Pur si simplu, alb
Mobilier alb, pereti albi, podele albe, doar ici colo un mic accesoriu, dar in culori deschise. Atmosfera de spital? In nici un caz. Iarna de afara ne aduce aminte ca albul este linistitor, bland, luminos. E drept ca e si mult mai pretentios, dar pentru cei care indragesc curatenia cu siguranta va reprezenta un plus. Iata o idee de amenajare in care albul predominant este perfect exploatat.
Designerul italian Armando Ferriani foloseste albul in exces, dar efectul e unul confortabil (foto: home-designing.com)
I se mai spune non-culoare sau culoare neutra. Dupa cum stiti deja, face ca o camera sa para mult mai larga si mai luminoasa. Putini il recomada insa intr-o doza prea mare, deoarece oamenii asociaza cu el lucruri total diferite. Dincolo de amintitele stari de calm si liniste sau de senzatia de curat pe care o induce, albul este considerat insa si prea plat, fad, prea „de spital” (da, poate aparea acest efect daca designul este prea simplu, deci cel care amenajeaza interiorul trebuie sa fie atent la texturi, la lumini si umbre, la materiale, combinand covoare pufoase cu podele opace si pereti mati) sau prea greu de intretinut.
Dar nu uitati ca pana si albul se poate nuanta: ochii nostri percep, de la persoana la persoana, tonuri variate de alb. Tocmai din acest joc se obtine tridimensionalitatea si atmosfera placuta dintr-o incapere. Luminile si umbrele sunt oferite de fapt de felul in care cade lumina pe materialele folosite (sticla, parchet, lemnul mobilierului, draperii, vopsea, var, tapet etc.) Designerul italian Armando Ferriani arata in acest interior cum puteti folosi practic albul pentru a „reproiecta lumina de la o singura fereastra in cele mai indepartate colturi ale unei incaperi. In plus, nimeni nu poate contesta aspectule elegant si confortabil pe care il da sugestia lui de aranjament.