O casa cu pereti masivi, din piatra, care se rotesc
Designul pentru aceasta locuinta, al carei aspect se poate schimba in doi timpi, a fost influentat de peisajul fosilizat al padurii Bidaser, recunoscut pentru marmura Rain Forest Brown. Arhitectii care s-au ocupat de proiectare, Matharoo Associates, au propus o fatada dinamica, ai carei pereti masivi din piatra se pot deschide cu usurinta transformand locuinta dintr-un mediu izolat intr-un spatiu ce beneficiaza de legatura directa cu natura inconjuratoare. Fotograful Edmund Sumner a imortalizat aceste transformari, aratand modul in care cladirea ajunge sa „respire” si sa isi schimbe estetica exterioara.
Casa a fost denumita Peisajul Schimbator (Moving Landscapes) si se afla in imediata apropiere a orasului Ahmedabad din India. Aceasta a fost construita pentru un dezvoltator imobiliar de succes si pentru familia acestuia. Din punct de vedere al volumetriei aceasta este un pavilion liniar cu trei aripi egale care se infasoara in jurul zonei de zi amplasata central. Camerele de dormit ocupa doua niveluri ale aripilor decorate cu mobilier importat din Italia.
Un perete monolit finisat cu piatra si avand o inaltime de 4.5m se deschide pentru a prezenta interioarele locuintei, transformand un volum continuu intr-o insiruire de pereti care se rotesc in jurul propriei axe. In pozitie deschisa acestea volume din piatra lasa la vedere vitrajele de dimensiuni mari, ce pornesc din pardoseala si se inalta pana in tavan. Acestea permit luminii naturale sa patrunda din abundenta in interioare, asigurand in acelasi timp si ventilarea naturala a spatiilor. Datorita unui mecanism automat ascuns privirii aspectul casei poate sa varieze semnificativ, de la un pavilion din sticla la un volum masiv din piatra.