Scris la data: 21 Mar 2013, 08:50
Nimic nu s-a schimbat intre timp. Ai dreptate in ceeace spui, partial. Din contradictie se naste calitatea. Urmeaza s-o definim a cui, probabil a "prefabricatului".
Scris la data: 20 Mar 2013, 21:18
La agresivitatea cu care termini fraza, e normal sa faci confuzie la termenul "prefabricat". Si caramida e un "prefabricat", dar casele sunt "unicat". Ca folosesti un element prefabricat, nu inseamna ca ceace obtii e o forma prefabricata. Stim sa citim, dar sa mai si analizam. Unii trec intamplator prin text, altii nu. Daca vrei sa intelegi mai bine prefabricarea, citeste despre locuinte modulate, "celula de locuit a lui Kurokawa", etc. Mai putina agresivitate, inseamna si mai multa flexibilitate. Toate cele bune.
Scris la data: 18 Mar 2013, 13:38
Nu cred ca vorbim aici de "forme prefabricate" ce profita de soarele Greciei, ci de "forme fabricate sa profite de soarele Greciei", sau, nu stim ce inseamna prefabricarea!
Scris la data: 24 Nov 2012, 21:59
niciun raspuns? e clar! nu aveti nevoie de ajutor.
Scris la data: 22 Nov 2012, 22:13
unde este caminul, sa vin sa vad camera. daca ma primiti, normal.
Scris la data: 20 Nov 2012, 20:27
Arhitectural vorbind, casele de care vorbesti, lipite la calcan (insiruite, mai ales in tarile in care oamenii au grija de pamantul lor!!!), nelipite dar indesite (in Japonia mai ales), sau oriunde pe globul acesta, sunt cu totul altceva decat locuirea la bloc. Au un mare avantaj: contactul cu pamantul. Una e sa mergi in picioarele goale pe pamant si alta pe mozaic, gresie, etc. Contactul cu elementul care ne da stabilitate, are o importanta enorma. Eu sunt arhitect. Ma deranjeaza foarte mult casele care ocupa mult teren. Sunt 3 vinovati aici, in ordine: 1. arhitectul, 2. clientul, 3. avizatorul. Privitor la relatia 1 - 2, se poate face un alt comentariu pe tema: arhitectul clientului sau clientul arhitectului. In cazul adus de tine in discutie, vorbim de arhitectul clientului. Relatia 2 - 3, nu vorbim, ca pierdem timp. 3 se face ca munceste, iar 2 ca cere aprobare (autorizatie). Rezultatul: ce vedem peste tot. Statul la curte nu inseamna sa ai o curte mare, in care "sa nu-i simti pe ceilalti", din curte normal. Intr-o curte mare esti singur. Intr-o curte mica, esti acolo, cu ea. Este preferabil sa imbratisezi o curte mica, decat sa nu stii incotro sa mergi intr-una mare. Putem vorbi mult despre asta. Daca ducem principiul in casa de data asta, la ce bun sa ai un dormitor de 25-30 mp, daca, adormind, nu-l mai percepi. Nu-i spatiu pierdut? Daca faci analiza asta la toate incaperile casei, constati ca poti avea o casa mica intr-o curte mica. Dar sunt ale tale si te bucuri de ele. Nimic nu este mai frumos, decat sa stai cu picioarele goale, pe iarba plina de roua, sa simti mirosul pamantului dupa ploaie, sau sa auzi cum cade picatura de ploaie cand se intalneste cu firul de iarba. Cresterea urbana la bloc, este valabila si acceptata in special de cei cu timpul foarte incarcat, care nu mai au timp pentru ei, dar mite pentru un mers in picioarele goale in curtea de cativa metri patrati. Crestere urbana are lac si la curte. Exemplu de urmat aici, sunt finlandezii, norvegienii. Dar tu mai stii un proverb: decat mult si prost, mai bine putin si bun. Am vazut pe viu in japonia gradini de cativa mp din care nu iti venea sa mai pleci. In stabilirea adevaratei proportii casa-curte rolul important il are arhitectul. Daca se respecta. Daca nu, rolul este preluat de client, cu slagarul "asa vreau eu", si care este preluat mai departe de avizator, cu "merge si asa". Asta vedem zilnic. Ca sa nu mai vezi aceste lucruri, te retragi intr-o curte mica, primitoare, in care te regasesti tu si libertatea ta. Este suficient. Mai mult nici nu trebuie, sau cum spun psihologii, nici nu e necesar. Toate cele bune.
Scris la data: 13 Nov 2012, 22:15
Orice modificare se poate realiza cu respectarea legii. In cazul tau, fiind vorba de o modificare de fatada, iti trebuie autorizatie. Intrebarea este: cum vei realiza finisajul fatadei pe cere o modifici, tu locuind la etajul 4? Succes.