Plansee usoare casetate din beton armat bidirectional
Constructia Centrului de Cercetare "Digiteo Labs"
- Locatie: Saclay - Franta
- Proiect: Laboratoare de cercetare-dezvoltare
- Suprafata realizata: 38.590 mp
- Beneficiar: Ministère de l' Education Nationale, de l' Enseignement Superior et de la Recherche
- Antreprenor general: Grupul GCC
- Produse GEOPLAST utilizate: New Nautilus H32.
Acest proiect, numit Digiteo Labs, se intinde pe un teren cu suprafata totala de aproximativ 22.000 de metri patrati, la un cost de 64 milioane de euro.
Proiectul initiat in 2005 este astazi lacasul centrelor de cercetare si de comunicare pentru tehnologia informatiei. Laboratoarele si salile de conferinta sunt situate in trei campus-uri diferite: Saclay, Moulon à Gif - sur - Yvette si Palaiseau si sunt folosite in comun de catre diferite institute prestigioase de cercetare, inclusiv a CEA, INRIA, Centrul National de la Recherche Scientifique (CNRS), Paris - Sud Orsay Universitatea si celebra Ecole Polytechnique.
Aproape 1800 cercetatori beneficiazasa de aceast prim Parc de cercetare in domeniul stiintei si tehnologiei informatiei din Ile-de-France, care deschide noi perspective de cooperare in mai multe proiecte ambitioase. Aceste laboratoare de cercetare se concentreaza pe proiectarea si dezvoltarea de sisteme inteligente (hardware si software), controlul de modelare si simulare in proiectarea, dezvoltarea de interfete avansate si nou modalitati de interactiune, de gestionare a unor cantitati mari de date si de calcul intensiv.
Membrii Digiteo Labs sunt angajati intr- un parteneriat strans cu intreprinderi, in special cu IMM-uri si mari companii industriale din Ile-de-France.
Compania de constructii GCC a ales produsul New Nautilus H32, pentru specificul acestui proiect. Proiectul solicita realizarea de spatii ample, fara stilpi si grinzi intermediare dar cu capacitate de a sustine echipamentele considerabile necesare activitatilor de cercetare din aceste laboratoare.
Tehnologia utilizarii New Nautilus a facut posibila realizarea unor deschideri largi si pardoseli cu greutate specifica usoara dar cu capacitate de sarcini remarcabile, fapt ce recomanda aceasta tehnologie de a fi utilizata in asemenea proiecte cit si in alte cu cerinte similare: constructii de birouri, constructii de invatamint, constructii spitalicesti si altele.
Planseele astfel realizate avand greutatea specifica redusa constituie un avantaj la comportarea seismica prin inertia proprie redusa a cladirii.
Totodata aceasta tehnologie reduce consumul de beton, de cofraje utilizate, de manopera, asigura un timp mai redus de executie, toti acesti factori generatori de un cost final redus.
Atasat va punem la dispozitie un argumentar! → → →
Pentru detalii si discutii pe aceasta tema: Dipl. ing. Dan Bejan Telefon: 0744 54 54 15
Email: office@reda.ro
|
Obiectul este ascuns