Candelabre pentru bai - sugestie iesita din comun, dar spectaculoasa
Un candelabru pe plafonul unei camera de zi dovedeste luxul si eleganta unei amenajari, insa pentru o baie acesta este cu siguranta un element surprinzator!
Atunci cand intram intr-o baie, stim de obicei la ce sa ne asteptam: o chiuveta, un dus sau o cada, un vas de toaleta, o oglinda si probabil un dulapior pentru cosmetice. Cu alte cuvinte, in cele mai multe cazuri din Romania, amenajarea unei bai se descrie mai mult ca o amenajare functionala decat ca una estetica, asadar prezenta unui candelabru ar fi cu adevarat o surpriza!
Problema apare atunci cand ne lovim de spatiu, mai bine zis de lipsa acestuia. Un candelabru se potriveste daca detineti o baie spatioasa, deoarece intr-un spatiu mic va deveni un accesoriu nedorit. Dar acest argument depinde totusi si de dimensiunile corpului de iluminat pe care vi-l doriti, existand o gama variata din care puteti alege si in care sunt incluse si candelabre mai mici, insa la fel de spectaculoase.
Daca va surade ideea amplasarii unui candelabru in baie, nu uitati nici de inaltimea peretilor dumneavoastra! O camera cu pereti josi nu va putea avea un candelabru opulent agatat de tavan, motivul fiind unul evident: acesta va umple spatiul baii, iar dumneavoastra veti simti ca aceasta se prabuseste! Daca locuinta pe care o ocupati are pereti cu o inaltime mai mare de 3,5m, atunci sunteti unul dintre cei norocosi.
Si pentru ca vorbim totusi despre un corp de iluminat, readucem in discutie cele 3 scopuri esentiale pe care corpurile de iluminat trebuie sa le indeplineasca, indiferent de tipul de incapere: cel ambiental (sau sursa principala de lumina), cel de lucru (pentru activitatile ce necesita o atentie sporita) si cel de accent (evidentiaza anumite elemente din incapere). Un candelabru se inscrie in tipul de iluminat ambiental, si chiar daca de cele mai multe ori este un corp de iluminat masiv, lumina venita de la acesta nu va fi de ajuns. Iluminatul de accent nu reprezinta o necesitate (depinzand insa de cat de elaborata este amenajarea dumneavoastra), insa cel de lucru va fi intotdeauna binevenit intr-o baie.
Asadar, desi este o amenajare cel putin pretentioasa, ideea unui candelabru in baie va fi cu siguranta subiectul multor discutii, cu atat mai mult cu cat la noi amenajarile bailor rareori merg mai departe decat o culoare indrazneata pe pereti , combinata cu un mobilier si cu obiecte sanitare minimaliste.
Cu toate acestea, candelabrul in baie nu reprezinta un lux inaccesibil, putandu-se realiza amenajari impresionante si fara a cheltui o avere! Ideea principala ramane faptul ca trebuie sa faceti o alegere inteleapta, si sa fiti hotarati ca va doriti un candelabru pentru camera de baie!
Iar daca va intrebati ‘Ce sa caute un candelabru in baie?’, raspunsul vi-l oferim in galeria foto care urmeaza, si in care sunt prezentate cateva idei de amenajari pentru baie, cu candelabre:
O baie amenajata clasic se potriveste de minune cu un candelabru, stralucirea acestuia accentuand rama aurie a oglinzii si marmura din care este confectionat blatul chiuvetei!
Aceasta baie are o amenajare simplista, dar neconventionala, iar candelabrul nu face decat sa demonstreze acest lucru. Desi nu are dimensiuni mari, formele deosebite il fac sa iasa in evidenta!
Iata cat de bine se poate potrivi un candelabru intr-un decor traditional! Culoarea alba permite ofera simplitatea necesara pentru ca aspectul candelabrului bogat ornamentat sa nu fie prea incarcat. Lemnul asigura impresia de eleganta si confort.
Candelabrul iese in evidenta prin forma eleganta, iar sticla transparenta ajuta la punerea in evident a intregii amenajari realizata cu ajutorul tapetului pentru pereti si gresiei imprimate pentru pardoseala.
Iata si o amenajare eclectica, frumos realizata! Aceasta baie prezinta o abordare inedita a stilului clasic, iar candelabrul apare ca o completare foarte reusita a decorului personalizat.
O baie cu dimensiuni mai mici, din care luxul nu lipseste! Candelabrul creaza aici un accent puternic, fiind intr-o culoare inchisa, contrastanta cu pastelul utilizat pentru pereti dar asortata cu ramele decoratiunilor!
Daca in aceasta baie erau folosite spoturi, de exemplu, efectul nu ar fi fost acelasi! Verdele aprins sugereaza prospetime, insa amenajarea ar fi putut parea rigida daca nu era completata de onduleurile candelabrului si modelul perdelei de baie.
Baie in stil victorian, cu amenajare deosebit de rafinata si cu bun gust! Griul in care au fost colorati peretii si piesele de mobilier ar fi putut imprima o atmosfera monotona, lipsita de farmec, insa tablourile inramate in lemn si candelabrul fac ca aceasta amenajare sa para plina de profunzime.
Si aici candelabrul devine un accent de culoare in albul impunator al baii! Putem observa cum simplitatea nu este deloc modificata, ci doar punctata de culori precum alb, portocaliu, gri si albastru.
Amenajare in stil boem si relaxant, cu un candelabru din care nu lipsesc culorile! Cu siguranta ca acesta este locul ideal pentru a face baie la sfarsit!
Nu putem decat sa recunoastem frumusetea acestor amenajari, insa dupa cum se poate observa, si spatiul majoritatii bailor este unul pe masura! Daca si dumneavoastra detineti un candelabru in baie, nu ezitati sa ni-l prezentati!
Surse foto: www.decorpad.com, www.myremodelinghomes.com, www.decorology.blogspot.com, www.donghae.info, www.soungwiser.com, www.housetohome.co.uk, www.sweet-live.ru, www.myluxidream.com, www.mydesignchic.com.