GG casa bio-climatica
Beneficiarul dorea in primul rand respectarea bugetului pe care il avea la dispozitie, un termen de finalizare nenegociabil si in privinta casei, aceasta trebuia sa fie o constructie eficienta energetic.
Folosirea lemnului ca material principal al constructiei, atat pentru finisaje cat si pentru elementele structurale, i-a determinat sa lucreze exclusiv cu producatori specializati si le-a permis arhitectilor sa optimizeze detaliile de constructie si implicit costurile. In acelasi timp au facut ca noua casa sa se integreze optim in mediul natural inconjurator caracterizat printr-o vegetatie bogata.
Toate aceste strategii impreuna cu folosirea unei anvelopante cu un coeficient ridicat de izolare termica genereaza o serie de efecte benefice pentru constructie si pentru familie. Se reduce astfel amprenta de carbon cladirii pentru ca s-au folosit materiale procurate din zona, toate materialele sunt naturale, reciclabile si cu impact minim asupra naturii. Se evita condensarea prin folosirea unor materiale care permit transferul de vapori si lasa casa sa respire. Se reduce cu 76.77% necesarul de energie pentru incalzirea casei in comparatie cu o locuinta traditionala avand aceleasi dotari.
Mai multe informatii gasiti pe http://www.archdaily.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa