O casa moderna in Washington D.C.
Jonathan este profesor la Colegiul de Arta si Design Corcoran si impreuna cu sotia lui Colleen a realizat lucrarile de renovare ale casei lor din cartierul Shaw, DC. E adevarat ca acest lucru s-a intamplat in urma cu trei ani si de atunci lucrurile au au mai evoluat, s-a nascut al doilea copil si nevoile sunt altele. Jonathan declara cu mandrie ca scopul lor a fost acela de a transforma casa intr-un spatiu in care oamenii mari, copiii si animalele de companie sa isi duca traiul impreuna si sa aiba amintiri frumoase. De aceea, acum cand intentioneaza sa se mute in alt loc se simt putin tristi, emotionati dar si multumiti de traiul pe care l-au dus in aceasta casa.
Inspiratia pentru atmosfera si detaliile din interioare a venit in parte de la Colleen si experienta ei in cadrul firmei McInturff Architects precum si de la lucrarile lui David Adjaye care se remarca prin spatii luminoase, jocuri de lumina ce patrunde prin decupaje si se reflecta de suprafete din oglinda, etc. La inceput au tinut cont de dorintele personale, de preferintele cainelui si apoi ale celor doi copii.
Elementul preferat din casa este scara. Au gandit-o sa fie generoasa, cu forme suple menite sa faca legatura intre diferitele zone ale casei astfel ca primele trepte ofera o privire in bucatarie, mana curenta coboara pana la nivelul banchetei din hol si dormitorul cel mic are o fereastra care se deschide spre aceasta. Scara a devenit un spatiu de socializare cand copii se incalta dimineata sau cand seara, in cadrul ferestrei ce da spre gradina fetita cea mica isi gaseste culcus si sta sa citeasca. Lumina este in permanenta schimbare astfel ca de fiecare data experimentezi altceva pe parcursul unei zile.
In egala masura sunt incantati de blaturile din beton pe care prietena Sal Pirrone le-a creat in nuante diverse de gri care iti taie respiratia. Cele doua obiecte de arta expuse in casa scarii le-au achizitionat de la o scoala de meserii pentru doar 6$. Odata montate la ceva distanta fata de perete reusesc sa creeze un joc interesant de umbre pe pereti pe tot parcursul zilei.
Din punctul lor de vedere piesa de rezistenta a casei este baia matrimoniala, care a avut nevoie de cativa ani sa fie terminata. Spatiul beneficiaza de lumina suplimentara prin intermediului unui luminator amplasat deasupra dusului care transforma complet camera datorita efectelor si al crampeielor de cer ce se dezvaluie privitorului.
Jonathan si Colleen sunt entuziasmati de efectele pe care luminatoarele il au asupra interioarelor si de aceea le recomanda cu caldura si chiar insista sa fie cat se poate de mari. Avand in vedere experienta lor cu renovarea casei cei doi considera ca cel mai bine este sa faci lucrurile in timp, pe etape pentru ca bugetul se gestioneaza altfel si pe masura ce spatiile respective sunt locuite se pot aduce imbunatatiri din mers.
Mai multe informatii gasiti la www.apartmenttherapy.com.
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa