Încălzirea prin pardoseală este un sistem ce oferă un climat interior ideal și un confort termic ridicat, prin instalarea unor elemente încălzitoare încastrate într-o masă radiantă (structura pardoselii). Principiul de funcționare este cel radiant ce se bazează pe o inerție termică mare a suprafeței încălzite.
Sistemele pot fi realizate folosind conducte cu agent termic (sisteme hidronice) sau folosind elemente încălzitoare electrice (sisteme electrice)
Sistemele comercializate și implementate de Walton Electric sunt sistemele electrice de încălzire în pardoseală.
Din punct de vedere al necesității, sistemul poate fi instalat ca sursă unică de căldură sau ca sursă complementară (sau de confort)
Din punct de vedere constructiv, sistemul poate fi realizat folosindu-se diferite tipuri de elemente, în funcție de structura pardoselii. Aceste elemente sunt:
- Cablu electric încălzitor
- Covor electric încălzitor
- Folie încălzitoare pe baza de carbon
- Termostate cu senzori pentru ambient și pentru pardoseală
- Cabluri de alimentare cu energie electrică
- Tablou electric și componente de automatizare și protecție la suprasarcină și scurtcircuit
- Accesorii de montaj |
|
|
ÎNCĂLZIRE ELECTRICĂ ÎN PARDOSEALĂ, DEOARECE VIITORUL ENERGETIC ESTE ELECTRIC !
ELEMENTE ÎNCĂLZITOARE
CABLU ÎNCĂLZITOR TF SVK
Cablul încălzitor Thermo Floor TF SVK este un cablu încălzitor bifilar cu o putere de 17W pe metrul liniar cu un singur capăt de alimentare. Este prevăzut cu impământare, ecranaj din aluminiu și straturi izolante din materiale rezistente mecanic și termic. Elementul încălzitor este special proiectat pentru a oferi acestui cablu performanțe ridicate.
Nu conține materiale toxice și nu produce câmp magnetic, ne punând în pericol sănătatea utilizatorului. Este produs prin tehnologii moderne, repectând toate standardele Europene și Norvegiene de calitate și performanță.
Poate fi utilizat atât pentru construcții noi cât și pentru renovări, în structuri subțiri sau încastrat în masă radiantă mare.
COVORAȘ ÎNCĂLZITOR TF Sticky PRO
Thermo Floor Sticky Pro este un covoraș încălzitor format dintr-o plasă din fibră de sticlă pe care sunt montate cabluri încălzitoare bifilare cu un pas de instalare de 100mm. Cablul încălzitor prezent pe covorasul încălzitor are o grosime de 4mm ceea ce il face a fi ideal pentru încastrarea în pardoseli subțiri.
Covorașul are o parte adezivă care aderă la mai multe tipuri de suprafețe. Înainte de instalare suprafața trebuie să fie bine curățată.
TF Sticky Pro este disponibil în variantele de 100W/mp sau 150W/mp, astfel poate fi utilizat pentru realizarea unui sistem ca sursă unică de căldură, sau sursă complementară.
FOLIE ÎNCĂLZITOARE CALEO CNT
CALEO CNT SMART este cea mai recentă tehnologie de încălzire electrică în pardoseală pentru suprafețele din parchet și înlocuiește tehnologia învechită “film încălzitor clasic”, care a fost dezvoltată în 2005 și care a fost înlocuită de 4 generații a produsului. În procesul tehnologic de producție, utilizarea schimbului de căldură CNT (nanotuburi de carbon) cu capacitate de încărcare extremă este o adevărată inovație.
Noua folie încălzitoare CALEO 80-130, care respectă toate cerințele și standardele europene, oferă o funcționare mai economică și mai sigură prin comparație cu foliile încălzitoare convenționale.
BENEFICII
Eficiență energetică. Randament ridicat
Incalzire electrica in pardoseala
Randamentul oricărui sistem de încălzire se stabilește în funcție de conversia de energie pe care o face. Adică energia pe care o consumăm (electricitate, gaz, lemn, cărbune … etc) pentru a obține energie termică. La sistemele tradiționale, energia obținută se va poziționa în partea de sus a camerei, iar pentru a compensa deficitul și pentru a produce o temperatură de confort la jumătatea camerei, sistemul trebuie sa consume un surplus de energie.
La încălzirea în pardoseală, prin procesul natural de convecție care distribuie căldura de jos în sus, vom avea temperatură mai mare la nivelul picioarelor (acolo unde avem nevoie de ea) și temperatură mai mică în tavan (unde nu avem nevoie de ea). Prin acest principiu de funcționare, folosim energia consumată pentru necesarul real. Mai mult de atât, controlul temperaturii se face individual pentru fiecare cameră în parte, având posibilitatea de a optimiza foarte mult consumul în funcție de necesitate.
Randamentul este mai mare față de orice sistem cu agent termic prin faptul că energia electrică este transformată direct în energie termică. Nu există elemente în mișcare (agent termic), angrenaje (pompa apa), sau căi de transport (conducte) prin care să se piardă o cantitate semnificativă de energie.
Conform normativului SR-1907 care se referă la calculul necesarului de căldură pentru instalațiile de încălzire, este evidențiat faptul că sistemele de încălzire prin pardoseală beneficiază de un necesar termic mai mic față de sistemele tradiționale.
Principiul de funcționare al elementelor electrice încălzitoare folosite pentru încălzirea în pardoseală, este “Efectul Joule”. Efectul se produce local, transferând căldura direct în mediul în care sistemul este încastrat (de ex. în șapa de beton).
