Idee de weekend: perete despartitor din sfoara!
Cautati solutii pentru un perete transparent care sa separe doua spatii vizual, fara a afecta insa lumina care patrunde in incapere? Peretii separatori din sticla sunt desigur recomandati, insa e posibil sa va tenteze si aceasta idee, mai ales daca vreti sa faceti investitii cat mai mici, aveti talent la bricolat si desigur, daca va place ideea de a crea o atmosfera destul de neconventionala: sfoara este “materialul de constructie” principal.
Un perete despartitor din sfoara poate da un aer mediteraneean unei incaperi largi (foto: www.the-brick-house.com)
Desigur, in afara de sfoara, va fi nevoie si de patru stinghii de lemn de lungime egala cu latimea pe care o vreti pentru perete. Pe acestea le veti fixa intre ele, doua cate doua, pentru ca cea din exterior sa ajute la fixarea pe suprafata orizontala, in timp ce cea de-a doua stinghie va “primi” niste gauri de diametrul sforii alese.
Pentru un impact vizual mai placut, alegeti totusi sfoara alba si… treceti la treaba. Dati gauri in doua dintre stinghii la intervale egale si treceti prin ele fire de sfoara de o lungime ceva mai mare decat distanta dintre plafon si podea. Innodati-le la capatul de sus. Montati peste aceasta o stinghie fara gauri si dati in ea doar gaurile necesare pentru montarea pe lafon (montare pe care o veti face in functie de materialul de constructie, cel mai probabil prin impuscare, cu dibluri si holzsuruburi). Pentru imbinarea celor doua stinghii de sus alegeti metoda cea mai la indemana (de preferat, tot cu suruburi, dar puteti sa va ajutati si de doua piese de lemn si sa le imbinati pe sistemul nut si felder sau de o a treia stinghie pentru a masca nodurile). Montati prima galerie, cea de pe tavan, lasand sforile sa atarne. Montati de podea cea de-a doua galerie si treceti fiecare fir de sfoara prin gaurile aferente, innodand in asa fel incat sfoara sa fie lejera, dar perfect dreapta.
O alta solutie este ca in loc de patru stinghii sa folositi de fapt doar doua, mai groase, fiecare cu o sectiune in forma de U. Acest lucru va va scuti sa cautati un sistem de imbinare si pentru lemn. Daca folositi sfoara alba (sau daca e “natur”, o puteti si vopsi ulterior) aspectul incaperii va fi chiar mai placut, nota obtinuta fiind una usor mediteraneeana. Sau, in orice caz, veti avea o incapere cu tenta artistica si, in plus, un perete separator ieftin si care va atrage interesul oricarui oaspete.
Aceste avantaje demonstrează clar beneficiile și calitățile remarcabile ale unei case construite din BCA-ul CELCO pentru locuitori. De la confort și siguranță la eficiență energetică și protecție împotriva incendiilor, BCA-ul CELCO oferă o experiență superioară de locuire pentru toți cei care aleg să locuiască în clădirile construite cu acest material de încredere.
Despre Compania CELCO
Experiență și tehnologie
Cu o experiență de peste 50 de ani în producția de BCA, CELCO beneficiază de o echipă experimentată de ingineri și lucrători, care își pun expertiza în slujba fiecărui proiect. În plus, compania investește constant în tehnologie și inovație, asigurându-se că produsele sale rămân la cea mai înaltă calitate și se conformează celor mai recente standarde și reglementări din domeniu.
Angajamentul față de calitate
Calitatea este o valoare fundamentală pentru CELCO, iar acest lucru se reflectă în fiecare aspect al activității sale. De la selectarea riguroasă a materiilor prime până la procesul de producție și distribuție, compania se asigură că fiecare produs îndeplinește cele mai exigente standarde de performanță și siguranță.