Locul dedicat creatiilor micilor artisti
Daca micutul vostru se dovedeste a fi un impatimit al desenului este bine sa ii incurajati spiritul artistic si de ce nu, sa ii amenajti chiar un loc dedicat acestei activitati.
Daca este foarte productiv puteti sa alegeti cele mai bune creatii si sa le afisati organizand o mini-galerie in camera proprie sau altundeva in casa.
Un coltisor dedicat activitatilor artistice este de obicei compus din patru elemente:
1. O masa si scaune. Este recomandabil ca masa sa fie mai mare astfel incat sa incapa mai multe foi de hartie si mai multi copii care deseneaza in acelasi timp. Luati in calcul ca elementele de mobilier trebuie sa fie adaptate dimensiunilor copiilor pentru a fi confortabile si a incuraja mentinerea unei posturi corecte.
2. Depozitarea obiectelor de desenat. Trebuie sa aveti in vedere ce anume vreti sa lasati la indemana copilului, poate martkerele permanente sau cariocile nu sunt indicate. Evident ca in functie de varsta, copiii vor avea voie sa lucreze cu anumite obiecte de papetarie pe care cel mai bine le distribuiti in borcane sau conserve reciclate, cutii sau cosuri. Nu va trecut prin cap sa folositi sistemul de organizare al veselei de bucatarie pentru depozitarea creioanelor?!
3. Hartia. Fie ca vorbim despre foi de hartie sau de role intregi aveti multe variante prin care sa le puneti la dispozitia copiilor. Puteti sa le depozitati in tavite, cutii, agatate cu cleme sau flip-chart iar rolele pot fi fixate pe suport in perete sau pe masa.
4. Galeria de arta. In functie de spatiul pe care il aveti la dispozitie puteti sa amenajati un perete dedicat pe care sa prindeti desenele cu piuneze sau in rame variate. O idee des intalnita este agatarea cu clipsuri pe sine sau franghii astfel ca desenele vor putea fi schimbate si actualizate mai usor.
Mai multe informatii gasiti la www.apartmenttherapy.com.
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa