Idei mari pentru băi mici
Cum putem sa ne relaxam si sa ne curatam de griji si stres intr-o baie mica? Mai simplu decat v-ati astepta folosind urmatoarele trucuri de amenajare!
Pe toti ne multumeste o camera de baie eficient amenajata, insa problemele apar atunci cand spatiul nu este, sau nu pare, suficient! In ceea ce priveste baile, este bine sa stiti faptul ca lucrarile de amenajare efectuate intr-un spatiu cu dimensiuni reduse poate aduce intr-adevar numeroase obstacole, dar si rezultate foarte practice si concise!
Cel mai bine este sa incepeti prin a evalua spatiul de care dispuneti. Daca lucrarile propuse nu presupun demolarea sau reconstructia camerei de baie, ci doar reamenajarea acesteia, atunci retineti ca modul cum sunt amplasate instalatia si tevile va determina modul de amenajare. De asemenea, chiar daca baia este mica, asta nu inseamna ca trebuie sa faceti rabat de la un spatiu de stocare util si bine delimitat si de la o amenajare stilata si placuta. Asadar, ganditi-va bine la ce este necesar pentru baia dumneavoastra, un exemplu bun fiind amplasarea unei cazi de baie daca nu o veti folosi decat rareori, preferand sa faceti dus.
Iata deci cativa pasi care va vor ajuta sa obtineti o amenajare frumoasa si eficienta, si sa creati iluzia de spatiu:
Folositi-va de colturile camerei si de nise
Mobilierul de baie va ocupa si mai mult spatiu intr-o baie mica, asa ca de ce sa nu creati nise in perete si sa le folositi ca si spatiu de stocare? Aceste detalii arhitecturale vor asigura o amenajare plina de profunzime si spatietate. Si pentru ca tot suntem la acest capitol, noi va propunem sa utilizati o cada de baie sau un dus de colt, si sa beneficiati de mai mult spatiu lateral pentru restul amenajarii.
Stocare inteligenta
Pentru aceasta, puteti usor sa va folositi de spatiul din jurul obiectelor sanitare. Instalati rafturi deasupra toaletei sau in jurul chiuvetei pentru cosmetice, medicamente, hartie igienica, etc. O alta optiune convenabila o reprezinta amenajarea rafturilor pliabile pe latura verticala a peretilor, care sa se intinda de la suprafata podelei pana la tavan. Trucul aici consta in faptul ca ridicandu-va privirea simtiti ca spatiul este mai generos!
Iluminatul cu spoturi
Uitati de lustre sau orice alt corp de iluminat care ocupa mult spatiu! Spoturile sunt cea mai buna solutie, putand fi cu usurinta ascunse in tavanul sau in peretii baii dumneavoastra. Mai mult, lumina usoara pe care acestea o imprastie ascunde limitarile de spatiu, si contureaza doar amenajarea interioara a acestuia.
Culori deschise
Ca si luminile, culorile deschise schimba perceptia asupra dimensiunilor unui spatiu. Culorile neutre si pastelate, pe langa faptul ca sunt in trend-urile actuale de amenajare, lasa impresia unui loc linistitor si relaxant, trasaturi care in general nu sunt atribuite unui spatiu mic! Albul, albastrul deschis sau vernilul sunt doar cateva dintre culorile care imbina atat iluzia de spatietate, cat si prospetimea specifica unei camere de baie! Desigur, daca doriti o amenajare mai accentuata, puteti alege cateva obiecte in culori puternice, cum ar fi prosoapele, cosul de rufe sau capacul pentru toaleta.
Asezarea oglinzilor
O simpla initiativa cum ar fi inlocuirea oglinzii cu una mai mare, mutarea acesteia sau chiar achizitionarea unei oglinzi in plus poate produce o schimbare radicala a aspectului baii dumneavoastra! Explicatia este simpla: o oglinda mai mare va reflecta si mai multa lumina, si in consecinta va mari volumul camerei.
Iar acum haideti sa privim la cateva modele bine realizate de amenajare ale bailor mici, in care spatiul insuficient a disparut din discutie: