pe de altă parte, însă, pot genera pierderi de căldură în clădiri, în special în perioadele cu mai puțină lumină solară. Prin urmare, merită să vă asigurați că acestea sunt izolate corespunzător.
"Ferestrele și ușile foarte bine izolate sunt cea mai simplă modalitate de a evita pierderile de energie și prin urmare, cea mai simplă modalitate de a reduce astfel costurile necesare pentru izolarea clădirilor. Ferestrele și ușile moderne sau fațadele din sisteme de aluminiu furnizate de Aluprof sunt excelente în acest sens. Multe dintre ele se disting prin soluții de pionierat. De exemplu, MB-86N este un sistem de ferestre și uși care creează o dimensiune complet nouă de izolare termică pentru ferestrele din categoria sa. Disponibil în mai multe variante, acesta facilitează adaptarea la diferite cerințe de economisire a energiei termice, pentru că, până la urmă, acestea sunt diferite de la o clădire la alta" , explică expertul Aluprof.
Aceasta nu este, desigur, singura soluție. MB-104 Passive, MB-79N, MB-TT50 – Toate aceste sisteme îndeplinesc cele mai înalte standarde de izolare termică, fapt confirmat de certificatele Passive House Institute Darmstadt și de alte certificate ecologice acordate clădirilor dotate cu sisteme Aluprof.
Proiectare durabilă – o necesitate de moment sau tendința viitorului?
Având în vedere datele de mai sus, este clar că proiectarea durabilă este soluția ideală în realitatea actuală, caracterizată de nesiguranță energetică. Cu toate acestea, nu este doar un remediu pentru problemele actuale. În ultimul deceniu, am asistat deja la o creștere rapidă a popularității tendințelor arhitecturale durabile. Cea mai bună dovadă în acest sens este numărul în continuă creștere al clădirilor cu certificări ecologice – BREEAM, LEED și multe altele.
Soluțiile ecologice devin un standard nu numai în clădirile de prestigiu, ci și în tot mai multe proprietăți comerciale. Din acest punct de vedere, România iese, fără îndoială, în evidență în Europa. Datele analitice arată că 70% dintre clădirile de birouri din țară sunt certificate ecologic, iar 85% dintre locurile de muncă sunt, la rândul lor, calificate ca fiind durabile. Și asta nu e totul. Conform statisticilor, chiriașii sunt din ce în ce mai dispuși să plătească o chirie mai mare, cu condiția ca proprietatea de închiriat să fie proiectată în spiritul durabilității.
Așadar, după cum vedeți, proiectarea durabilă nu este o tendință care s-a născut sub impulsul momentului și care va trece la fel de repede. Dimpotrivă, conștientizarea din ce în ce mai mare a societății în ceea ce privește mediul înconjurător și cerințele tot mai stricte ale UE sugerează că modelele durabile vor rămâne cu siguranță populare mult timp de acum încolo.
Let’s Build The Better Future (Să construim un viitor mai bun)
La nivel mondial, domeniul construcțiilor este definit din ce în ce mai mult de practicile ecologice, ținând cont de impactul industriei asupra mediului, dar și ca răspuns la provocările actuale. Acest lucru se potrivește perfect cu viziunea și valorile companiei Aluprof, care de ani de zile se implică activ în transformarea arhitecturii și în crearea de soluții pentru viitor - cu gândul la mediu, dar și la generațiile viitoare.
Articol sponsorizat de Aluprof
Ușa industrială ultra-rapidă Butzbach Novosprint asigură fluxuri de lucru continue și procese de funcționare eficiente acolo unde traficul este foarte ridicat. Ușa rapidă poate asigura până la 350.000 cicluri pe an.
Canatele din pvc se rulează în stâlpii laterali cu ajutorul arcurilor de torsiune slab armate, iar un motor electric cu inverter acționează pentru închidere. Butzbach folosește acest principiu revoluționar de mai bine de 30 de ani, aducându-l cu ajutorul tehnologiei moderne la nivel de perfecțiune.
Vitezele de deschidere sunt impresionante, o ușă de 3m lățime deschizându-se în cca 1 secundă.
Avantajele echiparii centelor logistice cu acest model de usa rapida:
• Trafic rapid, fără oprire – cel mai rapid ciclu de deschidere-închidere, cu viteze maxime de 3,5-5m/sec pentru închidere
• Accidentările sunt aproape imposibile – datorită deschiderii foarte rapide (1-1,5sec), dar mai ales eliberării aproape instantanee a întregii înălțimi. Este necesară echiparea ușii cu radare inteligente
• Costuri reduse pentru climatizare și un mediu sănătos pentru lucrători – datorita vitezei mari, golul rămâne deschis o perioadă minimă, împiedicându-se astfel formarea curenților de aer
• Perioadă de exploatare îndelungată – ușile rapide Novosprint sunt proiectate pentru un regim de lucru de până la 350.000 de cicluri pe an și au o garanție de 2 ani sau 500.000 cicluri
• Cost redus de exploatare – operațiunile de mentenanță și reparații sunt rare și facile datorită construcției robuste și tehnologiei novatoare
Câteva aspecte despre prevenirea accidentelor și protejarea ușii rapide:
Radare inteligente sau scannere laser 3D instalate pe ușă pot preveni majoritatea accidentelor datorate grabei, oboselii sau neatenției șoferilor sau pietonilor.
