Numele MAPEI provine din abrevierea cuvintelor din limba italiana pentru ”Materiale Auxiliare Pentru Constructii si Industrie”. Societatea MAPEI a fost fondata in 1937, la Milano, Italia, functionand ca un mic producator de vopsele si tencuieli. Evolutia societatii a fost rapida si sustinuta.
Cresterea companiei se bazeaza pe Cercetare si dezvoltarea de produse inovatoare pentru constructii.
Astfel 5% din facturatul anual este alocat Cercetarii. In anul 2012 cifra de afaceri a grupului a fost de 2,1 miliarde euro. 12% din personalul de peste 7500 de persoane, este implicat in cercetare. In acest fel a rezultat o gama de materiale care este structurata in 15 linii de produse specializate.
Dezvoltarea companiei MAPEI s-a bazat pe trei principii antreprenoriale: specializarea productiei, calitatea cercetarii si prezenta internationala, prin deschiderea continua de noi fabrici si sucursale pe cele cinci continente. Deschiderea de noi fabrici dar si laboratoare de cercetare, au facut din MAPEI o societate multinationala. Coordonarea filialelor din lume, prin Laboratorul central de la Milano a facut posibil ca MAPEI sa ajunga unul dintre cei importanti producatori de adezivi pentru constructii pe plan mondial.
In prezent Grupul MAPEI este constituit din 67 de societati, cu 63 de fabrici dotate cu laboratoare de calitate, raspandite in 31 de tari si 18 centre de Cercetare Dezvolatare.
MAPEI Romania s-a infiintat in 1 Ianuarie, 2006, functionand timp de 1 an ca Reprezentanta MAPEI SpA. La 1 Ianuarie 2007, s-a infiintat MAPEI Romania SRL ca si entitate juridica de sine statatoare, parte integranta a grupului MAPEI. Politica companiei se bazeaza pe oferirea de solutii si sisteme profesionale, constituite din materiale performante si specializate, avand la baza o vasta documentatie tehnica ce nu lasa loc de interpretari pentru utilizatori. Prin politica transparenta, societatea asigura informatiile prin intermediul unui site international, punand la dispozitia utilizatorilor / constructorilor / arhitectilor, fise tehnice pentru fiecare produs, traduse in principalele limbili de circulatie internationala.
Cresterea MAPEI Romania este sustinuta de un Serviciu de asistenta tehnica la nivel national, cursuri si seminarii de pregatire intensiva a personalului colaboratorilor si de un sistem logistic foarte eficient.
MAPEI Romania asigura prin Partenerii sai nu numai comercializare produselor ci si consiliere in alegerea materialelor si sistemelor necesare constructorilor / arhitectilor si asistenta tehnica la aplicarea materialelor.
Personalul specializat de la MAPEI se implica la nivel de asistenta tehnica in marile proiecte si santiere. Specialistii MAPEI conlucreaza cu arhitectii, inginerii si proiectantii in vederea alegerii sistemelor optime ce pot asigura o cat mai mare durabilitate lucrarilor.
Dezvoltarea companiei MAPEI a fost spectaculoasa, iar astazi MAPEI reprezinta un nume bine cunoscut pretutindeni ce face fata cu succes provocarilor si oportunitatilor noului mileniu printr-o viziune cu adevarat globala.
MAPEI este un furnizor complex care produce urmatoarele tipuri de materiale:
1. Adezivi pentru montajul placilor ceramice de gresie, faianta, mozaic vitroceramic, a placilor de piatra naturala, sau piatra recompusa/ compozita.
2. Chituri de rosturi pe baza de ciment, chituri de rosturi epoxidice antiacide, siliconi si etansanti elastomerici pentru rosturi elastice.
3. Adezivi si produse pentru montajul de parchet masiv, pardoseli din lemn si laminate.
4. Adezivi pentru montajul pardoselilor din PVC, linoleum, mocheta, pluta, terenuri cu destinatie de sport.
5. Amorse de aderenta, grunduri, bariere de umiditate, solutii de impermeabilizare, substante de curatare.
6. Mortare predozate si lianti speciali pentru realizarea sapelor de egalizare si sape autonivelante pe baza de ciment cu uscare rapida.
7. Hidroizolatii bicomponente pe baza de ciment pentru piscine, bazine de apa, spatii umede, terase, hidroizolatii pe baza de rasini sintetice pentru gips carton, hidroizolatii bituminoase.
8. Mortare speciale pentru reparararea constructiilor degradate din beton, mortare fluide de turnare, subturnare, paste de injectii si mortare pentru ancorari de precizie, rasini epoxidice de injectare fisuri.
9. Fibre si tesaturi de carbon si adezivi pe baza de rasini epoxidice pentru consolidari structurale.
10. Mortare de asanare pe baza de var hidraulic pentru refacerea monumentelor istorice, mortare de asanare pe baza de ciment, tinciuri si gleturi pe baza de var hidraulic sau ciment.
11. Vopsele de protectie si decorative pe baza de rasini acrilice, siliconice sau siloxanice.
12. Pardoseli industriale pe baza de ciment sau rasini epoxidice.
13. Produse pentru constructii subterane UTT (tunele feroviare, rutiere, galerii de metrou).
14. Aditivi pentru betoane.
15. Aditivi pentru producerea cimentului.