Kira Kiralina

Membru din: 01-08-2012   |   Nivel: ★★

    23 posturi

     1 - 23 din 23 de posturi
    Scris la data: 09 Oct 2023, 14:40
    Păi zice în text așa: "casa a fost destinata unui cuplu mai in varsta, iar spatiile i-au fost gandite astfel incat sa le permita acestora sa imbatraneasca avand alaturi alte cupluri de seniori, punand bazele unei mini-comunitati.". Deci da, tocmai asta e ideea, să locuiască mai multe cupluri în ea...
    Scris la data: 24 Jun 2014, 14:19
    Intr-adevar, sa ai o bucatarie de vara cand locuiesti la curte e nu numai util, dar si foarte placut. Totusi, daca-mi permiteti, as sugera un lucru: merita discutat un pic si despre amplasarea acesteia in economia generala a spatiului din curte. Unde e cel mai bine s-o pozitionam? Exista aspecte de care trebuie sa tinem cont, reguli ce trebuie respectate? As aprecia si cateva sfaturi in aceasta directie!
    Scris la data: 24 Jun 2014, 13:47
    Deci, ce premiu (scris cu majuscule) a castigat BAUMIT ROMANIA? Ca eu din acest material inteleg ca premiul l-au castigat cei trei arhitecti romani care au facut proiectul, adica O. NEMEȘ, A. ROȘCA, ZOLTAN SZOKE (oare era atat de greu sa se mentioneze numele complet al arhitectilor, sa stim si noi despre cine vorbim?). Oare de ce BAUMIT (sau omul lor de PR) n-a gasit de cuviinta sa ne explice care este implicarea BAUMIT in acest proiect / concurs, ca sa nu ramanem cu un gust amar de titlu inselator dupa citirea acestei stiri? Pentru ca eu cu aceasta idee am ramas: BAUMIT m-a indus in eroare!
    Scris la data: 17 Jun 2014, 14:44
    Foarte frumoase produse! Iar unele amenajari sunt cu adevarat reusite!
    Scris la data: 08 Sep 2013, 11:39
    Buna ziua, De unde se poate achizitiona acest model de ghiveci? Se gaseste in vreun DIY sau in alte retele de magazine? Dimensiunea celui din fotografie puteti sa mi-o comunicati? Pare destul de mare (eu asta caut).
    Scris la data: 04 Sep 2013, 15:19
    Ce fel de viitor va avea Rosia Montana daca proiectul RMGC de exploatare a minereurilor aurifere cu cianura va fi realizat? In 16 ani se scoate tot aurul, exploatarea se incheie si canadienii pleaca. Ce ramane? Uitati ce spune dl. prof. univ. dr. Gheorghe Manea (inginer economist care a lucrat în ultimii 30 în domenul cercetarii in cadrul Academiei Romane) in studiul “ROSIA MONTANA CU SI FARA CIANURA". Citez: “- suprafaţa de teren neproductiv creşte de la 5% în prezent, la 64,4%; - suprafaţa fâneţelor va scădea, de la 66% la 29%; - pădurile îşi vor reduce suprafaţa , de la 17,7% la 5,6%; - zonele carstice vor creşte ca suprafaţă, de la 12% la 64,3%; - vor fi emisii permanente de acid cianhidric la suprafaţa iazului de decantare (vol.18 din Studiul de impact, pag.20); - haldele de steril pot duce la acidente grave. Numai la Cornic, volumul haldei are 46,6 mil t steril; - în cazul avarierei barajului iazului de decantare, se pot deversa în aval, 12.000 kg cianuri, 7,8 – 37,7 mil mc şlam cu conţinut de metale grele) şi apă interstiţială în volum de 3,8-11,7 mii mc; - în fiecare an, 1-2% din apa din iazul de decantare se pierde ca infiltraţii prin baraj, sau cca 400 mc/zi, apă ce trebuie tratată pentru neutralizare şi ulterior pentru a putea fi descărcat în efluenţii naturali din zonă. - o parte din populaţie a fost relocată (în Alba Iulia, de pildă) iar habitatul populaţiei rămase a fost schimbat profund. În opinia autorilor prezentului material, pericolul ce-l prezintă conţinutul iazului de decantare pentru mediul înconjurător depăşeşte efectul cumulat al explozilor mai multor bombe atomice. În acest ultim caz, efectele sunt numai locale, iar viaţa poate fi reluată după câţiva zeci de ani (a se vedea cazul Hiroshima şi Nagasaki). În cazul Roşia Montana, spargerea