Echiparea cu opțiunea deschiderii automate în cazul unei pene de curent înlatură pericolul accidentelor în cazul lipsei tensiunii de alimentare atunci când ușa este închisă.
Grilele cu raze infraroșii instalate în montanții mobili ai ușii împiedică închiderea ușii în cazul apariției oricărui obstacol în planul ei.
Sistemul anticrash cu amortizoare care permit rotirea montanților mobili cu 30 grade diminuează pagubele unui accident.
Bolarzii high performance cu disiparea energiei de impact protejează eficient montanții laterali ai ușii, dar și motostivuitorul și mai ales pe șoferul acestuia. Bolarzii sunt certificați pentru impact al unui vehicul de 2948 kg care se deplasează cu o viteză de 7,2 km/h perpendicular pe bolard sau care il lovește sub un unghi de incidență de 45 grade și cu o viteză de 32 km/h. Absorbția eficientă a energiei de impact reduce de asemenea riscul deteriorării pardoselii.
Întrebări frecvente
Care sunt spațiile necesare pentru instalarea ușilor Butzbach Novosprint Syncro?
Ușa industrială rapidă Novosprint Syncro are nevoie de 350mm pe lateralele golului și 330mm la partea superioară.
Există posibilitatea etanșării perfecte pe pardoseală?
Ușa industrială rapidă Butzbach Novosprint are un spațiu de cca 5mm liber sub cortine. În cele mai multe cazuri, acesta este neglijabil. Există însă și aplicații în care se solicită etanșarea pe pardoseală. În acest caz, ușa trebuie echipată cu opțiunea “GROUND CLOSURE” care îi permite așezarea pe pardoseală după închidere.
Ușa industrială ultra-rapidă Butzbach Novosprint rezistă la curenți de aer?
Ușile Butzbach pot prelua lejer curenții de aer din interiorul halelor industriale și, de asemenea, pot amortiza “rafalele” prin sistemul de arcuri. Ușile Butzbach pot fi încadrate în clasa de vânt 1 sau 2, în funcție de dimensiuni și configurare.
Ușa Butzbach are capacități de izolare termică?
Prin alegerea opțiunii DOUBLE SKIN, ușa va beneficia de o pernă de aer care se formează între cele două cortine. Pe lângă capacitățile termoizolante, ușa cu cortină dublă este mai solidă și mai rezistentă la vânt.
Ușa Butzbach Novosprint poate fi instalată în golurile traversate de conveioare suspendate?
Da. Montanții mobili pot fi configurați astfel încât să etanșeze în jurul conveioarelor suspendate sau a cablurilor.
Pentru orice alte informații referitoare la ușa rapidă Butzbach Novosprint, puteti contacta partenerul autorizat pentru Romania, compania Gunther Tore
● Calitatea execuției și manoperei
Nu doar calitatea materialelor este importantă, ci și calitatea execuției produselor și montajul. Pentru siguranță și garanția proiectului, cel mai bine este să apelați la o firmă care se poate ocupa de toate aspectele implicate, de la măsurătorile inițiale, până la recepția finală a lucrării.
● Un preț corect și competitiv
Chiar dacă uneori pot fi tentante prețurile cele mai mici, cel mai important aspect ce trebuie avut în vedere în ceea ce privește costul, este raportul calitate-preț. Durabilitatea va influența cu siguranță rentabilitatea investiției.
● Compatibilitatea produselor cu cele mai noi tendințe și tehnologii
În cazul în care vreți produse realizate după cele mai recente standarde, care pot fi acționate prin sisteme automatizate sau controlate de pe anumite dispozitive, va trebui să specificați acest detaliu furnizorului. Acesta vă poate spune care sunt cele mai bune și avansate produse, compatibile cu cele mai recente tehnologii de control și acționare.
In concluzie, dacă aveți de nevoie de eficientă energetică, protecție împotriva radiațiilor ultraviolete și la intemperii, protecție termică pe timpul iernii, intimitate, personalizare și posibilitate de acționare automatizată, discutați cu firma aleasă, cât mai multe detalii și nevoi specifice proiectului. Alegeți întotdeauna furnizorul care acoperă nevoile, în cel mai bun raport calitate-costuri.
Dacă aveți nevoie pentru compania voastră de un proiect realizat cu profesioniști, alegeți întotdeauna Suntech România!