Un bar din Viena a fost amenajat într-o pivniță din secolul al VIII-lea
Pivnita in cauza a fost descoperita dupa ce o echipa de muncitori a dezgropat treptele din caramida ale unei scari ce conduceau in subteran, la o adancime de aproximativ 12m. Pivnita veche este o colectie de incaperi cu tavane boltite, ai caror pereti sunt din caramida aparenta si, local, piatra. Investigand trecutul acelei zone arhitectii au descoperit ca pivnita a fost folosita la jumatatea secolului al XX-lea ca bar de jazz cu activitate semi-legala.
In procesul de renovare si amenajare echipa de arhitecti a pastrat peretii si tavanele din caramida, completand spatiile prin inserarea unor materiale deosebite si a unor obiecte de mobilier realizate de desineri, precum scaunele Platner Arm Chair de la Knoll sau canapelele marca Ubald Klug.
Intreaga structura precum si noile tubulaturi de ventilare si alte instalatii au fost finisate in metal aurit. Pardoseala a fost finisata cu marmura italiana taiata si asezata in spic. Blatul barului a fost debitat dintr-o singura bucata masiva de marmura Sahara noire laurent gold si asezat astfel incat modelul sa fie in glinda, in vreme ce zona de servire a fost realizata din lemn masiv de nuc european”, au spus arhitectii.
Decorul este primitor, iluminat cu surse calde ce pun in valoare culorile si texturile materialelor. Desi aflat sub pamant, arhitectii au gasit de cuviinta sa insereze cateva plante ornamentale in zona de primire si un mare tablou reprezentand diverse frunze in zona barului.