barajului iazului de decantare (s-au înregistrat 13 asemenea dezastre în ultimii 10 ani în practica mondială) extinde efectele la o arie geografică foarte largă, cu mari implicaţii transfrontaliere. Substanţele chimice deversate în albiile râurilor Mureş, Tisa, fluviului Dunărea şi poate, cu incidenţă şi cu Marea Neagră, vor persista pe termen lung şi foarte lung, cu efecte grave asupra calităţii apei, acvafaunei, habitatelor păsărilor, sănătăţii oamenilor, sistemelor de irigaţii etc. În acest context, expresia folosită de firma investitoare de dezvoltare durabilă a comunităţii este ori produsul ignoranţei, neînţelegerii semnificaţiei termenilor folosiţi, ori dovadă de cinism a unor oameni obsedaţi numai de profit, sau de dispreţ pentru decidenţii şi locuitorii unei ţări sărace şi corupte." Am incheiat citatul. Si, daca mai aveti nevoie si de alte argumente, cititi studiul integral atasat mai jos, asa cum a fost publicat la http://www.romaniacurata.ro/ltfont-colorblackgtscenarii-de-evolutie-economica-in-cazul-aplicarii-p-2083.htm
    Fisiere atasate
    Scris la data: 23 Apr 2013, 16:22
    Da, cateodata oamenii pot fi minunati, dar totodata pot fi si nemernici. Tare ma intreb daca organizatorii evenimentului dambovitean amintesc ceva, pe undeva, de autorii initiali ai proiectului... Am avut ocazia sa vad comunicatul organizatorilor transmis si altor publicatii online si acolo nu se sufla nici un cuvintel despre cei de la Luzinterruptus, care au realizat acest proiect in mai multe orase din lume. E interesant sa sarbatoresti Ziua Internationala a Cartilor si a DREPTURILOR DE AUTOR insusindu-ti proiectele altora fara a comunica paternitatea lor si fara a acorda autorilor recunoasterea cuvenita. Multumim SpatiulConstruit.ro ca nu ati trecut sub tacere acest aspect (desi ati facut-o intr-un mod atat de fin incat ma tem ca putini vor intelege).
    Scris la data: 23 Apr 2013, 16:09
    De acord!!! Ar fi mult mai bine daca strazile ar fi pline de oameni care citesc carti... si asta in mod curent, nu doar cu ocazia vreunui eveniment special!
    Scris la data: 19 Feb 2013, 15:35
    Păziţi-vă de capcana retoricii sclipitoare, oameni buni de la SpatiulConstruit! Sunt, într-adevar, atât de puţine locurile în care mai poţi să găseşti azi informaţie nemachiată şi detaliu tehnic brut, încât mai că-ţi vine să nu mai deschizi nici o revista şi nici un site! Voi încă mai fluturaţi steagul informaţiei şi de aceea lumea vă citeşte. Nu-l lăsaţi din mână şi nu-l pervertiţi. Audienţa nu mai înseamnă nimic dacă este calpă. E doar un sfat binevoitor de la o cititoare care doreşte să vă rămână cititoare. Atât!
    Scris la data: 19 Feb 2013, 11:23
    Perfect de acord cu Dvs, domnule Paul! Cand imparatul e gol, chiar daca e anglosaxon si/sau valoreaza milioane de dolari, trebuie s-o spunem clar si raspicat. E gol si atat! Analizele nu-i adauga nimic.
    Scris la data: 14 Feb 2013, 17:14
    Probabil Ion vroia sa se refere la gazon sintetic (exista diverse tipuri de covoare pvc care imita gazonul). Dar trebuie sa recunosc si eu ca sugestia lui e ca nuca in perete. Mai bine se abtinea.
    Scris la data: 16 Jan 2013, 11:25
    Stimate domn, Unde mai exact se poate manca in Bucuresti la ora 1-2 noaptea? Intreb la modul cel mai serios, chiar am nevoie de aceasta informatie... Mie personal mi s-a intamplat de mai multe ori sa ies de la munca dupa miezul noptii si, in afara de vreo rotiserie sau shaormerie razletita prin vreun cartier, nu prea am avut de unde sa-mi cumpar ceva cald (si eventual sanatos) de mancare. Si de altfel nu vad cum, inchizand localurile la ora 22, vom avea in continuare unde sa mancam in conditii decente... Sau trebuie sa mancam cu totii la ora fixa stabilita de primarie?
