UrbanEye Film Festival / editia a 2-a / despre oras prin film
In perioada 11 - 15 noiembrie 2015, la cinema Elvira Popescu, va avea loc editia a doua a festivalului UrbanEye, primul festival de film din Romania despre oras si viata urbana.
Anul acesta, festivalul UrbanEye propune publicului cinci zile de proiectii de filme insotite de discutii cu regizorii si invitatii speciali, ateliere, dezbateri si evenimente pentru copii, toate contribuind la conturarea perceptiei noastre asupra orasului si a felului in care il locuim. De asemenea, festivalul este o ocazie unica de a vedea o serie de filme in premiera in Romania.
Ca si anul trecut, filmele din festival sunt impartite in sectiuni care grupeaza tematic principalele subiecte ilustrate: Patrimoniu recent, Urbanizare, Micro Spatii si Din viata arhitectilor. Noutatea editiei a 2-a o reprezinta sectiunea Filme din competitie, dedicata anul acesta filmelor inspirate din realitatea romaneasca. Filmele proiectate in aceasta sectiune au fost alese in urma unei competitii deschise la nivel international, iar cel mai bun film va primi premiul UrbanEye.
Editia 2015 a festivalului UrbanEye ii aduce la Bucuresti pe regizorii Eric Andrew Bednarski (Neon, 2014), Adam James Smith (The Land of Many Palaces, 2015), Francesca Molteni (Where Architects Live, 2014), Joe Gilbert (Streets in the Sky, 2015) si Nathan Eddy (The Absent Column, 2012).
Publicul va avea ocazia sa le adreseze intrebari dupa proiectii si sa-i cunoasca in cadrul unui eveniment de tip “meet the directors”, la care se alatura si Giorgio Scianca, cel care a creat cea mai mare baza de date de clipuri din filme in care apare arhitectul ca personaj.
Nici anul acesta nu vor lipsi atelierele si evenimentele pentru adolescenti si copii. UrbanEye organizeaza impreuna cu asociatia Vira atelierul Primul meu film documentar, in cursul caruia liceeni selectati vor avea ocazia sa foloseasca o camera de filmat in scopuri cinematografice şi sa inteleaga mai bine orasul si comunitatea din care fac parte. Asociatia de-a arhitectura se alatura din nou festivalului si va organiza un atelier pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani. Cei mici vor fi invitati sa creeze din carton orasul personajului preferat si sa traiasca astfel experienta directa a conceperii şi realizarii unui spatiu public, cu scopul de a le starni curiozitatea fata de oraş ca loc de cooperare şi interventie.
Descrierile filmelor si ale evenimentelor, precum si toate noutatile pot fi gasite pe site-ul festivalului: www.urbaneye.ro. si pe Facebook: UrbanEye Film Festival.
UrbanEye este o platforma de idei care, pornind de la legatura dintre film si oras, deschide discutia despre locurile in care traim prin organizarea anuala a Festivalului de Film UrbanEye si a altor evenimente de-a lungul anului.
Concept si organizare: Asociatia Arta in dialog
Sponsor: Hansen
Parteneri: Ordinul Arhitectilor din Romania, Administratia Fondului Cultural National, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez, Cinema Elvira Popescu, Asociatia VIRA, Asociatia de-a arhitectura, Domnul de Roua, The Plot, FabLab.
“UrbanEye – Despre oras prin film“ este un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.”
Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la: info@urbaneye.ro