Saint-Gobain continuă să investească în proiecte de responsabilitate socială pentru comunitățile defavorizate, alături de Habitat for Humanity Romania și MagiCamp
Saint-Gobain, liderul mondial in domeniul habitatului sii al materialelor de constructii, investesite constant in actiuni de responsabilitate sociala pentru a asigura confortul sii bunastarea comunitatilor in care activeaza. Astfel, anul acesta, Grupul francez sprijina doua mari proiecte sociale, unul adresat comunitatilor defavorizate din Buftea, localitate in apropierea capitalei, iar celalalt sustinand copiii diagnosticati cu cancer. Ambele proiecte ajung la investitii in valoare de aproximativ 84000 Euro.
„Suntem mandri ca putem sustine proiecte in concordanta cu misiunea noastra de a o oferi acces la spatii de locuit durabile sii eficiente energetic inclusiv persoanelor din comunitatile defavorizate. Oriunde ne desfasuram activitatea, oriunde ne petrecem timpul, acasa sau la serviciu, gandurile si actiunile noastre trebuie sa fie o sursa pozitiva de inspiratie pentru cei din jur. Sa incercam sa ii ajutam pe cei mai putin norocosi decat noi, prin toate mijloacele de care dispunem si, mai mult decat atat, sa cream oportunitatile necesare sustinerii celor de langa noi”, mentioneaza Irina Lada, Coordonator de Comunicare pentru Grupul Saint-Gobain din Romania si Bulgaria.
Constructia unui centru comunitar eficient energetic la Buftea
Fundatia Saint-Gobain Initiatives va dona 67500 de Euro Asociatiei Habitat for Humanity Romania, pentru construirea unui centru comunitar eficient energetic in Buftea. Proiectul are ca scop dezvoltarea comunitatii locale din orasul Buftea, facilitand accesul zilnic la educatie sii activitati conexe pentru 50 de copii si sprijinind alti 150 de copii, prin construirea unui centru comunitar eficient energetic intr-o comunitate saraca din apropierea Bucuresitiului.
Rolul principal al centrului comunitar este acela de a preveni absenteismul sicolar in randul copiilor din familii defavorizate sii imbunatatirea performantelor sicolare ale beneficiarilor.
50 de copii vor beneficia zilnic de programe care le vor spori motivatia de a invata sii de a-sii dezvolta abilitati suplimentare prin intermediul unor activitati educationale integrate, adaptate nevoilor lor. Un total de 200 de copii defavorizati (beneficiari individuali) vor participa periodic la activitati educationale sii de orientare pentru integrare, consiliere sii educatie formala sii informala pentru dezvoltarea abilitatilor practice sii artistice.
Proiectul va fi realizat in colaborare cu Asociatia Habitat for Humanity Romania, urmand ca centrul sa fie administrat de catre Asociatia Hercules, care are o experienta de peste 10 ani in lucrul cu copiii care provin din familii sarace. Asociatia administreaza un centru similar in Costesiti, judetul Argesi, care deservesite circa 300 de copii sii adulti din comunitatea locala.
Pe langa sprijinul social, educational sii material, centrul comunitar este menit sa promoveze solidaritatea sii sa incurajeze toti membrii comunitatii - inclusiv parintii sii persoanele in varsta - sa devina activi sii sa se implice in activitatile centrului.
Centrul va respecta principiile eficientei energetice, in scopul reducerii cat mai mult posibil a costurilor utilitatilor.
MagiCAMP, mai mult decat o tabara
MagiCAMP este o tabara pentru copii sii adolescenti din Romania care lupta cu cancerul, leucemia si talasemia. Beneficiari sunt, de asemenea, copiii mari arsi (Connectiv Camp) si copiii care au pierdut pe cineva drag (GriefCAMP). Tabara ofera participantilor o activitate interactiva, de interior sii de exterior, unde copiii dobandesc abilitati, isii fac noi prieteni sii se gandesc mai putin la problemele lor.
MagiCAMP a inceput in 2014, cu 31 de copii. In 2016, MagiCAMP a gazduit 180 de copii sii cifrele vor continua sa creasca cu cel putin 50% in fiecare an, astfel incat peste 2000 de copii sa fie deserviti in urmatorii 5 ani, atat prin tabere de vara cat sii prin programe pe tot parcursul anului.
Fundatia Saint-Gobain a donat 16000 Euro pentru construirea si dotarea cu toate echipamentele necesare a bucatariei sediului MagiCamp.
Noul proiect de constructie verde are, de asemenea, sprijinul Consiliului Roman pentru Cladiri Verzi - Romanian Green Building Council (http://www.rogbc.org/en/) sii al mai multor companii sii organizatii studentesiti specializate in proiectarea sii promovarea cladirilor verzi sii a imbunatatirii eficientei energetice.
Despre Saint-Gobain
Cu o vasta experienta si capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, creeaza, produce si distribuie materiale si solutii care contribuie la bunastarea si viitorul fiecaruia dintre noi. Acestea pot fi gasite pretutindeni, in locurile in care traim si in viata de zi cu zi: in cladiri, transporturi, infrastructura si in multe aplicatii industriale. Ele ofera confort, performanta si siguranta, abordand provocarile legate de constructie durabila, de eficienta utilizarii resurselor si de schimbarile climatice.
Cu vanzari de 39,1 miliarde de euro in 2016, Saint-Gobain opereaza in 67 de tari si are peste 170.000 de angajati. Pentru mai multe informatii despre Saint-Gobain, vizitati www.saint-gobain.com si accesati contul de Twitter @saintgobain.
In Romania, Saint-Gobain detine opt activitati (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Pietta Glass Working, Isover, PAM, Rigips si Weber), cu aproximativ 1400 de angajati si opereaza 11 unitati de productie in opt situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda , Suceava si Valenii de Munte.
Pentru mai multe amanunte, vizitati: www.saint-gobain.ro, contul de Facebook Saint-Gobain Romania, LinkedIn Saint-Gobain Romania sii Twitter @saintgobain_ro.