    Scris la data: 15 Jan 2013, 15:50
    Nu sunt o mare adepta a vietii de noapte si totusi nu pot sa nu remarc si eu ca este ceva destul de dubios in aceasta initiativa. Cu felul in care a inceput sa arate Centrul Vechi, incepusem si eu sa am senzatia ca si Bucurestiul ar putea fi oras turistic. In plus, nu o data mi s-a intamplat ca doar vreo terasa din Centrul Vechi sa ma salveze de la inanitie in vreo noapte de vara, dupa miezul noptii... Ati observat ca in orasul asta nu prea ai unde sa mananci dupa o anumita ora? Ce facem dupa ce inchid fortat terasele la caderea noptii? Nu mai mancam?
    Scris la data: 14 Dec 2012, 12:41
    Multumim pentru atentionare. Firma Sopeso Prodcom Impex este, din cate am vazut cautand-o pe net, din Bucuresti. Deci - aviz amatorilor. Intr-adevar, e o mare problema cu acesti furnizori de produse "la comanda"! Rareori sunt seriosi si competenti, mai intotdeauna incearca sa-si scada costurile taind din calitatea oferita clientului. O solutie, pe care trebuie s-o aplici neaparat la orice comanda de acest fel, este sa nu platesti totul in avans (de fapt, sa dai avans cat mai mic) si sa fii prezent la receptia comenzii, ca sa poti refuza marfa care nu corespunde cu intelegerea initiala. Numai asa ii poti face sa fie atenti la ce-ti livreaza! Nu suntem in Germania unde o intelegere, chiar verbala, este intotdeauna o intelegere.
    Scris la data: 18 Oct 2012, 14:12
    Asta e la piata Muncii, nu? Intotdeauna m-am intrebat cum stai sa te odihnesti acolo intr-o dupa-amiaza torida de vara, la 40 de grade?!! Iesi de la metrou, dupa un drum istovitor prin tunelurile racoroase, si te asezi putin pe bancuta, sa primesti putina caldura si lumina direct de la soare! Traiasca lucrurile bine gandite si bine facute! Suntem niste fiinte luminoase!
    Scris la data: 27 Sep 2012, 18:14
    Bineînțeles că totul este o chestiune de gust și, se știe, despre gustul omului nu se poate comenta. De fapt, aici nu facem nimic altceva decât să spunem: asta ne place, asta nu ne place. De pildă, mie nu-mi place absolut deloc clădirea Lloyd's din Londra. Mi se pare un monstru metalic scos din cel mai rău coșmar futurist. E amenințătoare și apăsătoare. Nu mi-ar plăcea să trăiesc lângă ea. Sunt sigură însă că există oameni cărora li se pare minunată.
    Fisiere atasate
    Scris la data: 27 Sep 2012, 14:44
    Din câte am înţeles, există şi în Bucureşti câţiva copaci Paulownia. În parcul Unirii, în parcul Circului, undeva la Tineretului, în campusul de la Politehnica... Dacă acolo nu au murit, înseamnă că nu au neapărat o problemă cu iernile de la noi. Probabil că în primii ani trebuie totuşi protejat de frigul extrem, până ajunge un copac zdravăn şi matur. În ceea ce priveşte albinele, înţeleg că este un copac căutat de apicultori, deci nu cred că alungă albinele, din contră.
    Scris la data: 24 Sep 2012, 12:02
    Un alt exemplu de clădire care sfideză principiul integrării în peisajul arhitectural este "Dancing Building" din Praga. Deşi unii se entuziasmează în faţa capacităţii arhitectului de a manipula materialele şi legile fizicii, în opinia mea această clădire pur şi simplu nu are ce căuta în acel cartier. Are forme absurde, sucite, bolnave, care agresează din punct de vedere estetic decorul clădirilor din jur. Hotărât lucru, aşa nu! Voi ce părere aveţi?