Nu ocupă spațiu. Sursă invizibilă de căldura.
Deși este cel mai mare sistem de încălzire fiind instalat pe toată suprafața camerei, acesta nu ocupă spațiu. Elementele încălzitoare sunt încastrate în structura pardoselii, oferindu-vă mai multe opțiuni pentru designul interior fără să vă loviți de radiatoare, calorifere, conducte de apă sau gaz.
Temperatură constantă. Distribuție uniformă pe toată suprafața camerei.
Datorită faptului că toată pardoseala este încălzită la o temperatură constantă, distribuția căldurii pe orizontală va fi uniformă în tot spațiul locuit.
Siguranță și sănătate în exploatare.
Sistemul de încălzire electrică prin pardoseală este încastrat și nu permite interacțiunea directă a utilizatorului. Astfel sunt eliminate toate riscurile de expunere la suprafețe cu temperatură ridicată, scurgeri, inundații sau explozii. Beneficiază de protecție la împământare și sunt conectate la siguranțe automate cu protecție diferențială care elimina total riscul de electrocutare. Nu conține substanțe toxice.
Funcționează silențios și elimină senzația de aer uscat, neavând elemente care ajung la temperaturi ridicate și care sporesc această senzație.
Mai puțin praf în spațiul locuit. Principiul de funcționare radiant face ca deplasarea maselor de aer să se realizeze foarte lent. Astfel nu se creează curenți de aer suficienți de puternici care să pună în mișcare particulele de praf. Această caracteristică este importantă pentru persoanele care suferă de afecțiuni alergice.
Confort termic superior.
Căldura este furnizată exact acolo unde avem nevoie de ea și anume la nivelul picioarelor și a corpului, spre deosebire de sistemele clasice de încălzire care generează o convecție energică și face ca toată căldura să rămână în tavan.
Confortul termic este asociat cu temperatura mediului ambient în care se află corpul uman. Senzația de confort termic este dată de fapt de echilibrul termic în care se află corpul. De exemplu dacă la nivelul capului avem o temperatură de 20 - 23° C putem spune că ne aflăm în confort termic. Nu același lucru putem spune despre senzția pe care o avem la nivelul picioarelor unde avem o temperatură de 17 - 18° C. Zona picioarelor fiind mai sensibilă, ar trebui sa beneficieze de aceeași temperatură, dacă nu chiar mai ridicată.
O temperatură scăzută la nivelul picioarelor, ne aduce senzația de disconfort termic. Disconfortul termic poate fi dat și de temperaturi prea mari (peste 30°C). Dea aceea, temperatura din pardoseală nu trebuie să depășească 28 - 30° C.
Luându-se în considerare temperaturile de care are nevoie corpul uman pentru a fi în echilibru termic, specialiștii au descris o curbă ideală pentru distribuția pe verticală a temperaturii. S-au comparat mai multe tipuri de sisteme de încălzire față de “curba ideală”. Curba pe care o descrie sistemul de încălzire în pardoseala, este cea mai apropiată de curba ideală. De aceea acest tip de încălzire este soluția ideală pentru confortul termic maximum.
Se pretează la orice tip de pardoseală
Având dimensiuni reduse, elementele încălzitoare pot fi încastrate în straturi subțiri cum ar fi stratul de adeziv pentru gresie sau spațiul de sub parchet de sub 1mm (în cazul foliei încălzitoare).
Datorită faptului că temperaturile la care operează elementele încălzitoare sunt relativ mici, acestea pot fi instalate sub orice tip de pardoseala (plăci ceramice, parchet, linoleum, mocheta, mozaic … etc)
Sistem economic. Fără costuri de mentenanță.
Dacă ne referim la costurile de instalare, acestea sunt mai mici față de instalarea unui sistem pe bază de centrala termică, dar și față de alte sisteme de încălzire. Dacă ne raportăm și la nivelul de confort pe care îl primim, costul este și mai mic.
Având un randament ridicat și o eficiență energetică optimă, costurile de utilizare sunt și ele reduse. Pe baza studiilor și a calculelor de pierdere de căldură făcute de ingineri, dar și pe baza feedback-ului pe care l-am primit de la clienții noștri în cei 16 ani de activitate, consumul mediu lunar (pentru lunile de iarnă) este între 10 și 14 KWh / metrul pătrat / luna. Consumul variază pe baza variației temperaturii exterioare, dar și în funcție de gradul de izolare termică a imobilului. De exemplu, la o casă cu o suprafață încălzită de 100 mp, consumul lunar este de 1100 - 1400 KWh / luna. Exemplul este pentru o casă în care sistemul funcționează 24h/24, izolată termic, temperatura ambientală din interior de 22 - 24° C, temperatura exterioară specifică unei luni de iarnă (variații zi/noapte). Dacă optați pentru termostate programabile care pot gestiona diferite temperaturi pe diferite intervale orare, energia totală consumată va scădea substanțial.
Garanție extinsă. Durată de viață de minimum 80 de ani
Garanția oferită pentru sistemele înglobate (cabluri încălzitoare și covorașe) este de 15 ani. Această garanție poate fi extinsă, deoarece ne bazăm pe calitatea superioară a sistemelor pe care le comercializăm și implementăm.
Durata de viață este adesea comparată cu durata de viață a imobilului. Practic, cablul încălzitor odată ce este încastrat în masa de beton, este protejat din punct de vedere mecanic. Materiale din care sunt fabricate straturile protectoare sunt de cea mai bună calitate și cu o durata în timp foarte mare.