Amenajeaza-ti holul apartamentului cu amprenta personala
Intr-o locuinta, zona de primire este prima impresie sau cartea de vizita ce iti poate forma o idee despre stilul de amenajare al intregii case ori despre gusturile si ideile proprietarului. Holul, asa cum este cunoscut in limbajul obisnuit, s-a transformat de-a lungul timpului si a devenit un spatiu modern cu un design unic si obiecte de decor personalizate care intotdeauna ar trebui amenajate ordonat.
De cele mai multe ori, intr-un apartament, holul nu este un spatiu cu o suprafata mare, dar este un spatiu util ce poate ajuta la depozitare datorita unei structuri diferite. Intalnim holuri cu suprafata patrata, cu dimensiuni inguste sau holuri open space ce se alatura livingului.
Ce accesorii personalizate poti folosi in functie de structura holului
Un hol cu dimensiuni patrate iti permite sa fii creativ in amenajare. Spatiul nu te limiteaza doar la un mobilier banal cum ar fi un cuier sau pantofar, ci iti permite sa adaugi si accesorii care sa iti evidentieze personalitatea. O polita montata pe perete te ajuta sa amplasezi mai multe obiecte decorative, cum ar fi rame foto sau rame ce contin mesaje motivationale, lumanari, obiecte preferate din lemn sau sticla. O masa de dimensiuni mici, cu doua fotolii, sau o bancheta din lemn acoperita de perne poate fi folosita ca spatiu de depozitare, dar devine si un obiect util atunci cand vrei sa te asezi pentru a te incalta.
Amenajarea unui hol open space deschis catre living
Fiind un spatiu deschis, trecerea trebuie sa se faca usor, sa nu fie prea multe obiecte care pot incarca incaperea, dar nici sa existe o discrepanta intre cele doua spatii. Un model de pantofar ales corect in functie de spatiul disponibil este util, la fel si un cuier suprapus pe perete. Tablourile sau florile sunt elemente decorative ce infrumuseteaza aspectul holului si prin care iti poti imprima personalitatea.
Amenajarea unui hol ingust
Holurile inguste sau lungi sunt de obicei spatiile care fac legatura intre toate camerele din locuinta, dormitoare, bucatarie, living si baie. Avand in vedere ca este un hol mic, amenajarea trebuie sa nu fie incarcata pentru a nu crea un spatiu aglomerat. Intr-un spatiu ingust, oglinzile de dimensiuni mari sunt accesoriu ideal, la fel si tablourile colorate supradimensionate. Pentru o amprenta personala obiectele de decor, precum vaza cu flori, fotografii personale, o masuta mica cu scaune joase, pot diferentia spatiul.
Atunci cand amenajezi un hol, pe langa design, trebuie sa tii cont si de alti factori. De cele mai multe ori, in hol nu patrunde lumina naturala, iar in acest caz culoarea peretilor trebuie sa fie una deschisa pentru a imprima o atmosfera calda, placuta si luminoasa. Poti opta pentru culori precum alb, crem, piersica, galben deschis.
Peretii pot fi infrumusetati si cu ajutorul tapetului decorativ. In functie de stilul ales pentru decorare, dar si de modelul de tapet ales, il poti monta pe toti peretii sau doar unul singur. Daca este un tapet imprimat cu mai multe culori, nu este indicat sa fie montat pe toti peretii pentru a nu incarca, dar se poate monta pe un singur perete pentru a infrumuseta aspectul holului.