    Fisiere atasate
    Scris la data: 20 Sep 2012, 14:51
    Şi dacă tot suntem la acest subiect, să vă mai arăt una: Biblioteca Centrală din Seattle! Un proiect premiat şi aclamat, considerat un triumf al arhitecturii moderne. Nu stiu alţii cum sunt, dar mie mi se pare îngrozitoare! Geometrie schizoidă! Pe lângă asta, noul sediu al Bibliotecii Naţionale din Bucureşti e o capodoperă! Părerea mea...
    Fisiere atasate
    Scris la data: 20 Sep 2012, 14:32
    Sediul Televiziunii Centrale Chineze din Beijing. Clădire mai absurdă rar am văzut. Tocmai ce-am dat peste ea pe net şi am simţit nevoia să vă împărtăşesc şi vouă. Asta ca să nu mai spuneţi că numai România e mobilată cu monstruozităţi arhitecturale... Dacă vreţi să vă bucuraţi ochiul cu poze mai mari şi mai frumoase, folosiţi linkul de mai jos. Enjoy!
    Fisiere atasate
    Scris la data: 15 Sep 2012, 02:00
    Dar să n-o uităm pe Louise Blanchard Bethune (1856 - 1913), cea care, la nivel de cultură (wiki)generală, este considerată a fi prima femeie din America ce a lucrat ca arhitect profesionist. Şi-a făcut ucenicia în birourile unui important arhitect din Buffalo, Richard A. Waite (deşi iniţial plănuia să studieze la Cornell). A lucrat pentru Waite 5 ani, după care s-a asociat cu arhitectul Robert Bethune. Împreună, şi-au deschis propriul birou de arhitectură, în 1881. După 2 luni, s-au şi căsătorit. Louise a proiectat numeroase clădiri, cele mai multe dintre ele fiind clădiri industriale sau obiective publice, fiind renumită în acea epoca pentru hotelurile şi scolile create de ea. Din pacate, cele mai multe dintre construcţiile semnate de Louise Blanchard Bethune au fost demolate., dar unele au rezistat totuşi. Una dintre cele mai importante este hotelul în stil neoclasic Lafayette Hotel, deschis în 1904, pentru care a primit un contract de 1 milion $ (într-o vreme în care femeile - dacă nu lucrau pentru onoare - erau plătite mult mai prost decât bărbaţii). În 1888, Louise a fost primită ca membru corespondent al American Institute of Architects, iar câţiva ani mai târziu a devenit membru deplin, fiind prima femeie membru al AIA.
    Fisiere atasate
    Scris la data: 14 Sep 2012, 20:23
    Maria Virginia Andreescu-Haret (1894-1962) NU a fost prima femeie arhitect din lume. Ci doar din România. Ea şi-a obţinut licenţa în arhitectură la Şcoala de Arhitectură din Bucureşti în anul 1919, iar prin activitatea din perioada interbelică a lăsat, într-adevăr, Bucureştiului o seamă de clădiri, printre care liceele Dimitrie Cantemir şi Gh. Şincai sau Palatul Societăţii Tinerimea Română (astăzi Palatul Tinerimea Română). Afirmaţiile potrivit cărora Maria Virginia Andreescu-Haret ar fi şi prima femeie arhitect din lume sunt contrazise de cel puţin două a repere istorice: în anul 1890, Signe Hornborg (1862-1916) obţinea licenţa în arhitectură la Universitatea de Ştiinţe din Helsinki (chiar daca ea n-a profesat niciodată individual), iar în anul 1902, Julia Morgan (1872-1957) absolvea faimoasa Ecole des Beaux-Arts din Paris, având o lungă carieră, în timpul căreia a proiectat peste 700 de clădiri în California. Aşa că... să ne mai întoarcem puţin la bătrânescul şi obositorul obicei al documentării..
    Fisiere atasate
    Scris la data: 26 Jul 2012, 19:11
    Eu as vrea sa intreb asa: cine si de ce aproba lucruri precum cele din aceasta fotografie? Cum e posibil ca tu, proprietar al unei pretioase cutii de beton cocotate undeva la etaj, sa-ti imbunatatesti locuinta si sa renovezi (si inca cum!!!) numai bucatica ta de fatada, dand nastere unui peisaj urban grotesc? Chiar nu exista nici o reglementare in acest sens? Si in general, cum poti sa te simti bine in cutiuta ta curata, cand in jur e numai mizerie? Ca la romani, la nimeni!
    Fisiere atasate
     1 - 23 din 23 de posturi
    Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
    Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

    Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

    Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

    Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.